dimarts, 15 d’octubre del 2013

César Mallorquí, Premio Nacional de Literatura Infantil y Juvenil + La Festa del Dibuix




El barceloní César Mallorquí ha guanyat el Premio Nacional de literatura infantil i juvenil, per l'obra “L'illa de Bowen”. D'aquesta manera agafa el relleu de Laura Gallego i Maite Carranza (guanyadores el 2012 i el 2011 respectivament). El jurat ha destacat de l'obra de l'autor que és "un cant a l'aventura i un homenatge a la literatura clàssica, escrita amb passió, amenitat, humor i intel·ligència i per l'excel·lent construcció dels seus personatges i les seves trames".

Amb l'Illa de Bowen ja va guanyar el XX Premi Edebé de Literatura Juvenil (premi que ja havia guanyat amb “El Último trabajo del Señor Luna”, “Las lágrimas de Shiva” y “La Cruz del Dorado”)). Aquí podeu fer un tastet de l'obra:
http://www.edebe.com/publicaciones-generales/img/cast/830425.pdf

Podeu ampliar la informació de la notícia en aquests enllaços: 
http://www.ara.cat/cultura/Cesar-Mallorqui-Premio-Nacional-literatura_0_1011499012.html


Si voleu endinsar-vos en les històries creades per l'autor, comptem amb aquests llibres a la biblioteca:
  • La Creu d' El Dorado / César Mallorquí ; il.lustracions interiors : Jordi Vila Delclòs ; traducció : Teresa M. Castanyer. (1999)
  • La Cruz de El Dorado / César Mallorquí. (1999)
  • La Fraternitat d' Eihwaz / César Mallorquí ; [traducció : Teresa M. Castanyer]. (1998)
  • L'illa de Bowen / Cèsar Mallorquí. [Traducció: Xavier Timoneda]. (2012)
  • L'Última feina del senyor Luna / César Mallorquí ; [Ilustracions: Fernando Krahn ; Traducción:
  • Las Lágrimas de Shiva / César Mallorquí ; [ilustración: Paco Giménez]. (2005)
  • La Piedra inca / César Mallorquí. (2005)


Ahhhh!!! I aquest cap de setmana una cita per als que gaudim dibuixant tinguem l'edat que tinguem. Diumenge es celebra a  Barcelona la 4a edició de la Festa del Dibuix “Big Draw”. Organitzada pel Museu Picasso (però amb la col·laboració de moltes altres entitats), comptarà amb 25 tallers de dibuix en diferents espais de Barcelona, impulsats per artistes com per exemple les il·lustradores Cristina Losantos (El Parc d'atraccions, Tots els colors del camaleó ), Meritxell Duran (La Caixa del Port), Arianne Faber (Fent equilibris), per citar alguns noms, però  n'hi haurà molts més. Tota la informació en aquesta web: http://www.bcn.cat/museupicasso/bigdraw/ca/