dijous, 31 d’octubre del 2013

Novetats octubre 2013

A partir de 6 anys

Fada Menta

Soy un mosnstruo / texto de Gemma Lienas ; ilustraciones de Àfrica Fanlo.-- Barcelona : La Galera





La fada Menta és una col·lecció de llibres per a l'educació emocional. Les històries tenen protagonistes diferents, però totes tenen un personatge en comú: la fada Menta, una fada minúscula, més petita que un gra d'arròs i verda com un pèsol, que ajuda els nens que tenen alguna preocupació, i només ells la poden veure.


Un dia de neu / Ezra Jack Keats ; [traducció, Carlos Mayor].-- [Madrid] : Lata de Sal,

«Un matí d’hivern el Peter es va despertar i va mirar per la finestra. Havia nevat de valent durant la nit. Hi havia neu per totes bandes».
És un dia de neu i el Peter se’n va a descobrir-la. Surt abrigat al carrer per passejar entre munts de neu apilada i per veure els nens grans jugar a llançar-se boles gegants. Descobreix els solcs que deixen els seus peus a la neu espessa i com resulta de divertit fer àngels movent els braços contra una muntanya de neu blanca. El Peter és petit, però ell tot sol aprendrà de quantes aventures es pot gaudir en... un dia de neu.






A partir de 7 anys

L'Apagada / per John Rocco ; [traducció de l'anglès: Mela Ferrer].-- Sant Feliu de Guíxols(Girona) : Tramuntana,

Era una nit qualsevol d’estiu a la ciutat.
Calorosa, sorollosa, bulliciosa.
I aleshores…
Els llums es van apagar, i tot va canviar.
Però això pot no ser un problema, perquè no a tothom li agrada la normalitat...





El Nen enamorat de la lluna i com la lluna es va enrojolar / Manel Justícia Rivasés (ilustracions i text) ; Xevi Matamala Cors (música).-- Barcelona : Zenobita : Acem,



Gato rojo, gato azul / Jenni Desmond.-- [Madrid] : Lata de Sal,

«Gato Rojo y Gato Azul vivían en la misma casa. Gato Azul, en el piso de arriba. Gato Rojo, en el de abajo. Cada vez que se cruzaban… Nada bueno sucedía. Nada de nada. Pero los dos tenían un deseo que mantenían en secreto. Gato Rojo deseaba ser tan inteligente como Gato Azul y… Gato Azul quería ser tan rápido y ágil como Gato Rojo».




Este alce es mío / Oliver Jeffers ; [traducción de Marina Mendía].-- México : Fondo de Cultura Económica,

Alfredo tiene un alce: Marcel. Es cierto que Marcel no siempre obedece las reglas para ser una buena mascota, pero cumple las más importantes. Después de todo, es un buen amigo; o al menos eso parece, hasta el día en que una anciana lo reconoce como suyo: ¡es Rodrigo! Alfredo vuelve a casa, solo y molesto: ¡su mejor amigo lo ha abandonado, se ha ido con su legítima dueña! Pero, ¿realmente los amigos nos pertenecen? Un alce de muchos nombres nos enseña la respuesta en esta divertida historia.




La Caça del petó / escrit i il·lustrat per David Melling.-- Barcelona: Beascoa,




A partir de 8 anys

El Galeón / Mordillo.-- Pontevedra : Kalandraka,

Zarparon para encontrar la isla del tesoro y, después de una travesía llena de aventuras, se llevaron una inesperada sorpresa. Un clásico del humor gráfico de los años 70 que sigue haciendo reír a pequeños y mayores.



