divendres, 8 de maig del 2015

Novetats de març i abril

A partir de 3 anys

El Ratolí i l'arc de Sant Martí / Petr Horácek.-- Barcelona: Joventut, 2014.

Un llibre per l'escola bressol. Per explicar i mirar amb nens molt petits amb paraules i conceptes molt senzills per fomentar la bona comprensió. Amb troquelats per motivar la coordinació. Per començar a aprendre estimar els llibres.


No et fiquis els dits al nas! / Benoît Charlat. Editorial Corimbo, 




A partir de 5 anys

Menja-t'ho tot / Mar Benegas ; [il·lustracions] Mariona Cabassa.-- Barcelona : Takatuka

«Menja-t‛ho tot!» ha d‛escoltar per enèsima vegada davant del plat curull de llenties que té a taula. «No m‛agrada! No tinc gana! No puc més!». Les seves protestes no serveixen per a res. Aquest cop, però, decideix fer cas i, literalment, menjar-s‛ho TOT. Les acolorides il·lustracions ens acompanyen per un viatge imaginari en què el personatge es va menjant tot allò que troba, des dels coberts i la nevera fins a les cases i els planetes...


El Petit mag / Kazuno Kohara ; [traducció: Joana Delgado].-- Barcelona : Obelisco (Picarona), 

Pobre petit mag! Ell és l’únic que no en sap, de volar, i cap dels altres mags no voldrà ser amic seu. Però aleshores coneix un drac i descobreix que l’amistat es pot trobar en els llocs més sorprenents i que si un confia en si mateix qualsevol cosa és possible.
 


A partir de 6 anys

El Goril·la eixerit / Nadine Robert. Il·lustracions Gwendal Le Bec. Editorial Joventut 

L'avi li demana al petit goril·la que vagi a buscar els ous de la grua. El tumbili el segueix i es pensa que els agafa per robar-los, sense permís i així va repetint-se la situació amb altres micos que vigilen. Estructura repetitiva fins que es resol per la intervenció de l'ocell que ho ha vist tot i ho explica. Ell i el petit goril·la estan contents. Una història que ens parla de desconfiança, ingenuïtat, innocència. 


A partir de 7 anys

El Globus groc / Charlotte Dematons. Editorial Joventut, 

Àlbum Il·lustrat. Un viatge per diferents paisatges permet d'identificar alguns elements i edificis. Els lectors de diferents edats descobriran aquells que ja coneixen. Una panoràmica cada doble pàgina.


A partir de 8 anys

La Lluna i l'habitació blava / Magdalena Guirao Jullien ; il·lustracions de Christine Davenier ; [traducció al català: Margarida Trias].-- Editorial Corimbo

La Lluna és una nena tranquil·la, tímida però molt imaginativa i molt bona observadora que sap jugar sola quan va a casa l'àvia i s'entreté mirant un paper que la seva àvia té posat a la paret d'una cambra. Al paper hi ha dibuixos de vaixells, boscos, aventures . Els adults no saben res dels viatges interiors que fa la Lluna. L'hora de la migdiada es converteix per ells en una estona meravellosa i plena de somnis i fantasia.



Issun Bôshi : el niño que no era mucho más alto que un pulgar / Icinori ; [traducció: Teresa Duran]. Ediciones Ekaré, 

Conte popular d'origen japonès. Una parella de pagesos fill. Cada dia s'animaven cantant i que encara que fos molt petit, l'estimarien molt. El seu desig es va complir i van tenir un fill com un petit polzet, en Bôshi, que era molt valent i bon feiner. Quan va ser gran va anar a córrer món i va viure mil aventures. També per llegir-lo a més petits. 



A partir de 9 anys

Salvem el Nautilus! / Jaume Copons & Liliana Fortuny. Editorial Combel
 

Ep, hola! Sóc l’Agus Pianola. Si has llegit Arriba el Sr. Flat!, tu i jo ja ens coneixem; i si no, t’aviso: visc en una habitació plena de monstres. Que d’on han sortit? Doncs del Llibre dels monstres, on vivien fins que el malvat Dr. Brot els en va fer fora. Ara són aquí, però el pitjor de tot és que el Dr. Brot i el seu ajudant Nap també han vingut, i d’entrada s’han proposat ensorrar el restaurant Nautilus! Sort que el Cheff Roll, el monstre de la cuina, ens ajudarà a traçar un pla perquè el Dr. Brot no se surti amb la seva. Aventures i embolics assegurats! 


