divendres, 11 d’octubre del 2013

Setmana de premis...

La Lluna d'en Joan, de Carme Soler i Vendrell




Setmana carregada de distincions i premis. Per començar aquest matí Carme Soler i Vendrell ha estat premiada amb el Premio Nacional d'il·lustració 2013 (segon cop que ho aconsegueix, ja que també va ser guardonada el 1979).



Per la seva banda, l'editorial Cruïlla ha donat a conèixer els Premis Vaixell de Vapor i Gran Angular. Aquestes han estat les obres guanyadores:

La vergonyosa excusa de la hiena, de M. Àngels Juanmiquel Rovira


Sinopsi del llibre: http://www.cruilla.cat/ver_libro.aspx?id=10721&idInterno=ES142114

La balada del funicular miner, de Pau Joan Hernández


L'editorial Destino també ha anunciat el guanyador d'aquest any del Premi Destino Infantil-Apel·les Mestres, en la seva 23a edició. L'obra guardonada ha estat per Chocolate, de Marta Chaves Vega:


 
I ahir es va conèixer també el Premi Nobel de literatura. Aquest any la premiada ha estat l'escriptora canadenca Alice Munro, especialitzada en narrativa breu. A diferència del guardonat de l'any passat, el xinès Mo Yan, l'autora sí que té llibres traduïts al català (per la petita editorial Club Editor), com Massa felicitat o Odi, amistat, festeig...


http://www.ara.cat/llegim/Premi_Nobel_de_Literatura-Alice_Munro_0_1008499316.html



Per acabar, Jordi Sierra i Fabra segueix amb la seva col·lecció i aquest cop guanya el Premio Iberoamericano SM de Literatura Infantil y Juvenil:


http://www.informador.com.mx/cultura/2013/489765/6/jordi-sierra-i-fabra-gana-premio-iberoamericano.htm 


http://www.lavanguardia.com/libros/20131007/54388563339/sierra-i-fabra-premio-iberoamericano-sm-literatura-infantil-y-juvenil.html