dilluns, 2 de desembre del 2013

Novetats desembre


A partir de 5 anys



La Charca / Graeme Base.-- Barcelona: Omega Infantil,



La charca es un ingenioso libro para niños que enseña a contar, pero es también un puzzle, un cuento y un libro de ilustraciones que nos transporta en un fascinante viaje explorador, desde las llanuras de África y la selva amazónica hasta los bosques de América del Norte y los desiertos australianos.








A partir de 6 anys



¡No! / Marta Altés.-- Barcelona : Thule,



Un conte que es podria qualificar d'acudit. Divertit i graciós. Dedicat a un gos que es diu No. Un joc amb la paraula No com a nom de la mascota ja que cada cop que algú de la família l'anomena amb un crit negatiu, el gos se sent que el criden i deixa de fer la trapelleria que estava fent. En realitat el gos es diu Rufus i es pensa que es diu NO ja que sempre sent aquesta paraula quan està fent alguna cosa. Un malentès. Un equívoc. Un bon acudit!








Yo puedo / Susan Winter ; [traducción, Elena Iribarren]. Barcelona : Ekaré,



Un nen que ja és gran ho sap fer moltes coses (pintar, vestir-se, nedar, anar a dormir...) que el fan autònom i la seva germana petita vol imitar-lo. L'admira i vol demostrar que ella també ho sap fer. El nen pensa : " Ella no pot, em necessita" La complicitat entre germans és ben rebuda.



Yo también / Susan Winter ; [traducción, Elena Iribarren]. Barcelona : Ekaré,



La parella de " Yo puedo". La versió contraposada de la germana petita que diu que ella sap i pot fer també moltes coses i intenta imitar al seu germà al seu nivell. El germà gran també la necessita a ella per a fer els seus trucs de màgia. És necessiten l'un a l'altra. Una parella de llibres atractius i tendres.












Barbosa el pirata [i les illes de les plomes] / Jorge González.-- Barcelona : Bang,



En Barbosa el pirata navega per la mar tranquil·lament, acompanyat pels seus mariners, quan de sobte… una gavina li roba el barret! Per a en Barbosa, és impensable ser pirata i no portar un barret pirata! Així doncs, amb l’ajuda dels seus fidels companys, en Barbosa surt a la recerca de l’ocellot i a recuperar el seu estimat barret...









A partir de 7 anys



Al corro de las palabras / Antonia Rodenas ; ilustraciones de Carme Solé Vendrell.-- Madrid : Anaya,



Cierro los ojos

para que llegue el sueño

poquito a poco.



Un recorrido por las estaciones del año en forma de haikus, que estimularán a los primeros lectores con sus sencillas y atractivas rimas.











Un hipopòtam a la banyera! / text de Kyoko Matsuoka ; il·lustracions d'Akiko Hayashi ; [traducció: Marta Morros Serret].-- Madrid : Lata de Sal,



«M’encanta banyar-me. Quan em banyo, sempre m’enduc el meu ànec Pukka. A en Pukka també li agrada molt banyar-se. Quan obro la porta del bany, nyeeec, grinyola. El terra del bany rellisca i s’ha d’anar amb compte». 

Posa a la banyera una tortuga, dos pingüins bessons, una foca, un hipopòtam i una balena... Sí, es pot! 











A partir de 8 anys



Aquest barret no és el meu / Jon Klassen.-- Santander : Milrazones



Jon Klassen és un mestre de la subtilesa i la parquedat: amb només tres personatges, molt poques paraules i molt poques il·lustracions (això sí, meravelloses) explica una història plena de claus sobre les nostres emocions: un peix roba el barret d'un altre, donant-se a si mateix explicacions tranquil·litzadores i donant per descomptat que se'n sortirà amb la seva.


Amb tan pocs elements, abans d'arribar al final ja hem deixat anar la riallada més d'una vegada.








