dimecres, 5 de novembre del 2014

Novetats Octubre

A partir de 8 anys

Cuerdas / de Pedro Solís.-- Almería : Ediciones Nilo, 2014. [38] p. : il. col. ; 26 cm..-- (Alquitara) [Llibre + DVD]

Cuerdas és un curtmetratge d'animació que narra la història d'amistat entre dos nens molt especials (un d'ells amb paràlisi cerebral) però també és una obra que parla de valors i il·lusions i que és capaç de captivar a l'espectador des del primer fotograma. Premi Goya 2014 al millor curtmetratge .

Cara de pardal / Rocio Bonilla.-- Barcelona : Animallibres,En Berenguer és un nen curiós i espavilat que esdevé un mar de dubtes el dia que la seva veïna se'l queda mirant fixament i li diu: "Ai, quina cara de pardal que tens!".Què ha volgut dir la senyora Fenollosa? Que sembla un ocell? Llavors, podrà volar? Resoldre aquest misteri requerirà tot el seu enginy..


A partir de 9 anys

En una noche de tormenta / Yuichi Kimura ; ilustraciones se Simona Mulazzani ; traducción del japonés de YasukonTojo.-- Barcelona : Duomo ediciones,

En una noche de tormenta, un lobo y una cabrita se refugian en una cabaña abandonada al pie de una colina. Llueve a cántaros, el temporal arrecia y la oscuridad en la cabaña es total...



Qui no sap riure no sap viure / Andreu Galan ; dibuixos de Luis Demano.-- : Andana,

Romanços i cançons, raps gastronòmics, enverinalles amb molta tralla, arbres imaginaris, pollastres poetastres, aranyes pissiganyes, pins que rapegen, puces casadores, aquelarres secrets... Heus ací 21 poemes per a infants de totes les edats, amb l'eix comú de la rialla i la diversió, en què es barreja el sentit de l'humor i la cultura popular amb un tracte exigent del vers i les paraules.

La Vall dels Mumin es transforma en una selva / Tove Jansson ; [traducció de l'anglès: Elena Martí i Segarra].-- Barcelona : Coco Books, 2014.Una caixa plena de llavors tropicals arriba a la platja i quan la mare Munin les planta la seva vall es transforma en unaselva tropical. Una vegada més la família es veu obligada a demostrar que no són hipopòtams. Són trols. Una història esbojarrada amb tocs d'humor tendre.



A partir de 10 anys

El Petó de Lili Marleen / Pep Molist ; il·lustracions de Jorge del Corral.-- [Barcelona] : Barcanova,Timoneda és un poble on fa temps que no plou.La gent té l'esperança que un dia torni Lili Marleen, un personatge que quan va visitar el poble fa anys va portar solucions màgiques i meravelloses.En Pere és un nen que també viu al poble. Les seves pors el duen a conèixer un fotògraf, el senyor Salom, que li explica la seva història amb Lili Marleen i com gaudeix fotografiant moments feliços.

Míster Rumba / Carles Sala i Vila. Il·lustracions Roger Simó.-- Barcelona : La GaleraLa família d'en Mèu és molt especial: una tieta té visions, un tiet és d'allò més gandul i hi ha una colla de cosins i cosines... I és precisament per culpa d'un cosí que comença l'aventura: en Farronet ha anat a fer les Amèriques i triomfa en el món de la música (o això «visualitza» la tieta Galeta). En Mèu decideix anar a buscar-lo i descobreix que potser no ha anat tan lluny, ni les visions de la tieta són tan precises...



A partir d'11 anys

Luz : la niña chamán / Elena García Quevedo ; ilustraciones Valentina Coretti.-- Valencia : Legua editorial,

Luz, la pequeña niña chamán, tiene que llevar la piedra de poder a la Sierra Sagrada para rescatar a su pueblo de los hombres de fuego. Sólo vencerá si descubre el nombre secreto de la piedra. Mientras tendrá que aprender que todos los clanes tienen algo importante que enseñar, pero también que no todos desean que llegue a su destino.


Filles úniques / Andreu Martín ; il·lustracions de Juan Berrio.-- Barcelona : CruïllaL’Alícia i la Paula tenen un pla. Hi han pensat molt, han sospesat els pros i els contres i han pres una decisió: volen deixar de ser filles úniques. El problema sorgeix quan el pla de les dues amigues topa amb els plans dels seus pares i la troca s’embolica…



Un Hombre con sombrero / Gustavo Roldán.-- Madrid : Dibbuks,

Para Gustavo Roldán “Un hombre con sombrero” es un cable a tierra que enchufa una vez al mes, desde que se publicó la primera página en la revista “Tretze vents”, de Barcelona, en enero de 2001. En eso sigue. Es el único cómic que es capaz de hacer, el patio trasero donde salir a chapotear en el barro después de una buena lluvia y en el que quiere seguir jugando por mucho tiempo.



