dilluns, 4 de novembre del 2013

50 anys de La Galera

Com sabreu l'editorial La Galera compleix aquest any 50 anys. Fundada per Andreu Dòria i amb l'ajuda de Marta Mata, va ser la primera editorial catalana especialitzada en literatura infantil i juvenil.

Hem volgut fer el nostre petit homenatge exposant algunes obres de les diferents dècades de vida de l'editorial a l'entrada de la biblioteca, amb un recull dels premis Folch i Torres (aquí en teniu el llistat).






Per cert, no us perdeu dues exposicions que commemoren l'aniversari de l'editorial. Una la podeu trobar a la biblioteca de l'Associació de Mestres Rosa Sensat (fins al dia 10 de novembre, després la podreu trobar a llibreria infantil i juvenil Casa Anita). L'altra exposició la trobareu a la biblioteca Jaume Fuster (fins al 4 de gener)

(foto extreta de la web de Rosa Sensat)

(foto extreta de l'Ara.cat)

La biblioteca Jaume Fuster, a més, complementa l'exposició amb diferents trobades i xerrades aprofitant l'efemèride. Ja se n'han celebrat algunes i ara mateix queden:

  • 14 de novembre (19h): taula rodona sobre els llibres a l'escola i la biblioteca amb Juanjo Arranz, Jaume Copons, Carme Fenoll Anna Fité, Jordi Folck i Miquel Desclot. Modera J. Noguero.
  • 21 de novembre (19h): Taula rodona "El fil dels clàssics: les illes del tresor avui" amb Josep Lluís Badal, Teresa Duran, Marta Luna, Sergio A. Sierra i Josep Vallverdú. Modera J. Noguero. (aquesta també es fa a la biblio Xavier Benguerel)


Teniu més informació sobre la Galera i els seus 50 anys en aquests enllaços:



Us recomanem també aquest vídeo penjat per les Biblioteques de Barcelona on se'ns explica com es va escollir el nom de la Galera, on Pilarin Bayes, Joaquim Carbó, Gabriel Janer i Manila recorden els inicis de l'editorial i les figures de Marta Mata i Andreu Dòria, i en el qual també diferents personalitats recorden el seu primer llibre de la Galera...