divendres, 4 de març del 2016



Poemes de Joana Raspall
Joana de les paraules clares
Autora: Muntsa Fernández Ubiergo
El cep i la nansa edicions


Aquest llibre te una mica de poesia. El llibre parla d’una nena que es diu Joana i li agrada molt llegir. Però en al seu poble no hi ha biblioteques i quan visita la ciutat en troba.
Un dia que estava a la gran biblioteca de la ciutat, la Joana se’n va anar a veure el cap i li va dir que haurien de posar biblioteques als pobles. El cap li va dir que sí però haurien de tenir una bibliotecària i li va proposar si volia ser ella la bibliotecària. La Joana va dir que sí. Se’n va anar cap Barcelona a estudiar biblioteconomia.
Quan feia la carrera va estudiar molt perquè havia tingut la sort de fer una carrera. Quan va acabar la carrera se’n va anar a un poble que era molt casteller i molt català, a fer de bibliotecària.
Va arribar la guerra i tot va ser diferent, faltava menjar.
Un dia els soldats que estaven perdent van esbotzar la porta de la biblioteca per poder-hi dormir. Quan la Joana ho va veure, va pensar que els soldats contraris voldrien destrossar el català i els llibres, i que en farien una foguera per destruir-los. Ella ho havia d’impedir, i en una nit ho va posar dins d’unes capses i ho van carregar al camió amb la seva amiga que també era bibliotecària i se’n va anar...
Opinió: Aquest llibre m‘ha agradat molt perquè l’he trobat molt bonic. Les il·lustracions, la historia i els poemes eren molt dolços ja que explicaven la vida de la protagonista i la seva estimació per les paraules i els llibres.
Recomanació: Jo ho recomano a tothom però sobretot als qui els agradi la poesia.
Jana Gelpí
4t Castellers