dimecres, 28 de gener del 2015

Novetats gener

A partir de 3 anys

A passeig / Estrella Ortiz i Paloma Valdivia.-- Fraga : La Fragatina,

Un llibre per cantar, escoltar i mirar. Per molt petits i per educacors. Amb rodolins per anar fent cantarelles.


A partir de 4 anysCanviem de casa / Marta Altés.-- Barcelona : Little Blackie Books,
Els amics són els què fan que et sentis com a casa siguis on siguis, encara que t'hagis hagut de traslladar de barri. Un àlbum que ens parla de canvis, de fer nous amics i d'adaptar-nos a nous entorns. Les persones com els cargols porten la casa allà on van i on tenen la gent que estimen.



A partir de 5 anys

Hic / Mercedes García Besné ; ilustraciones de Alejandra Estrada.-- Barcelona : Oceano Travesía,

Una història de família i de veïnatge. Com pot arribar a inquietar el singlot constant d'una criatura petita i com aquest fet influeix en les relacions humanes. Un petit inventari de maneres de fer passar aquest problema.
 


Barbapapà : les puces/ A. Tison & T. Taylor.-- Barcelona: Coco Books,

En Barbapèl és al bosc pintant i es fa amic d’un eriçó. De sobte, comença a sentir una terrible picor: Oh, puces! Com se les enginyaran els Barbapapàs per acabar amb les puces de l’eriçó i d’en Barbapèl? Apropiat per transmetre la necessitat de tenir cura d’un mateix.



No obris aquest llibre! / narrat per Adam Lehrhaupt ; il·lustrat per Matthew Forsythe.-- Barcelona : Joventut,

Un llibre interactiu per jugar i divertir-se. Molt original i per explicar també als més petits. Àgil, provocador fins i tot una mica misteriós. Ja a la primera pàgina, una advertència que busca provocar l'efecte contrari: No obris aquest llibre!


A partir de 7 anys

Piips / Tino ; il·lustracions de Susanne Strasser ; [traducció de l'alemany: Carme Gala].-- Barcelona : Takatuka

La Lídia voldria tenir una mascota. Ni un gat ni un gos, sinó... un ratolí! –De cap manera. A casa no en vull, de ratolins! –li diu la mare. I en lloc d’un ratolí, se les han de tenir amb...



Tal com ets, ets el millor! / Nadia Budde ; [traducció de l'alemany: Anna Soler Horta].-- Barcelona : Takatuka

Hi ha gent insatisfeta amb la seva aparença, que preferiria tenir els cabells arrissats o els ulls blaus, ser més musculosa o més alta o més baixa, tenir la pell més morena o menys fosca... I tal com ens mostra Nadia Budde, aquests desitjos poden ser tan variats com persones i gustos hi ha.



Pols de lluna / Història i il·lustracions per John Rocco.-- [Girona] : Tramuntana, 2014. [40] p. : il. col. ; 29 cm.

La fàbrica de pols de lluna està espatllada, i només hi ha una persona que pot arreglar-la. És l’Eloi Arbretort. Podrà l’Eloi fer-ho i parar els malsons que el persegueixen totes les nits? O el món existirà sense somnis dolços per sempre més?



Super heroi pels pèls i el barber diabòlic / per John Rocco ; traducción de l'anglès: Clara García Pujol.-- Girona : Tramuntana,

Tot super-heroi rep els seus poders d'alguna cosa: un anell, una capa, un braç biònic... En Rocco els rep de la seva cabellera. Ell és imparable, fins que es troba amb un ésser diabòlic. Com podrà recuperar els seus poders el nostre heroi?



A partir de 8 anys

La Guineueta perduda : la història de la petita guineu que va trobar una mare / Irina Korschunow ; il·lustracions de Reinar Michl.-- Barcelona : Salamandra,

Un clàssic de la literatura infantil europea. Una obra ben escrita per petits lectors que els farà gaudir d'un text ben construït i que ens parla de vida, de sentiments i de tendresa. Un homenatge a la maternitat. Amb il·lustracions molt naturalistes.



A mares / Maria Jesús Jabato ; ilustraciones de Rocío Martínez.-- Pontevedra : Faktoria K de libros,

Un llibre de poesia dedicat a éssers i conceptes relacionats amb el mar (des d'animals a altres éssers vius, la sal, l'horitzó, les ones, els vaixells, la pesca etc...) Molt ben editat i amb bones il·lustracions. Els poemes són de qualitat amb un bon ritme, molta musicalitat i amb un ric vocabulari.