Mis cuentos africanos / Nelson Mandela ; traducción del inglés de María Corniero.-- Madrid: Siruela,



Nelson Mandela recoge en esta magistral antología los cuentos más bellos y antiguos de África. Es una colección que ofrece un ramillete de entrañables relatos, pequeñas muestras de la valerosa esencia de África, que en muchos casos son también universales por el retrato que hacen de la humanidad, de los animales y de los seres fantásticos.«Está la liebre», observa Mandela en el prólogo, «una pilluela muy ingeniosa; la hiena, que es la perdedora de todas las historias; el león, el jefe de los animales y quien les da regalos; la serpiente, que inspira miedo y a la vez es el símbolo del poder sanador; hay también hechizos que pueden acarrear la desgracia o conceder la libertad...». Todos los cuentos, además, están maravillosamente ilustrados en color por 16 artistas africanos.








Doña Eremita, reina de la carretera / Quentin Blake ; traducción: Carmen Diana Dearden.-- Barcelona : Ekaré



La disparatada Doña Eremita recibe un viejo automóvil y decide dar una vuelta junto a su fiel perro Mambrú. Durante el accidentado paseo, el vehículo pierde el guardafangos, el parachoques, el capó… hasta cobrar una forma bastante inusual que convertirá a Doña Eremita en la verdadera reina de la carretera.







El Ratón que comía gatos / Gianni Rodari ; Emilio Urberuaga ; [traducción del italiano: Carla Balzaretti].-- Madrid : Sm



Esta es la historia de un ratón listo y muy fanfarrón que se vio atrapado en sus propias mentiras.Un divertido cuento de uno de los mejores escritores infantiles, ilustrado por Emilio Urberuaga, ganador del Premio Nacional de Ilustración en 2011.








En Findus s'independitza / Sven Nordqvist ; [traducció: Amanda Eda Monjonell Mansten].-- Barcelona : Flamboyant,


El vell Pettson està fart que el gat Findus el desperti cada matí saltant al seu llit. Li diu que si no deixa de saltar hauran de treure el llit de l´habitació. En Findus troba que és una bona idea; aleshores podrà saltar tan com vulgui. Però viure sol és realment tan divertit? Pot ser també serà una mica perillós, per allò de la guineu..





A partir de 9 anys



Letras robadas / Triunfo Arciniegas y Claudia Rueda. Barcelona : Océano travesía, 2013



Una història on les il·lustracions parlen i ens aporten molta informació del text. La protagonista, una nena una mica especial, a qui li agraden els rats penats, la pluja, les fulles seques, les dents, les baldufes, les lletres i els dies de classe, passeja amb la seva mare pel mercat i se n'adona que uns éssers petits s'enduen les lletres de les parades. Els comerciants li volen vendre tota classe de viandes perquè agafi vitamines La Clara és molt imaginativa i fantasiosa. Conte bonic i original i amb unes il·lustracions molt suggestives.









El ogro de Zeralda / Text i il·lustracions de Tomi Ungerer ; traducció de Araya Goitia Leizaola.-- Barcelona : Ekaré



Un ogre que té aterrorizat a tot un poble i que devora nens, fa que les famílies amaguin a tots els seus fills sota terra. Al bosc, lluny de la vila, Zeralda (que no sap que existeix l'ogre), el coneix de manera inesperada. La nena, sense cap mena de por es converteix en la seva cuinera i serventa i se'n hi va a viure amb tota la seva família mentre li fa uns menús i tota mena de delicadeses i organitza banquets per tots els ogres i ogresses de la comarca. Quin ogre anirà a menjar nens tenint les llepolies que els fa la Zeralda? Sorpresa, humor i ironia amb molt bones il·lustracions.





Qui la diu, l'endevina : [36 endevinalles] / Salvador Comelles ; il·lustracions de Stefanie Pfeil.-- Barcelona : Cruïlla,



Trenta sis endevinalles de la veu de 18 personatges. Imaginatiu i original. És important fixar-se amb qui les diu per endevinar-les. La solució és a la darrera pàgina.