A partir de 9 anys

Lección de pesca / texto: Heinrich Böll ; dibujos: Emile Bravo ; [traducción: Diego Alvárez].-- Madrid : Dibbuks

Esta es la historia de un pescador que se está echando una agradable siesta después de su pesca matinal. Llega un turista, algo estresado y intrigado. Despierta el pescador para poder interrogarle. ¡Tiene un montón de ideas! Le propone pescar más a menudo para comprar más barcos y tener empleados. ¿Pero por qué? le pregunta el pescador incrédulo…

Història d'una bala / Joles Sennell. Il·lustracions de Jorge del Corral.-- Barcelona : Cruïlla

Un dia, els soldats d’un país que està enfrontat amb el país veí disparen una bala de canó que havia estat una arada. Però la bala no vol fer mal a ningú ni destruir res i per això no para de volar, volar, volar…, sense caure enlloc.




El Libro rojo / Barbara Lehman.-- Buenos Aires : Libros del Zorro Rojo,

Este es un mágico libro rojo sin palabras: es un libro sobre un libro, que escondido en la nieve o en la arena, siempre encontrará un nuevo lector para que la historia vuelva a empezar. Con ilustraciones simples pero sorprendentes, El libro rojo atraviesa océanos y continentes para llevar a una niña a un nuevo mundo de posibilidades, donde le espera un amigo que ella ha visto pero que aún no conoce. Y como en los mejores libros, el final de la historia no implica que el viaje haya terminado...



Els Fantàstics llibres voladors del Morris Lessmore / escrit per William Joyce ; Il·lustrat per William Joyce & Joe Bluhm ; [traducció: Nàdia Revenga garcía].-- València : Andana

Morris Lessmore estimava les paraules. Estimava les històries. Estimava els llibres. Però en tota història sempre sorgeix un imprevist. La història que va inspirar el Premi Oscar al millor curtmetratge animat és ara un álbum il·lustrat.




A partir d'11 anys

L'Àvia gàngster / David Walliams ; il·lustracions de Tony Ross ; traducció de Núria Parés.-- Barcelona : Montena,

Vols conèixer l'Àvia d'en Ben? Segur que et semblarà la típica àvia de manual: Té els cabell blancs. Porta dentadura postissa. Es guarda el mocador a la mànega de la brusa... Però hi ha una altra cosa... És una lladre de joies perseguida a tot el món!



Por qué nos preguntamos cosas / Victoria Pérez Escrivá ; Javier Zabala [ilustraciones].-- Barcelona : Thule,

Cuando un niño aprende a preguntar "Por qué" ya nunca abandonará esas palabras. Porque las preguntas son pinzas para sujetar objetos desconocidos, llaves para abrir puertas secretas y lupas que nos permiten ver lo que está oculto.
Al fin y al cabo, como todos sabemos, "Por qué" no es más que la abreviatura de "Ábrete, Sésamo". Pero cuando pronunciamos esas palabras, nunca sabemos lo que vamos a encontrar.
"Las preguntas nos recuerdan que no lo sabemos todo, que una parte de nosotros siempre será un misterio. Sin las preguntas no sabríamos esto. Y seríamos idiotas. Porque un idiota no es el que no sabe nada. Sino el que se cree que lo sabe todo."



A partir de 14 anys

I si estiguéssim en guerra / Janne Teller ; il·lustracions de Helle Vibeke Jensen ; traducció: Sofia Pascual Pape.-- Barcelona : Comanegra

Posem per cas que estiguéssim en guerra. On aniries? Una invitació a imaginar la dura experiència de l'exili. Més informacióÇ: http://www.comanegra.com/images/stories/DOSSIERS_PREMSA/dp%20i%20si%20estigussim%20en%20guerra.pdf



Wonder / R.J. Palacio ; traducció d'Imma Falcó.-- Barcelona : La Campana

L'Auggie va néixer amb una malformació facial que li ha impedit anar a una escola normal. Fins ara. L'Auggie és un nen normal, però amb una cara fora del corrent. ¿Podrà convèncer els seus nous companys que és com ells, malgrat les aparences? És la història de l'August, però és la història també de cada lector. Plena de bondat i coratge, Wonder és un llibre que ens mostra la bellesa que tenim tots a dins.