Dragonero / Josh Lacey ; ilustrado por Garry Parsons ;[traducción de Carmen Diana Dearden]. Ediciones Ekaré, 

“Querido tío Manuel: Mejor te subes en un avión y vuelves ya. Tu dragón se ha comido a Gemina. ¡Emiliana amaba a ese conejo!”. Edu está al cuidado de la mascota de su tío Manuel, que está de vacaciones, pero la cosa se complica. Las cortinas arden, su madre echa humo… Y es que cuidar a un dragón no es tan sencillo como parece. Un ingenioso libro lleno de humor que contagiará carcajadas a los lectores.



A partir de 10 anys

Bombástica naturalis / Bombastus Dulcimer ; edición a cargo de Iban Barrenetxea.-- [Mataró] : A Buen Paso, 

En este libro Bombastus Dulcimer recopila sus invenciones como por ejemplo la famosa Pera Aerostática para volar en globo, o el Olivo Trabuco cuyo único defecto es que dispara una vez al año, cuando las aceitunas están maduras, o la Calabaza Carruaje, el Fresno Barco, el Narciso Espejo y muchos más hasta completar todo el alfabeto.

Donde pasan Bombastus y sus invenciones reina el caos y hasta la vida de un pueblo de otra manera tranquilo se ve revolucionada.
De manera que, si bien los breves textos que aparecen en cada página se limitan a describir los poderes del invento presentado, en el fondo el lector podrá deleitarse siguiendo las peripecias de los personajes más disparatados.


Brujarella / Iban Barrenetxea.-- Barcelona : Thule,

Dos increíbles misterios se han apoderado del bosque de Terragrís. Por un lado, a la bruja Brujarella le ha desaparecido uno de sus tres pares de calcetines blancos a rayas negras, no, perdón, negros a rayas blancas. Y por otro, ha ocurrido algo aún más terrible: han desaparecido las ranas de Terragrís. No queda ni una. ¿Estos dos hechos inauditos están conectados?


A partir d'11 anys

Fèlix, ets un desastre / Jakob M. Leonahardt. Dibuixos de Fréderic Bertrand.-- Barcelona : Animallibres, 

En Fèlix, més enllà de dibuixar no sap fer res però a la seva vida apareix la Chaleen, una encantadora noia companya de la classe i arriba l'amor. Serà capaç en Fèlix d'enamorar-la. Es podrà reciclar fins a aquest punt? Una proposta molt divertida i fresca explicada sense complexos i acompanyada de dibuixos divertits i expressiu. 


Catherine / Patrick Modiano ; il·lustracions de Sempé ; traducció d'Isabel Obiols.-- Barcelona : Blackie Books, 

La Catherine viu a París amb el seu pare i, com ell, porta ulleres. La seva mare viu a Nova York i, com ella, la Catherine vol ser ballarina. Obligada a treure’s les ulleres per ballar, la Catherine descobreix de sobte que pot viure en dos mons paral·lels i diferents: el que veu quan porta les ulleres, el món real, i l’altre, n món de somni, tou i delicat, el que veu quan no les porta. Enfront de les rareses i els misteris dels adults, la Catherine començarà a treure profit d’aquest poder que només posseeixen els nens amb ulleres: mirar la realitat de cara... o no.
 



El signo prohibido / Rodrigo Muñoz Avia.-- Barcelona : Edebé,

Tras la desaparición de Aleksandra, su amiga de clase, Jorge toma la decisión más difícil de su vida: hablar sin la letra «A», hasta que la chica regrese o él la encuentre. Por eso comienza a investigar la misteriosa huida de Aleksandra, en la que sus orígenes rusos parecen jugar un papel importante.Su amiga ha dejado pistas para Jorge, que apuntan a que no se marchó por propia voluntad.


Podeu llegir el primer capítol a la web d'Edebé: http://www.edebe.es/publicaciones-generales/libro-el-signo-prohibido=3823=1=99

Ícar / Federico delicado.-- Pontevedra : Kalandraka,

Un àlbum amb unes il·lustracions de caire surealista, una història que ens fa pensar en el mite d'Icar. Una preciosa al·legoria sobre la llibertat. Realitat i fantasia convergeixen, tot obrint les possibilitats d'interpretació d'una història deutora de l'obra de Kafka i de Hopper. " No tinguis mai por de volar"




A partir de 14 anys

Al sur de la Alameda : diario de una toma / Lola Larra ; ilustrado por Vicente Reinamontes.-- Barcelona : Ekaré ;

Una novel·la il·lustrada que ens explica el començament de la revolució pingüina una revolta d'estudiants que es va portar a terme a Xile l'any 2006. Els estudiants es van tancar a l'institut per reivindicar una educació pública i de qualitat. Un llibre que respira realisme i crítica social.



