divendres, 4 de març del 2016

Imagina

Autor: Aaron Becker

Editorial: Kokoro

Hi havia una vegada una nena que es deia Maria. Un dia estava avorrida, perquè ningú no volia jugar amb ella. Al cap duna estona es va posar a pintar, va agafar un llapis de color vermell, pensant que podia dibuixar i se li va ocórrer pintar una porta a la paret, la porta es va obrir i la Maria va travessà ,va veure un bosc ple de llums. La noia va caminar fins a un pont a mitges, i es va preguntar,- ara com passaré ? Va pensar,  i se li va ocórrer una idea ,i va dir:

I per què no faig una barca?-  així ho va fer,  i quan ja ho tenia fet va pujara sobre de la barca que anava cap a un Castell.

Aquest Castell era molt gran amb moltes cases i molts canals amb aigua per on passava la gent amb barces. La Maria va entrar a la ciutat per als Canals i els policies la saludaven, l’anaven guiant per poder circular per als canals. Passada una bona estona,  es va adonar que no podia viatjar més per els Canals perquè hi havia una cascada d’aigua impressionant que no la deixava continuar.
-Vigila-vigila, Maria!!!- li deien els policies cridant.
Ella sense fer cas, va continuar per el canal, fins que va caure per la cascada i quan queia va dibuixar un cercle gegant  de color vermell. Aquell cercle gegant i vermell que va dibuixar, es va transformar en un globus aerostàtic,  i darrere seu hi havia una mena de fàbrica que volava sobre els núvols, juntament amb unes barquetes que també volaven i portaven uns soldats, aquests soldats volien agafar un ocell molt bonic de color lila. Al final el van capturar i el van posar en una gàbia dorada, llavore'ns el General dels soldats, va manar que portessin l'ocell a una mena d’escultura dorada i platejada.
Ella ho va veure tot, estava molt trista de veure l'ocell tancat dins la gàbia, i va pensar que no volia veure aquell ocell tan bonic dins de la gàbia, i el va anar a alliberar.
Va pujar a l'escultura , va agafar l'ocell i va sortir corrents com un llamp, fins a arribar a una plataforma de la fàbrica voladora, allà  el va alliberar. Tot seguit els soldats la van agafar ,estaven molt enfadats i el General va llençar el llapis de color vermell al vuit.
Tot seguit la van tancar en una gàbia, la Maria estava molt trista perquè havia perdut el seu llapis vermell.
Al cap d’una estona, de sobte va arribar l'ocell lila, i tenia al seu bec el llapis vermell.
La Maria es va posar a saltar, estava molt contenta, tenia el seu llapis vermell.
Tot seguit, va dibuixar una forma quadrada, que va acabar sent una catifa màgica vermella que volava pel cel estrellat. La Maria seguia l'ocell lila, el va seguir tota la nit.
L’ocell la va portar fins a una palmera del desert, al peu de la palmera hi havia una porta de color lila, la va obrir i…………….



Valoració: M
agradat perquè no te cap lletra i tu et pots imaginar la historia a partir dels dibuixos.

Recomanació: Ho recomano als nens que tenen molta imaginació

Lucia
Saladrigas
4t Castellers