La Dulce venganza de Celia Door / Karen Finneyfrock ; traducción de Mireya Hernández Pozuelo.-- Madrid : Siruela,

El primer día en su nuevo instituto, Celia Door llega con unas botas altísimas, raya negra en los ojos y el firme propósito de vengarse de la popular Sandy Firestone, una compañera del colegio que le hizo algo imperdonable el año anterior. Ese día arruinó la vida de Celia.
Todo cambia cuando Drake, un nuevo (¡y guapo!) alumno que acaba de mudarse de Nueva York, se interesa por Celia y se hacen amigos inseparables. Mientras tanto, Celia continúa ideando su plan de venganza, hasta que esto empieza a poner en peligro la relación con Drake y se verá obligada a decidir qué es más dulce: la venganza o la amistad.



El Petit príncep / Antoine de Saint-Exupéry ;[Amb les aquarel·les originals de l'autor].-- Barcelona: Salamandra

O sigui que he viscut sol, sense ningú amb qui de veritat poder parlar, fins que vaig tenir una avaria al desert del Sahara, fa sis anys. S'havia trencat alguna cosa del motor. I com que no anava amb cap mecànic ni amb cap passatger, em vaig preparar per mirar de fer, tot sol, una reparació difícil. Per mi era una qüestió de vida o mort. Amb prou feines tenia aigua per beure per a vuit dies.
La primera nit, doncs, em vaig adormir a la sorra a mil milles de cap terra habitada. Estava molt més aïllat que un nàufrag en un rai al mig de l'oceà. O sigui que imagineu-vos la sorpresa que vaig tenir, a trenc d'alba, quan una veueta molt especial em va despertar. Deia:
Si us plau... dibuixa'm un be!
¿Eh!?
Dibuixa'm un be...



A partir de 15 anys

Serie Nacidos de la bruma

El Imperio Final / Brandon Sanderson. Barcelona : Ediciones B,

El Pozo de las ascensión / Brandon Sanderson ; [traducción: Rafael Marín].-- Barcelona : Ediciones B,

Durante mil años han caído las cenizas y nada florece. Durante mil años los skaa han sido esclavizados y viven sumidos en un miedo inevitable. Durante mil años el Lord Legislador reina con un poder absoluto gracias al terror, a sus poderes e inmortalidad.
Le ayudan «obligadores» e «inquisidores», junto a la poderosa magia de la «alomancia». Pero los nobles, con frecuencia, han tenido trato sexual con jóvenes skaa y, aunque la ley lo prohíbe, algunos de sus bastardos han sobrevivido y heredado los poderes alománticos: son los «nacidos de la bruma» (mistborns).
Ahora, Kelsier, el «superviviente», el único que ha logrado huir de los Pozos de Hathsin, ha encontrado a Vin, una pobre chica skaa con mucha suerte... Tal vez los dos unidos a la rebelión que los skaa intentan desde hace mil años puedan cambiar el mundo y la atroz dominación del Lord Legislador.




Adults

Inés y la alegría : Episodios de una guerra interminable.El ejército de la Unión Nacional Española y la invasión del valle de Arán, Pirineo de Lérida,19-27 de octubre de 1944 / Almudena Grandes. Barcelona : Tusquets,


Inés y la alegría: Toulouse, 1939. Carmen de Pedro, responsable en Francia de los diezmados comunistas españoles, se cruza con Jesús Monzón; años después, en 1944, Monzón contará con un ejército de hombres dispuestos a invadir España. Entre ellos está Galán, quien cree que, tras el desembarco aliado y la retirada de los alemanes, es posible establecer un gobierno republicano en Viella. No lejos de allí, Inés, que apoyó la causa republicana durante la guerra, oye a escondidas el anuncio de la operación Reconquista de España en Radio Pirenaica, y se arma de valor, y de secreta alegría, para dejar atrás los peores años de su vida.