Guillermo Jorge Manuel José / Mem Fox ; ilustrado por Julie Vivas ; [traducción: Gabriela Uribe].-- Barcelona : Ekaré,

Un nen petit, amb molts noms, viu al costat d'una residència d'ancians. Un dia es pregunta què és la memòria, perquè la senyora Ana, no en té. I li porta diferents objectes, per ajudar-la a recuperar-la.


Rosa Joana i les set magnífiques / idea i text: Miquel Desclot ; poemes: Joana Raspall ; Música: Joan Josep Blay ; il·lustracions: Mercè Galí.-- Bellcaire d'Empordà : Vitel·la,

Una història de roses amb text de Miquel Desclot i poemes de Joana Raspall. Molt indicada per treballar poesia i música a l'escola amb nens de primària i també per educadors i mestres de música. Conté també les partitures i un CD amb la reproducció de tot el text i les cançons. A la Ciutat de les roses hi ha una flor que no es diu Rosa, sinó Joana. Aquesta és diferent de les altres perquè sap regalar paraules a tothom. Una proposta conjunta de gran qualitat literària i musical amb la participació dels alumnes de l'Escola de Municipal de Música de Sant Feliu del Llobregat.


A partir de 9 anys

Sr. Minino / David Wiesner.-- Barcelona : Océano,

Del mateix autor d'Art i Max En aquesta ocasió es tracta d'un còmic amb un mínim text. Un gat aquí no li agraden les joguines convencionals i juga amb una esfera de metall on hi vien uns petits extraterrestres i ell hi juga com ho faria normalment ignorant que aquesta joguina és diferent.. Àlbum molt imaginatiu i fantàstic amb unes il·lustracions molt expressives. Una història dintre d'una altra.



La Curta història d'una gota / Beatrice Alemagna ; [traducció del francès: María Teresa Rivas].-- Sant Feliu de Guíxols : Tramuntana

Aquesta és la història d’una gota. Una gota d’aigua.
És una història curta.
Text poètic, imatges abstractes que evoquen el món que es compon de tantes petites coses invisibles. La curta història d’una gota és un llibre d’art real per a tots els lectors de text, formes o colors.


A partir de 10 anys

La Guía de Charlie Joe Jackson para las vacaciones del veran

Del mateix autor de "una guia per no llegir". Han arribat les vacances d'estiu i Joe ha de marxar cap el campament d'estiu acadèmic ple de nois "empollons" però ell està convençut i decidit a convèncer a tothom per odiar la lectura i l'escriptura. Ho aconseguirà? o es tornarà com ells? Lectura divertida i amb notes d'humor.




Los Rascacielos / Germano Zullo ; [ilustrado por] Albertine ; traducción: Palmira Feixas.-- Barcelona : Libros del Zorro Rojo,

Faula irònica sobre el món modern. Dos veïns multimilionaris i rivals, competeixen per veure qui és capaç de construïr l'edifici més gran i luxós, fins arribar a perdre el nord.


Com escriure realment malament / Anne Fine ; traducció de Núria Font ; il·lustracions de Julio Sánchez.-- Ed. Cruïlla

En Mateu, que està acostumat a sobreviure a tota mena d'escoles lamentables, ha arribat a una escola nova i està descol·locat. Allà tothom és educat, amable i simpàtic. ¿Què passa? ¿És que s'han tornat bojos? ¿Com pot ser que tothom sigui tan bona persona? En Mateu desconfia. A més, li ha tocat seure al costat d'en Simó que no para de moure, fer sorolls estranys, tirar coses per terra sense voler i omplir fulls de gargots incomprensibles.



Ana y Froga : ¿Qué hacemos ahora? / Anouck Ricard ; [traducción: Alice Incontrada].-- Barcelona : Blackie Books

Segona entrega del còmic. El primer va agradar molt als alumnes des de 3r fins a 6è. Històries curtes que en clau d'humor expliquen moments quotidians d'un grup d'amics ben peculiar.



Seis hombres / David McKee ; [traducción: Elena del Amo].-- Barcelona ; Buenos Aires : Libros del Zorro Rojo

Sis homes viatjaven pel món buscant un lloc on poder-s´hi quedar per viure i treballar-hi en pau. Una reflexió metafòrica i alliçonadora entorn a la necessitat de trobar el lloc, de crear fronteres i de l'ambició humana. Cal remarcar l'aspecte narratiu de les il·lustracions. Una faula universal narrada amb el mestratge de Mckeen.