Fede diferente / Miriam Koch ; [traducido del alemán por Fina Marfà].-- Barcelona : Corimbo



Un llibre diferent i també amb un format especial. Encapçalat i acabat amb una cita de Confuci: "Allà on vagis, ves-hi amb tot el cor". Fede és una ovella especial, que veu, observa i troba objectes i llocs i éssers com ella i amb els que s'identifica però dels que també es sent diferent.. Una història que ens parla de les semblances i les diferències, del conjunt i de la diferenciació i la individuació. Tot això ens provoca preguntes entorn amb qui i on s'ha d'anar? de qui formo part? on m'incloc? Amb qui o amb què em puc identificar? Fede, l'ovella, somia en trobar el seu LLOC entre els seus semblants. Per treballar els sentiment de pertinença com un aspecte essencial de la condició humana. Al final del conte, Fede que ha buscat amb tot el seu cor i el seu desig, EL SEU LLOC, un ramat amb el què es sent identificat i admès amb la seva diferència






Nicomedes el pelón / Pinto & Chinto.-- Sevilla : Kalandraka,



Una història divertida, molt gràfica i per compartir i riure. Amb il·lustracions molt gracioses. Nicomedes es queda calb i busca de quina manera diferent es por posar una perruca. Experimenta amb diferents materials i finalment troba que el seu gat li pot solucionar el problema. Els nens de 6/7 anys poden riure molt i relacionar conceptes amb aquesta història fresca i divertida.








Cuentos del bosque / Leticia Ruifernández.-- Barcelona : Ekaré,



Contes classificats per les estacions de l'any amb un text preciós i ben escrit que ens parlen d'ocells, arbres i cuques de llum i altres animalons del bosc. Imaginatius i simbòlics on els protagonistes són dos germans. Poc text i amb un apèndix al final amb un vocabulari d'alguns noms d'arbres, de matolls i d'animals.








El País dels 260 clons : les aventures de l'Estel i el Pol / Meritxell Martí ; Xavier Salomó.-- Barcelona : Cruïlla,



Una altra aventura de l’Estel i el Pol, en un viatge que els portarà a un poble encantat, a una reunió de bruixes, al pol Nord, al ventre d’una balena… Hauran de trobar, a cada escena, imatges repetides. Cada cop hi ha més elements idèntics. En una sola pàgina n’hi arriba a haver 54 i en tot el llibre són 260.








A partir de 10 anys



El Domador de paraules: poesies incompletes / de Miquel Desclot ; il·lustracions de Mercè Galí.-- Barcelona : La Galera



La Galera edita aquesta tardor una antologia poètica imprescindible. Miquel Desclot, un dels màxims exponents de la poesia infantil catalana (a part d'excel·lent traductor i autor de prosa), reuneix en un volum cinc dels seus llibres de poesia per als més petits (dos dels quals són inèdits). Després de l'èxit de l'antologia poètica "Poesies amb suc", La Galera ofereix un nou recull de poemes en format de llibre regal, ara el d'un autor premiat.








La Esperanza es una niña que vende fruta / Amrita Das ; [traducción: Elena Abós].-- Barcelona : Libros del zorro rojo,

La història personal d'un viatge a Chennai d'una noia pintora i la seva experiència a l'hora d'il·lustrar un relat on ens narra el record d'haver conegut al tren a una nena pobra durant aquest viatge. Interrogants sobre la vida de les dones. Al final de la narració hi podem trobar un escrit que explica que aquest és el primer llibre de l'autora, destacada representant de l'art popular de Mithila, un art ple de dissenys tradicionals i símbols xamànics i religiosos. Una proposta interessant per conèixer aquest tipus d'art.








A partir d'11 anys



La Increïble història de... les hamburgueses de rata / David Walliams ; il·lustracions de Tony Ross ; traducció de Ricard Gil.-- Barcelona : Montena



Una història divertida, irònica gairebé grotesca entorn a la vida dels adults. Humor i aventures de l'autor número 1 Anglaterra. Una madrastra "friqui", uns professors irreverents i pertorbats, un venedor ambulant d'hamburgueses fetes amb carn de rata, uns adults, en general, mig trastocats per la vida. Fàcil de llegir amb unes il·lustracions de Tony Ross que encara el fan més amè.








Saki ha vuelto / Galia Oz ; traducción del hebreo de Roser Lluch i Oms ; ilustraciones de Tamar Nahir-Yanai.-- Madrid : Siruela,



De la mateixa autora de Saki se ha perdido, publicat el 2010. Un retrat del món dels nens i del seus desigs de llibertat enfront a les exigències a l'ordre i a la demanda de disciplina dels adults. Una aventura que ens parla d'amistat i de la companyia d'una petita mascota (la gosseta Saki.)