El Fill de Neptú / Rick Riordan ; traducció de Jordi Cussà.-- Barcelona : La Galera,

2a part de la col·lecció “Els Herois de l'Olimp”. El retorn de Percy Jackson! En Percy està confús. S’ha despertat d’un llarg son; amb prou feines sap com es diu. Arriba a un campament per a mestissos i l’únic que recorda del seu passat és un altre nom: Annabeth. Acció, humor, suspens i misteri, la fórmula perfecta de Riordan.



Adults

El impostor / Javier Cercas.-- Barcelona : Literatura Random House, 

He aquí una fascinante novela sin ficción saturada de ficción; la ficción no la pone el autor: la pone Enric Marco. ¿Quién es Enric Marco? Un nonagenario barcelonés que se hizo pasar por superviviente de los campos nazis y que fue desenmascarado en mayo de 2005, después de presidir durante tres años la asociación española de los supervivientes, pronunciar centenares de conferencias, conceder decenas de entrevistas, recibir importantes distinciones y conmover en algún caso hasta las lágrimas a los parlamentarios españoles reunidos para rendir homenaje por vez primera a los republicanos deportados por el III Reich. El caso dio la vuelta al mundo y convirtió a Marco en el gran impostor y el gran maldito. Ahora, casi una década más tarde, Javier Cercas asedia, en este thriller hipnótico que es también un banquete con muchos platos -narración, crónica, ensayo, biografía y autobiografía-, el enigma del personaje, su verdad y sus falsedades y, a través de esa indagación que recorre casi un siglo de historia de España, bucea con una pasión de kamikaze y una honestidad desgarradora en lo más profundo de nosotros mismos: en nuestra infinita capacidad de autoengaño, en nuestro conformismo y nuestras mentiras, en nuestra sed insaciable de afecto, en nuestras necesidades contrapuestas de ficción y de realidad, en las zonas ...



Coneixements

Familiari : troba la teva família i la dels teus amics, hi ha 83.521 combinacions possibles! / Mar Cerdà ; [pòleg de David Cirici].-- Barcelona : Comanegra, 

Els models tradicionals de famílies han canviat, i amb el Familiari de Comanegra volem que tots els nens i nenes puguin construir la seva. La combinació de les 15 làmines que presentem permet formar més de 80.000 famílies diferents, amb totes les particularitats que puguem imaginar: dues mares, germans d’altres països, familiars que viuen lluny, avis que viuen a casa, germans bessons, famílies monoparentals... I ofereix, a més, una làmina buida perquè els més petits puguin dibuixar la seva família, si és tan sorprenent que no l’han trobada reflectida!



Benvolguda Malala : cada dia és el dia de Malala / Rosemary McCarney amb Plan International ; [traducció de Susana Tornero].-- Barcelona : Joventut, 

La inspiradora història de la Malala Yousafzai, la jove pakistanesa que va ser tirotejada pels talibans només perquè volia a anar l'escola. Pobresa, discriminació i violència en una veu que reclama els drets de les noies de tot el món i que ha aconseguit ser premi Nobel de la Pau. 


Les Tisores de Matisse / Jeanette Winter ; traducció de Raquel Solà.-- Barcelona : Joventut, 

Henri Émile Matisse es passava el temps dibuixant. Quan va créixer, es va traslladar a París i es va convertir en un famós artista. Ja de gran, una malaltia greu el va immobilitzar en el llit i va haver de buscar valor per seguir estimant la vida… Àlbum il·lustrat basat en la vida de Henri Matisse. Ben colorit i amb cites del propi autor.


Jo també vaig ser dins la panxa de la mama? : respostes per a nens i nenes a partir de 7 anys / Dagmar Geisler ; traducció de Susana Tornero.-- Barcelona : Joventut,

Què pot ser més fascinant que saber d'on venim? Aquesta història ens ofereix l'ocasió de parlar sobre el tema de nostre orígens i allò que els nens volen saber i sempre pregunten. Sabem com sortim però no com hi hem entrat a al panxa de la nostra mare.


Más allá del crash : apuntes para una crisis / Santiago Niño-Becerra.-- Barcelona : Random House Mondadori,