dimecres, 15 de maig del 2013

El dulce hogar de Chi




L'altre dia passejant per Barcelona em vaig trobar una paradeta de llibres. Resultava que era d'una entitat protectora de gats Gats de Gràcia, que es dedica a tenir cura dels gats abandonats, i que entre d'altres activitats per recaptar fons venen llibres de segona mà, que els seus socis o altres persones els han donat. Uns dels llibres que tenien eren de la col·lecció de manga El dulce hogar de Chi, que encanta a les classes de 4t (a d'altres cursos també, però sobretot a 4t té fans incondicionals!), de fet vaig aprofitar per comprar-ne un parell i ara estan a la biblioteca d'aula d'aquestes classes fins a final de curs.

És un manga, i jo sóc dels que hem costa llegir de dreta a esquerra, però aquest gat m'ha guanyat. Tracta sobre una família que troba un gat abandonat al carrer. A casa seva no poden tenir animals de companyia, així que decideixen buscar una família que se n'ocupi. Però poc a poc mentre busquen una família que l'aculli, aniran estimant més el gat... (com veieu un llibre apropiat a l'entitat, però n'accepten d'altres també). És molt tendre i dolç el llibre i té punts humorístics molt bons, com el petit text que apareix a la contraportada: Nueve de cada diez gatos recomiendan Chi (el otro está ocupado arañando el sofá)

Així que si a casa teniu problemes d'espai a casa i no sabeu què fer amb els llibres, podeu fer un donatiu a aquesta associació (però abans ens els ensenyeu a la biblioteca de l'escola, que potser ens interessen també!) :)

Us deixem amb un petit tastet d'en Chi:


2 comentaris :

Encarna ha dit...

A mi també m'encanten les histories d'aquest gatet. No entenc que havent històries tan boniques en còmics japonesos hi hagi gent que dubti en tenir-ne a les seves biblioteques.... segurament és perquè no coneixen a Chi, Astroboy, Bakuman....

bibliotecacostaillobera ha dit...

Suposo que és perquè quan es pensa en còmic japonès sempre és pensa en lluita i violència. I com dius tu és una llàstima!

Gràcies pel comentari!