El Diario de las cajas de fósforos / Paul Fleischman ; ilustrado por Bagram Ibatoulline ; [traducción de Susana Tornero].-- Barcelona : Juventud,



La rememorització dels records i de la memòria a través dels objectes. Cada un d'ells porta a dintre una història que li serveix a un besavi per explicar la seva vida a la besnéta. A partir d'una col·lecció de capsetes de llumins, l'avi explica moltes coses de les que li han passat a la vida. A dintre de cada caixa hi ha un petit objecte (un pinyol d'oliva, un trosset de parer, un fermall, un tap, una agulla de barret, una entada d'un partit de beisbol...). Nostàlgia, records, tendresa i història de diferents moviments socials del segle XIX. Amb molt boniques il·lustracions.



Algunes il·lustracions del llibre: http://www.editorialjuventud.es/3976.html
 






El Hombre que abrazaba a los árboles / Ignacio Sanz ; [de las ilustraciones: Ester García].-- Zaragoza : Edelvives,



XXIV Premio Ala Delta. Felicidad acompanya Marcial, el llenyataire, al bosc. L'escolta i aprèn de les seves narracions: com volen els esquirols, com són els arbres a Canadà, com es va salvar l'últim om de l'estació,... En castellà- lleonès es van desgranant breus i deliciosos capítols. Les imatges tan màgiques com el text.








La Vergonyosa excusa de la hiena / M. Àngels Juanmiquel ; il·lustracions Cristina Picazo.-- Barcelona : Cruïlla,



Premi El vaixell de vapor 2013. En Pep s’agafa molt malament que el pare i la mare decideixin marxar de la ciutat per anar a viure a pagès. El lloc on s’instal·len no li agrada gens i comença a l’escola de molt mala gana, desitjant que els plans dels seus pares se’n vagin en orris i tornin aviat a la vida d’abans. L’actitud d’alguns dels nous companys no l’ajudarà gens, ben al contrari: es burlen

d’ell, el marginen i li fan la vida impossible. Però un amic, l’Ibra, li descobrirà la Font, una petita vall que convertirà en el seu refugi. Hi passarà moltes estones amb el seu nou amic contemplant unes arpelles majestuoses, i a poc a poc se sentirà fascinat per la vegetació i el paisatge. L’Ibra també li ensenyarà una altra cosa: que ha de plantar cara als qui el volen tenir collat.








A partir de 12 anys



El camino más largo / Nicolás Arispe.-- México, D. F. : Fondo de Cultura Económica



Un joven lleva varios meses en el bosque, meditando sobre los secretos del universo. Cuando siente que ha alcanzado la iluminación regresa a ver a su maestro, para decirle que ya es un sabio. Pero el mentor le demuestra, de la manera más simple, que alejarse demasiado del mundo puede hacer que se olvide de las cosas fundamentales de la vida. En el camino, el aprendiz atraviesa -sin verlos realmente- distintos paisajes simbólicos, que pueden representar diferentes etapas de la vida.








Una Noia N.O.R.M.A.L s'ofereix de cangur / Anna Manso ; il·lustracions de Juliet Pomés Leiz.-- Barcelona : Cruïlla,



La Ru té tretze anys. Té dos germans més grans, i només somia a tocar el dos de casa per viure en un ranxo de cavalls dels Estats Units. Per aconseguir-ho se li acut que pot fer de cangur de bessons, ja que deu estar més ben pagat que cuidar una sola criatura. De seguida la contracta una senyora pija que té trigèmines, i la Ru ho accepta encantada. El que no sap és que les tres nenes són tres monstres que li faran la vida impossible. Sort que pot comptar amb el suport incondicional de la Xeila i la Nàdia, les seves dues amigues de l'ànima! El senyor Quim, l’amo del secret més ben guardat de la Ru (és a dir, del Whisky, un cavall molt vell que el senyor Quim li deixa muntar), li aconsellarà què pot fer per entendre’s amb les tres nenes.







