dilluns, 2 de febrer del 2015

Els alumnes de la classe de Montjuïc (4t) ens expliquen quins llibres els han portat els Reis

Un amic excepcional / David Walliams ; il·lustracions de Quentin Blake ; traducció de Ricard Gil.-- Barcelona : Montena

La història tracta sobre una nena que es diu Chloé, que viu amb la seva germana, la seva mare i el seu pare. La germana petita és molt mimada i sempre li està fent la punyeta. La seva mare, per qualsevol cosa que fa per molt lletja que sigui, la posa al lloc on es vegi més amb un vidre a prova de bales. La Chloé un bon dia es va atrevir a parlar amb el senyor rodamón que tothom li deia el senyor Ferum )perq feia molta pudor). Li va costar una mica començar a parlar amb ell, però el final ho va fer i com que li feia molta pena va decidir portar-lo a casa d’amagat.
A la nit va a buscar al senyor rodamón i de sobte la seva germana petita la veu i llavors li pregunta què està amagant, i com que la Chloé no li vol dir la nena es `posa a cridar perquè la seva mare es desperti, llavors la mare es desperta i li diu al pare que vagi a mirar què hi ha a baix...
Opinió personal: Jo crec que aquest llibre és molt interessant i sobretot entretingut. Aquest autor m'agrada molt perquè els seus llibres són originals i imaginatius.  


 A l'ombra dels pirates / Boris Le Roy ; il·lustrat per Benjamin Adam ; [traducció del francès: Ariadna Martín].-- Barcelona : Takatuka


Tracta d'un nen pirata que vol rescatar la seva mare. El nen no pot sortir de la seva cabina perquè està castigat per haver-se menjat el colom missatger. El colom missatger havia d'indicar l’hora, el minut i el dia que atacaria un vaixell enemic (el que tenia empresonada la mare del nen protagonista). Quan el capità (que és el pare del nen) veu l'enemic es sorprèn molt perquè no ha rebut el missatge. El capità  lluita contra els enemics i mentrestant el nen pirata aconsegueix escapar del seu càstig enganyant al cuiner que l'estava vigilant. Tot seguit salta cap al vaixell enemic per intentar rescatar la seva mare. Ho aconseguirà?

Valoració: M’ha agradat molt perquè es d’aventures i pirates. Penso que li agradarà molt a totes les persones que els agraden els pirates i les aventures.



L'Albert i els coloms missatgers / Anna Vila ; il·lustracions de Jordi Vila Delclòs. Ed.Barcanova

L'Albert és a punt de fer anys i sempre havia demanat un mòbil als seus pares, però li deien que no el necessitava. Aleshores li va demanar al seu avi que necessitava una cosa per comunicar-se i ell li va respondre que "ja veurem".
El dia del seu aniversari, sabeu el que li va regalar el seu avi? Dos ous de colom missatger molt ben embolicats.
No sabien com escalfar-los i els van posar sota una làmpada però va haver-hi un tall de llum, aleshores els ous no s'escalfaven i els van portar a dos llocs. L'avi tenia un amic que tenia un colomer i el van posar al niu d'un colom, i l'altre ou va anar a la incubadora d'un hospital on treballava la mare d'un amic de l'Albert. Els havien de deixar uns 15 dies.

Quan van passar els 15 dies el colom de la incubadora va començar a picar la closca de l'ou i l'avi va dir que  havien d'anar a comprar menjar ràpidament.
El llibre m'ha agradat per les seves il·lustracions i l'original tema.