diumenge, 27 d’octubre del 2013

El 24 d'octubre va ser el Dia Mundial de les Biblioteques


Dijous 24 d'octubre va ser el Dia Mundial de les biblioteques. Amb retard ens volem afegir a l'homenatge recordant un parell de llibres nous de la biblioteca de l'escola on les biblioteques tenen un paper important. El primer és ¿¿¿ Pippiloteca??? Una biblioteca maravillosa de Lorenz Pauli y Kathrin Schärer, editat per Océano Travesía. Narra la història d'una guineu que persegueix un ratolí. El ratolí per escapar-se de la guineu s'amaga a la biblioteca... un món on la guineu mai hi ha estat...

La pàgina web de l'editorial ens n'ofereix una mostra:



La història segueix, el ratolí li porta a la guineu un àlbum il·lustrat (“per a tu -li diu-, per a què tinguis unes altres idees”). És un àlbum on un home gran i un gat tenen dues gallines (que curiosament tenen problemes amb una guineu). La guineu aquell dia s'emporta el llibre. I torna les següents nits a la biblioteca, una d'elles amb una gallina entre les dents. Se la volia menjar, però la gallina per intentar salvar la vida li ha dit que no ho fes, que els seus óssos poden ser perjudicials pel seu estomac i la seva gola... així que la guineu decideix emportar-se la gallina a la biblioteca, per buscar informació i corroborà que és cert el que li diu la gallina. L'únic problema... és que la guineu no sap llegir... la història segueix, en una manera original i divertida d'explicar com és una biblioteca als més petits.


Recordem també els Els fantàstics llibres voladors del Sr. Morris Lessmore de William Joyce. Fa temps vam penjar-ne el curt d'animació (guanyador de l'Oscar al millor curt d'animació l'any 2011), i ara l'editorial Andana l'ha tret en format llibre en català, en una edició molt cuidada. Aquí en teniu un tast també.