El Cavaller de l'Oceà Antàrtic / Pasqual Alapont. Barcelona : Edebé,


Aquesta història comença quan en Daniel, als seus tretze anys, perd el sentit de la realitat i, com un modern Don Quixot, decideix imitar els seus herois de fantasia i enfrontar-se a la injustícia. Per descomptat, els malentesos a l'escola i al barri creen situacions que provoquen el riure, i tanmateix… l'arrel del problema és molt més profunda. La mare del Daniel havia mort en un accident de cotxe, i al seu fill, que viatjava amb ella, li havia quedat la seqüela de dues ferides: una era la cicatriu d'una cremada a la cama esquerra, molt visible; l'altra s'amagava en els plecs de la seva memòria. Aparentment, Daniel havia esborrat els tràgics fets, però només en aparença.




A partir de 13 anys



Sanada : la conquesta de l'Imperi / Esteban Martín.-- Barcelona : Edebé,



El gran samurai Akechi Yukimura, defensor de l’Emperador, va trobar el nadó entre les restes calcinades per l’atac dels bandits. El nen tenia els ulls molt rodons; uns ulls com no havia vist mai, i la pell, un to pàl•lid que li va semblar insà. Sí, era un nen estranger, i tanmateix l’Akechi el va adoptar com a fill. Li va posar el nom de Sanada.

I en Sanada va créixer feliç, amb la seva germana i els seus pares adoptius, fins a convertir-se en un jove, sense saber que els Llibres Antics ja havien anunciat el seu destí. Per això, l’Akechi el va enviar a formar-se en el camí de la perfecció i de l’espasa amb el seu mestre Oda Hideyori. Eren temps de guerra i eren molts els perills que l’esperaven... Però no estaria sol en la seva aventura.

 





A partir de 14 anys



Salvador Espriu / Pep Molist ; il·lustracions Jordi Vila i Delclòs.-- Barcelona : Baula, 2013.



Una antologia de poemes de Salvador Espriu, juntament amb una biografia resumida per iniciar els lectors en el coneixement de la vida i l'obra del poeta de Sinera en homenatge a la celebració del seu centenari. La selecció dels pomes està dirigida més aviat cap a nois més grans (13/14 anys). Les il·lustracions, molt boniques i amb colors i tons molt adients a l'atmosfera del poeta.







A partir de 15 anys



La Balada del funicular miner / Pau Joan Hernández. Barcelona : Cruïlla, 2013


Premi Gran Angular 2013.

Resum: L'Alda arriba com a professora de matemàtiques a Tamasca, un poble d'alta muntanya. Arrossega un passat enigmàtic que li ha deixat com a seqüela una greu coixesa. Allà, a l'ombra

del vell funicular miner que domina la vall, vol iniciar una nova vida. És casualitat que just ara es comenci a parlar d'una misteriosa bèstia sanguinària que ronda a les nits?









Pandemònium : [un món sense sentiments] / Lauren Olivier ; traducció de Marcè Santaeulària.-- Barcelona : Cruïlla,



Segona part de Delirium. Ciencia-ficció. Lena escriu la seva història. Ha fugit de la seguretat i d'una vida fortament controlada i anodina, on l'amor és una malaltia. Va a parar al país dels "invàlids"; la llibertat té condicions: pobresa i oblit a la Terra Salvatge. Haurà de sobreviure sense l'Àlex, és mort. Més tard, formarà part de la resistència i fingirà formar part de l'ASD. "Els carronyaires" la segrestaran i l'empresonaran amb en Júlian, fill del cap de l'ASD. Descobrirà que ha sigut un engany de la resistència, que l'ha utilitzada. Amb sorpresa final (Júlian/la mare/Àlex), haurem d'esperar el pròxim títol. S'alternen els capítols i en aquest ordre: "Ara" (l'entrada a la resistència) i "Abans" (la fugida inicial). Mons deteriorats i de extrema violència. Narració plena de diàleg, amb una anàlisi detallada dels sentiments de la narradora i dels altres personatges: sensibilitat i odi. Paisatges arrasats i amb fronteres d'un futur dels Estats Units d'Amèrica.







Leviathan / escrito por Scott Westerfeld ; ilustrado por Keith Thompson ; traducción: Raquel Solà.-- Barcelona : Edebé,



Nos encontramos en la cúspide de la Primera Guerra Mundial y todas las potencias europeas se están armando. Los austrohúngaros y alemanes tienen sus clánkers, unas máquinas de acero con motores de vapor cargados de armas y municiones. Los darwinistas británicos emplean animales fabricados como armas de guerra. Su Leviathan es un dirigible ballena, la bestia más poderosa de la flota británica.