A partir d'11 anys

Solos / Gazzotti ; Vehlmann ; [traductor: Diego Álvarez].-- Madrid : Dibbuks,

En una ciutat, un dia a la matinada un grup de nens es troben que han desaparegut els adults. A partir d'aquí les seves aventures en una ciutat buida. Després de la presentació dels personatges, tres capítols: la desaparició, l'amo dels ganivets i el clan del tauró.


La Casa / [text] J. Patrick Lewis ; [il·lustracions] Roberto Innocenti ; traducció de Jaume Subirana.-- [Barcelona] : Símbol,

La Casa, recull la història d’una casa de camp italiana tot al llarg del segle XX: l’ascens i la caiguda del feixisme, la guerra, l’emigració i altres esdeveniments desfilen davant de les quatre parets de la Casa. Les excel·lents il·lustracions de l’artista Italià Roberto Innocenti, actuen com a document gràfic que registre, amb detall, la història d’aquesta Casa. J.Patrick Lewis posa un text poètic com si de la mateixa casa surtis una veu que s’explica.



A partir de 12 anys

Las reglas del verano / Tan, Shaun. Albolote: Barbara Fiore, 2014.

El que un nen aprèn amb el seu germà en un estiu a la ciutat. La relació entre dos germans pot esdevenir un aprenentatge pel germà petit que 'ajudi a desvetllat alguns secrets de la vida.


A partir de 13 anys

Erik Vogler y los crímenes de Rey Blanco / Osés, Beatriz. Barcelona: Edebé, 2014.

Novel·la de misteri amb un protagonista adolescent estrafolari i maniàtic de l'ordre i la pulcritud que en un viatge de vacances amb el seu pare ha d'anar a passar uns dies amb l'àvia i es veu involucrat en uns assassinats en sèrie. Una història de gènere negre envoltada de fenòmens paranormals, misteri i por.



El Capítol del Julian / R. J. Palacio ; traducció d'Imma Falcó.-- Barcelona : La Campana, 

De la mateixa autora de l'obra de gran èxit: Wonder, una altra història meravellosa que ens revela per fi com viu el culpable del bulling i perquè és tan desagradadable i si té alguna possibilitat de desculpabilizar-se i redimir-se. Un tema que pot interessar molt als adolescents. Amb aques capítol els lectors tindran l'oportunitat de conèixer una mica més Wonder, aquest personatge tant controvertit i contradictori.



A partir de 14 anys

Buscando a Alaska / John Green ; traducción de Cecilia Aura Cross.-- Barcelona : Nube de tinta

Una novel·la del mateix autor de "Bajo la misma estrella" que ens parla de sentiments, de culpabilitats, de trapelleries, de prohibicions i de transgressions amb totes les seves conseqüències. Miles és un noi que busca el seu destí i troba a Alaska, una noia agosarada, bonica i autodestructiva que li robarà el cor i farà que la seva vida canviï totalment.



Ciutats de paper / John Green ; traducció de Mercè Santaulària.-- Barcelona : Fanbooks,

En Quentin Jacobsen s'ha passat tota la vida estimant la intrèpida aventurera Margo Roth Spiegelman. Així que quan ella força una finestra i torna a ficar-se en la seva vida, vestida de ninja i demanant-li ajuda per planificar una sèrie de venjances, ell la segueix. Després d'una gran nit junts, en Quentin va a l'institut i descobreix que la Margo, que sempre havia estat un enigma, ara és un misteri. Però aviat trobarà unes pistes, que són per a ell. Ara bé, com més s'apropa a ella, menys veu la noia que creia conèixer.



Cicatrius de 1714 / Andreu Martín ; apèndix de Jordi Mata.-- Alzira : Bromera, 

El llibre compta amb un interessant i didàctic apèndix de Jordi Mata amb contingut històric. El protagonista Bernat, tretze anys, viu els fets de la Barcelona al 1714. Lectura que interessa a petits, si se'ls explica, i als adults.   



A partir de 15 anys

Ángel mecánico / Cassandra Clare ; traducción de Patricia Nunes.-- Barcelona : Destino

Trilogia. Segle XIX, Londres. Ombres, vampirs, homes llop i tots els éssers que viuen de nit i una història d'amor. Els caçadors d'ombres salvaran la Tessa de les bruixes que l'havien segrestat. Ella té poders que desconeix. Tessa va a la cerca del seu germà. Ben narrat, bon ritme.