Venezuela después de Chavez / [Javier Corrales ... [et al.]].-- Barcelona : La Vanguardia,

Sumari a:



Aprender es hacer o cómo adaptar el sistema educativo al siglo XXI / Sebastián Barajas.-- Barcelona : Ediciones Invisibles, 2013

Son muchos los indicadores que demuestran que algo se está haciendo mal en las escuelas, en los institutos y en las universidades. El más evidente de todos ellos es que cada vez más niños y jóvenes abandonan el sistema totalmente desmotivados.




Amb ulls de nena / FRATO; Amparo Tomé; Francesco Tonucci.-- Barcelona : Graó

El 1983 es va publicar a Espanya Con ojos de niño. Es tractava d'un llibre de vinyetes de Frato/Tonucci, amb títol en masculí però que parlava indistintament de nens i nenes, donant-los la paraula davant del món dels adults. Trenta anys després, Amb ulls de nena parla, en canvi, de nenes, de les seves dificultats, dels seus somnis, dels seus privilegis... Escrit amb Amparo Tomé, totes i tots ens podrem reconèixer fàcilment en la diversitat de situacions que presenta el llibre, dificultats i trampes en els vincles amorosos, anècdotes del món publicitari, frases de pensadores i pensadores famoses, dones premi Nobel, el preu que paguen moltes nenes pel fet d'haver nascut dones...




Diwan / Hal·lag ; edició, traducció i cal·ligrafia àrab de Halil Bárcena.-- Ed. bilingüe.-- Barcelona : Fragmenta,

Edició, traducció i cal.ligrafia àrab de Halil Bárcena de la poesia del predicador popular Mansûr al-Hal.lag (858-922). Predicador popular, viatger i pelegrí infatigable, missioner errant per terres de l´Orient, savi inspirat i poeta de la unió mística i l´amor diví, Husayn ibn Mansu-r al-Hal·la-g (858-922) és cèlebre per la seva poesia extàtica i sapiencial, que presentem en aquest volum en traducció catalana directa de l´original àrab. Home excessiu tant en la vida com en la mort, encarna com cap altre espiritual musulmà un original camí de saviesa que transcendeix els límits no tan sols del marc religios institucional islàmic sinó del sufisme mateix, del qual és el representant més destacat. Hal·la-g és considerat el màrtir per excel·lència de lislam: un màrtir de l´amor místic que només es deu a la passió per la veritat, el desig essencial que mou a tot espiritual. Aquesta edició incorpora el text àrab cal·ligrafiat pel mateix traductor, i presenta la poesia hal·la-giana amb una nova ordenació temàtica que en facilita la lectura.



El retorn d'Hug Roger / Assumpció Cantalozella.-- Barcelona: Proa,

Hug Roger III tenia setze anys quan es va convertir en l'últim comte del Pallars en un marc històric tan conflictiu com el darrer tram del segle XV. L'anomenat «Senyor de les muntanyes» va ser un d'aquests nobles que la història ha de redescobrir. Hi ha historiadors que acusen Hug Roger des ser la causa principal que Catalunya rodolés pel desordre i la guerra; en canvi, altres, el veuen un home d'honor i un defensor de les llibertats del país. Fou l'únic noble català que Joan II no va perdonar a la Capitulació de Pedralbes, raó per la qual es va retirar al Pallars i va plantejar-se la creació d'un estat independent al cor dels Pirineus. Assumpta Cantalozella ens acosta els clarobscurs d'aquest personatge real i novel·lesc alhora, barrejant amors i desamors, episodis de bruixeria i el robatori, en els nostres dies, dels documents d'una exposició al Museu d'Història de Catalunya.



Coneixements

La Historia de la ciencia : un relato ilustrado / [texto Jack Challoner ; traducción: Felipe Gómez de la edición original en inglès de Weldon Owen ; ilustrador: Dave Smith].-- Barcelona: Oceano travesía,

Los últimos quinientos años de descubrimientos científicos se encuentran resumidos en este libro que expone 27 episodios decisivos que transformaron nuestra manera de comprender la realidad. -