Aleksandar Ferdinand, príncipe del Imperio austrohúngaro ha huido. Su propia gente se ha vuelto contra él. Su título no tiene ya ningún valor y solo cuenta con un Caminante de Asalto desgastado por la batalla y con su leal tripulación.

Deryn Sharp es una plebeya, una chica disfrazada de chico que se ha alistado en las Fuerzas Aéreas británicas. La muchacha es un destacado aviador, pero su secreto se encuentra en peligro constante de ser descubierto.

Cuando la Gran Guerra es ya inminente, los caminos de Alek y Deryn se cruzan de la forma más inesperada llevándolos a ambos a bordo del Leviathan donde darán la vuelta al mundo y vivirán una fantástica aventura que cambiará sus vidas para siempre.

 





Behemoth / escrito por Scott Westerfeld ; ilustrado por Keith Thompson ; traducción: Raquel Solà.-- Barcelona : Edebé,



Un trono robado. Una misión secreta. Una aventura épica.

El Behemoth es la criatura más feroz de la armada británica. Puede tragar buques de guerra enemigos de un solo bocado. Los darwinistas lo necesitarán, ahora que están en guerra contra los poderes clánker.

Deryn es una chica que se hace pasar por chico en el Ejército del Aire británico y Alek es el heredero de un Imperio, aunque finge ser un plebeyo. Finalmente se conocen a bordo de la aeronave Leviathan y ambos esperan poder terminar con la guerra. Pero, cuando el desastre echa por tierra la misión pacificadora del Leviathan, se encuentran solos y perseguidos en territorio enemigo.

Alek y Deryn necesitarán grandes dosis de habilidad, nuevos aliados y mucho valor para enfrentarse a todas las adversidades.

No te pierdas el primer libro. “Leviathan”






A partir de 16 anys



El Mar dels traïdors / Jordi Tomàs.-- Barcelona : Proa,


XIV Premi "El Lector de L'Odissea". Catalunya, segle XIX. Antoni Riubò i Viladau té vint-i-cinc anys i, acabada la carrera de metge, troba feina al bergantí Verge de Montserrat que marxa a Cuba. A més de la dura vida al mar, i a través de cartes, ens explica el verdader tràfic del vaixell, el tràfic d'esclaus, i la implicació dels mariners i part de la seva familia. El descobriment i l'intent, en diferents moments, de denunciar-ho el portaran a un tràgic final. Ens queda una lleu esperanza de que es conegui la veritat a través d'algunes cartes. La narració impacta pel seu realisme i porta al lector a viure-la amb intensitat.








Rèquiem : [un món sense sentiments] / Lauren Olivier ; traducció de Marcè Santaeulària.-- Barcelona : Cruïlla,


Tercera part de Delirium. Nord-est dels Estats Units, en un futur pròxim. S'alternen, en primera persona, la història de les dues amigues, la de Lena en el món salvatge i la de la Hanna en el món dels "curats", els perfectes. Lena, que ha tornat al món salvatge, es debat entre dos amors. Sentiments i conflictes. La guerra. Tots es retrobaran a Portland i aniran a enfonsar les muralles i a

aconseguir la llibertat. L'Hanna descobreix la dura realitat del món perfecte. Critica a un tipus de societat burgesa americana.








El Libro de los insectos humanos / Osamu Tezuka ; [traducción: Eva Sakai].-- Bilbao : Astiberri,



Toshiko Tomura está considerada como un genio, un moderno Da Vinci. Con poco más de 20 años, es una actriz de renombre internacional, futura arquitecta y está a punto de recibir el premio literario más importante de Japón. Sus actividades se reflejan en los titulares de los periódicos e inspiran programas de radio y televisión. Pero ese genio y ese rostro angelical esconden un pasado turbio y una personalidad inquietante, la de una peligrosa mariposa en perpetua metamorfosis.

Es probable que Osamu Tezuka sea más conocido fuera de Japón por ser el creador de Astroboy, pero seguramente sus thrillers son sus mejores obras. El libro de los insectos humanos es una de las primeras novelas gráficas, destinadas a un público adulto, que escribió y dibujó. Su protagonista, Toshiko, es una solitaria mujer fatal dispuesta a que el mundo le dé todo lo que se proponga. Su capacidad para la imitación le permite aferrarse a gente con talento para extraer de ellos todo lo que le interesa.