14 anys

El Príncipe de la niebla / Carlos Ruiz Zafón.-- Barcelona : Planeta

Verano de 1943: la familia de Max se traslada a un pequeño pueblo de la costa del Canal de la Mancha huyendo de los peligros de la guerra que asola Europa. El joven de trece años conoce allí a Roland y a su abuelo, Víctor Kray, guardián del faro. Con el nuevo amigo y con la hermana de éste, Alicia, pasan agradables jornadas en la playa, buceando y visitando los restos del buque Orpheus II. Pero los días de felicidad se ven truncados por la aparición de Mr. Caín, el Príncipe de la Niebla, un diabólico personaje que otorga deseos a cambio de un precio elevado. Para evitar un final desgraciado Max intentará encajar las piezas del puzzle que se ofrece a su alcance: el jardín de las estatuas, las viejas películas y la terrible historia que el abuelo de Roland se niega a sacar a la luz.



15 anys

El Nombre del viento : Crónica del asesino de Reyes: primer día / Patrick Rothfuss. Traducción de Gemma Rovira.-- Barcelona : Plaza&Janés

Kvothe es un personaje legendario, el héroe y el villano de miles de historias que corren entre la gente. Todos le dan por muerto, cuando en realidad vive con un nombre falso en una posada apartada y humilde, de la que es propietario. Nadie sabe ahora quién es. Hasta que una noche un viajero, llamado el Cronista, le reconoce y le suplica que le revele su historia, la verdadera, a lo que finalmente Kvothe accede. Pero habrá mucho que contar, le llevará tres días.


Adults

Carrer de les botigues fosques / Patrick Modiano ; traducció de Joan Casas.-- Barcelona : Proa,

París, 1965. Guy Roland abandona l'agència de detectius on treballa per investigar la seva pròpia vida, la vida anterior a un accident que l'havia deixat amnèsic quinze anys abans. Recollint les pistes que li van donant vells coneguts, Guy es remuntarà fins a la Segona Guerra Mundial per descobrir la seva autèntica identitat. Una recerca vertiginosa li confirmarà que en realitat havia estat Jimmy Pedro Stern, un jueu de Salònica que treballava a la legació de la República dominicana a París, fins que l'ambient opressiu de l'ocupació alemanya el va obligar a fugir amb una dona al poblet alpí de Mégève. Modiano és un dels pocs autors capaços de crear atmosferes misterioses i alhora subjugar el lector amb una intriga novel·lesca. Misteri i intriga no sempre van de bracet, però Modiano sap fer totes dues coses alhora. Carrer de les Botigues Fosques és una obra singular, una investigació profunda dels abismes d'una ànima errant que absorbeix el lector en una trama detectivesca.


American Gods / Neil Gaiman. Traducción de Mónica Ferna.-- Barcelona : Roca Editorial de Libros,

La vida en la cárcel es dura. Pero siempre queda un rayo de esperanza si sabes que, a la salida, te espera una mujer que te ama, un amigo que te quiere, un trabajo que adoras... Todo eso es lo que quiere Sombra, que está a punto de salir de la cárcel.. Pero un día le comunican que su mujer y su mejor amigo han muerto en un accidente de coche. Entonces, contratado por un extraño anciano experto en timos y estafas que responde al nombre de Wednesday, Sombra empieza un interminable viaje a lo largo y ancho de América, perseguido por el espíritu de su esposa.


Ànima / Text de Wajdi Mouawad; traducció d'Anna Casassas Figueras.-- Barcelona : Edicions del Periscopi,

Quan en Wahhch Debch descobreix la seva dona assassinada, es queda paralitzat fins que, esperonat per l’abisme que s’ha obert a la seva memòria, es llança cap a una irracional cacera de l’home seguint l’olor sagrada, mil·lenària i animal de la sang vessada. Sol i abandonat per l’esperança, s’embarca en una odissea furiosa a través d’Amèrica, territori de totes les violències i de totes les belleses. Els records infernals que carrega, submergits dins dels replecs de la seva infància, es desperten de nord a sud, amb el contacte de la humanitat dels uns i de la bestialitat dels altres. Per aixecar el vel que plana sobre la mentida dels seus orígens, en Wahhch haurà d’alliberar el llop de la seva còlera i sacrificar la seva ànima.Aquesta novel·la, totèmica i animista, empeny els límits de la literatura. Ànima és una bèstia, a la vegada real i fabulosa, que vol devorar l’inoblidable.



Barkeno, Bàrcino, Barcelona 38 històries de la ciutat.-- Barcelona : Angle Editorial, 2014

La Barcelona actual no és la mateixa ciutat que la Barchinona medieval, ni que la Bàrcino romana, ni que la Barkeno ibera. O potser sí. Hi ha fils que cusen la identitat d'una ciutat, d'un territori, d'un país. Hi ha paisatges, tradicions, fets i costums que conformen l'imaginari ciutadà i que s'ha mantingut al llarg dels segles. Amb un estil àgil i divertit, i gràcies al seu coneixement detallat de tota la història de Barcelona, Joan de Déu Prats es remunta a quan la futura ciutat comtal era només terra de mamuts i estava parcialment sota les aigües, per anar avançant en el temps i seleccionant els episodis més singulars que encara ressonen avui.