Mallko y papá / Gusti. Barcelona: Oceano Travesía,

"A veces un hijo no sale como te imaginabas" aquestes són les paraules ge Gusti en aquesta herència escrita i il·lustrada que narra l'apropament i l'acceptació d'un pare cap el seu fill amb síndrome de Down. Història que corprèn per la seva sinceritat i empatia. L'art d'estimar!



El Secret de l'església del Capmort / Laia Perearnau.-- Barcelona : Base,

Helena treballa a Berga en la restauració d'unes pintures antigues on descobreix representacions insòlites per aquell temps. La descoberta l'enfrontarà al cap de la restauració. Helena va amb els amics a la Patum de Berga i allà coneixerà un noi amb el que arribarà a intimar. El món dels vampirs (les morts, les lluites entre grups, els assassinats,.. ) creen un món fantàstic d'aventures del que sortirà amb grans dificultats amb la condició de oblidar-ho tot. Àlex, el vampir i autor de les pintures, se les enginyarà per a que el recordi. Recorda i cita alguna coneguda narració de vampirs. El marc geogràfic i artístic ens l'apropa.



El Nombre del viento : Crónica del asesino de Reyes: primer día / Patrick Rothfuss ; traducción de Gemma Rovira.-- Barcelona : Plaza&Janés.,

El nom del vent és una novel·la d'aventures, d'històries dins d'altres històries, de misteri, amistat, amor i superació.




Adults

Al cor de les paraules : obra poètica 1963-2002 / Montserrat Abelló ; edició i pròleg a cura d'Oriol Izquierdo ; dibuixos de Roser Bru.-- Barcelona : Proa

Montserrat Abelló (Tarragona, 1918), poeta i traductora, ha destacat sempre en el panorama de la literatura catalana, com indicava Joan Oliver ja l'any 1963, en apadrinar-li, Vida diària. La força de la quotidianitat i de la feminitat.


Coneixements

Croquis : un libro de arquitectura para dibujar : para arquitectos de todas las edades / Steve Bowkett.-- Barcelona : Cocobooks

Un llibre d'arquitectura per dibuixar i dissenyar. També per arquitectes de totes les edats i per educadors d 'Educació Secundària. Útil per utilitzar en treballs de recerca sobre el tema del dibuix a l'arquitectura. Manual de dibuix i per aprendre les tècniques bàsiques per dissenyar des de ponts, cases, coronaments i columnes... fins a cadires.

La Fòrmula : de l'adolescència a l'èxit i la felicitat / Òscar Borràs Fauquer.-- Alzira : Bromera

L'autor vol ajudar als adolescents a descobrir perquè anem darrera de la felicitat i, a partir de "La formula" : habilitat social, intel·ligència emocional i control vital, aconseguir la maduració i el desenvolupament per apropar-se a la felicitat. Utilitza un estil directa, pròxim i respectuós amb els adolescents. Pot ser un llibre de lectura individual i sobretot per llegir en grup, com a Club de lectura, intercanviant les opinions. La lectura pot ser per capítols i durar varies setmanes. En aquest últim cas podem abaixar el nivell de la seva lectura fins als dotze anys. Llibre que ha sortit de l'experiència d'un professor amb els seus alumnes dels que cita fragments. Suggereix actuacions adequades. Destaca al llarg del llibre les afirmacions fonamentals. És una obra molt didàctica i engrescadora.



El Gen egoísta : Las bases biológicas de nuestra conducta / Richard Dawkins.-- Barcelona : Salvat

"Somos máquinas de supervivencia, autómatas programados a ciegas con el fin de perpetuar la existencia de los egoístas genes que albergamos en nuestras células." Cuando se lee esta categórica afirmación de Richard Dawkins al comienzo del libro, quizá la primera reacción será de incredulidad. Pero cuando se termina el últ imo capítulo, es muy probable que el escepticismo haya desaparecido. Dawkins, zoólogo especializado en comportamiento animal y en teoría de la evolución, explica con profundidad y objetividad las bases evolutivas del compotamiento de los animales y del ser humano. Esta nueva edición contiene numerosas notas al texto y dos capítulos adicionales: uno sobre la evolución biológica de la cooperación social y otro sobre la dicotomía gen-organismo como sujeto de la evolución.