Adults



La Soledad de los números primos / Paolo Giordano ; traducción del italiano de Juan Manuel Salmerón Arjona. Barcelona : Salamandra,



Existen entre los números primos algunos aún más especiales. Son aquellos que los matemáticos llaman primos gemelos, pues entre ellos se interpone siempre un número par. Así, números como el 11 y el 13, el 17 y el 19, o el 41 y el 43, permanecen próximos, pero sin llegar a tocarse nunca. Esta verdad matemática es la hermosa metáfora que el autor ha escogido para narrar la conmovedora historia de Alice y Mattia, dos seres cuyas vidas han quedado condicionadas por las consecuencias irreversibles de sendos episodios ocurridos en su niñez. Desde la adolescencia hasta bien entrada la edad adulta, y pese a la fuerte atracción que indudablemente los une, la vida erigirá entre ellos barreras invisibles que pondrán a prueba la solidez de su relación. La sutileza de los rasgos psicológicos de los personajes, así como la hondura y complejidad de una historia que suscita en los lectores las reacciones más variadas, resaltan la admirable madurez literaria de este joven autor a la hora de asomarse, nada más y nada menos, a la esencia de la soledad.





Tu rostro mañana : 1 Fiebre y lanza/ Javier Marías.-- Madrid: Alfaguara,

Tu rostro mañana : 2 Baile y sueño/ Javier Marías.-- Madrid: Alfaguara,










Coneixements



Neuroeducación : solo se puede aprender aquello que se ama / Francisco Mora.-- Madrid : Alianza,



¿Qué es la NEUROEDUCACION? ¿Se puede hablar de NEUROEDUCADORES, una nueva profesión? Existen problemas en la relación neurocientífico-maestro (y más allá profesores universitarios) sobre todo en el lenguaje utilizado por los primeros para dirigirse a los segundos en la transferencia de estos conocimientos. Hasta ahora, el c onocimiento extraído de las Neurociencias no ha sido fácil mostrarlo a los maestros y ellos transferirlo como método a la enseñanza de los niños o los estudiantes de Instituto. Este texto ofrece algunas ideas sobre lo que ha venido en llamarse Neuroeducación y lo que esto implica en el debate acerca de la potencialidad de la neurociencia para propiciar una reforma en la educación.








El universo para Ulises. ¿Y si todo el universo estuviera en un libro? / Juan Carlos Ortega.-- Barcelona : Planeta,



Un libro que nos muestra desde la altura de los ojos de un niño todo lo que los mayores siempre hemos querido saber sobre el fascinante universo.



Un padre se propone explicar a su hijo qué sabe la ciencia sobre el universo, desde lo asombrosamente grande hasta lo más diminuto, desde las galaxias gigantes hasta las más insólitas teorías acerca de la materia... Tal vez, sin esa relación basada en el amor, no habría sido posible escribir algo así; contarlo todo partiendo de cero, sin dar nada por sentado.











100 gegants : petita guia dels gegants de Catalunya / Heribert Massana ; il·lustracions de JuanolO.


Cent gegants de pobles, viles i ciutats de Catalunya, gegants més antics i de més nous, gegants guerrers, reis i feudals, moriscs, pagesos i pescadors, gegants d'oficis o senyors i hereus amb barret de copa o barretina i dames amb vestits arriats amb algun bandoler de trabuc. Tampoc ens hem oblidat dels gegants que representen les diferents parts del món. Trobareu també uns gegantons de mig cos força originals i tot un reguitzell de figures simbòliques i imaginàries. És més, fins i tot uns titellaires ens han descobert els gegants més petits del món.








Pissarro / [Guillermo Solana ; ...[et al.]].-- Barcelona : La Caixa, 2013. 203 p. : il. col. ; 30 cm.


Museu Thyssen-Bornemisza, Madrid. Del 4 de junio al 15 de septiembre de 2013. Obra Social "la Caixa", CaixaForum, Barcelona. Del 15 de octubre de 2013 al 26 de enero de 2014.






Casas : confortables, atrevidas, singulares, atractivas, sorprendentes / Aleksandra Mizielinska, Daniel Mizielinski ; traducción: Anna Gibert.-- [Barcelona] : Coco Books,



Un llibre molt amè, divertit i senzilll per treballar a pretecnologia, a Educació Secundària. A la manera d'un catàleg de cases de diferents països i característiques: ben editat i amb dibuixos molt detallats i amb molts coneixements.








Mate maldición / Jon Scieszka, Lane Smith ; [traducción: Felipe Gómez Antúnez].-- [Mèxic] : Océano Travesía,

Un llibre diferent, divertit i original que planteja problemes de matemàtiques molt senzills però amb uns enunciats una mica enrevessats. Per jugar amb les matemàtiques lligades a la vida. Amb humor i imaginació per ensenyar a pensar els alumnes.








Mis 10 primeros cuadros / Marie Sellier.-- México D. F. :Oceano,




Llibre de coneixements que es pot fer servir per aprendre a comptar fins a 10 i sobretot per observar, descobrir, endevinar i conèixer algunes obres de pintors famosos.








Locos por la ciencia : 50 trucos / [Daniel Tatarsky ; traducidor por: Israel Ortega Zubeldía].-- Barcelona : Grijalbo,



Un libro para todas las edades que expone de forma fácil y divertida las maravillas de la ciencia a partir de sencillos pasos que conducen a espectaculares resultados. Y es que los grandes logros de la ciencia están al alcance de cualquiera. Construir un cohete efervescente, crear un géiser urbano y aprender que las reacciones químicas entre objetos cotidianos pueden tener efectos extraordinarios será una delicia para el científico curioso que llevamos dentro.








Una nit, lluny d'aquí : un bestiari sorprenent / Julia Wauters ; [edició i traducció: Núria Font Ferré].-- Barcelona : Cruïlla,



Un bestiari sorprenent. Edició molt especial amb pàgines addicionals transparents amb els retalls d'alguns animals. Molt entretingut per observar i esbrinar el text tot aixecant la pàgina. Una nit a la fresca de la sabana africana, a la taigà russa, al cor de la selva amazònica, al fons del mar i molt a prop d'aquí. Les últimes pàgines per observar i buscar tots els animals que surten al llibre. Aporta molts coneixements. És interactiu i també es pot considerar com un llibre joc.








El Gran llibre sobre Roma / Pau Joan Hernàndez ; il·lustracions de Jordi Vila Delclòs.-- Barcelona : Combel,



Amb aquest llibre interactiu podràs passejar per un port i un carrer d'una ciutat de l'imperi Romà; visitaràs unes termes autèntiques i assistiràs a l'espectacle monumental del Colosseu, l'amfiteatre més gran de Roma. també aprendràs com s'organitzaven les legions, i podràs posar a prova la teva capacitat d'estrateg jugant a la Guerra de les Gàl·lies






Cuaderno para aprender a colorear de otra forma / Pascale Estellon.-- Barcelona : mtm editores,



Consells i lliçons per aprendre a pintar i a posar colors a diferents dibuixos, de maneres molt variades. Amb línies, punts, nombres, lletres, superposant colors, amb ratlles , assenyalant els contorns... Molt interessant per tal que els nens s'entretinguin i aprenguin a la vegada en un moment d'esbarjo. Dóna moltes idees i és molt atractiu per les seves mides i disseny.








Cases del món / Clémentine Sourdais ; [edició i traducció: Núria Font i Ferré].-- Barcelona : Cruïlla,



Llibre amb desplegables per conèixer en quines cases viuen els nens de tot el món: una iurta, un iglú, un palafit…







Animàlia : viatge al regne dels animals / Arnaud Roi ; Hélène Rajcak ; [Gustay Raluy [trad.]].-- Barcelona : Cruïlla,



Llibre d'imatges desplegables en tres dimensions i en pàgines triples. Presenta sis ecosistemes: el bosc temperat, la muntanya, la selva amazònica, la sabana, la banquisa, els esculls de corall. Els animals van acompanyats dels seus noms (en lletres amb certa dificultat per als joves lectors). Darrera de cada pàgina una breu explicació de cada animal i del seu ecosistema, amb un mapa. Per a joves amb curiositat d'explorador.