dijous, 9 de maig del 2013

Novetats març-abril

Us presentem les novetats dels últims dos mesos a la biblioteca. Altre cop gràcies per les vostres donacions!

7 anys

L'Ovelleta que va venir a sopar / Steve Smallman ; [il·lustracions] Joelle Dreidemy ; [traducció: Toni Rovira].-- Barcelona : Beascoa

A casa del vell llop afamat per sopar sempre hi ha una miserable sopa de verdures!!! Però una nit, truquen a la porta de la petita cabana i es tracta ni més ni menys que dun pobre xaiet que sha perdut. El llop llavors comença a planificar lestofat suculent amb què somplirà lestómac... Però el be no vol convertir-se en el gran menjar del llop, el que vol és ser el SEU AMIC!



9 anys

El Pobre Pedro / Heinrich Heine ; Peter Schössow.-- Santa maria de Tormes (Salamanca) : Lóguez,

Versió del poema que va escriure H. Heine al S. XIX en ple Romanticisme. Una història d'amor. L'obra es representada en un Teatre per nens i pels nens. Els actors es preparen per la representació. Tot és molt emocionant, dramàtic i a la vegada còmic. Les il·lustracions són molt interessants , molt expressives i originals on es pot veure l'escenari des de fora i des de dintre i també la sala de butaques des de darrera. Les imatges són molt riques en expressivitat, postures. Molt adequat per cultivar i practicar l'observació, les diferències, els matisos de cadascú.


La Casa de los cubos / Kunio Kato y Kenya Hirata ; [traducción: Mónica Kogiso].-- Buenos Aires : Adriana Hidalgo

Un anciano ve como la casa donde vive es inundada lentamente por el agua. Lejos de abandonarla como hacen sus vecinos, se aferrá a lugar donde vive construyendo una nueva morada, una tras otra, ladrillo a ladrillo, casa sobre casa, cubo a cubo…..la inesperada pérdida de un simple objeto y su búsqueda le hará aferrarse aún más a ese lugar convirtiéndose en el guardián de sus recuerdos.
(Resum tret del blog sonandocuentos.blogspot.com.es)



El Arenque rojo / Gonzalo Muore ; [ilustraciones:] Alicia Varela.-- Boadilla del Monte, Madrid : SM,

Estés donde estés, cerca de ti hay historias. Muchas historias. Tantas como personas. Pero ¿las vemos? A veces sí. Y en eso consiste este libro. Al principio, la primera vez, solo verás el arenque rojo. Un pretexto para distraerte, un juego, casi una broma. Pero, en el fondo, es tu mirada. El arenque eres tú, es cualquiera que mire estas páginas. ¿Quieres intentarlo?



El Rey de los animales / un libro de Miguel Tanco.-- La Seu d'Urgell : La Fragatina

Conte que ens parla del poder amb una dedicatòria molt significativa: "para aquellos que no quieren mandar". El lleó dicta les lleis sempre a la seva mida fins que la llebre qüestiona el seu poder i fa marxar el lleó. Aleshores surt escollida democràticament la girafa que desgraciadament repetirà la mateixa història.


10 anys

La nit dels zombis mutants / Peter Walker ; il·lustracions Bié ; [Traducció: Òscar Vendrell].-- Barcelona : Baula

Una nit tenebrosa.
Un do increïble, inesperat.
L'enemic a prop i un territori hostil.
Un crit: «Coratge ara i sempre».


Assassinat fora de temporada / Jaume Cela, Juli Palou ; dibuixos de Pep Brocal.-- Barcelona : Animallibres

El món de la moda és molt vistós i espectacular, i mou molts diners. Però és ben segur que en algun racó d' algun dels membres d' aquest món, s'hi amaguen fets tèrbols i insospitats.


Ana y Froga : ¿Quieres un chicle? / Anouck Ricard ; [traducción: Juan Carlos Silvi].-- Barcelona : Blackie Books

Les histories de l'Ana i els seus amics inseparables, en forma de còmic i escrit amb lletra lligada. Froga, una granota, Bubú, el gos que aspira a ser artista, Cristóbal, un cuc gourmet i Quique, el gat entremaliat. Hisories divertides i còmiques que faran riure els nens. Les aventures i desventures de cinc "pillastres" encantadors.



11 anys

L'Extraordinari enginy parlant del professor Palermo / Jordi Sierra i Fabra ; [traducció: Ferran Gibert].-- Barcelona : La Galera

Al principi del segle XX un nen orfe assisteix a un espectacle impressionant: un mag ventríloc fa parlar i moure's el seu nino metàl·lic. Però el nen sospita que amb la màgia no n'hi ha prou per explicar aquest extraordinari fenòmen. I així, entrant en contacte amb el Professor Palermo, el mag, viurà la millor aventura que un nen pot imaginar: ser espectador privilegiat de la història de tot un segle. Però també haurà de pagar-ne un preu molt alt...


12 anys

El Gran amic gegant / Roald Dahl ; traducció de Carme Geronès i Carles Urritz ; il·lustracions de Quentin Blake.-- Barcelona : La Magrana

Una nena òrfena és raptada pel G.A.G. Com que es tracta d'un gegant bo i vegetarià, no se la menja, sinó que se l'enduu a la seva cova i es fan amics. Els altres gegants, en canvi, sí que mengen carn i, si és possible, de nens. La nena convenç el gegant de fer alguna cosa per evitar aquesta carnisseria i van a veure la reina d'Anglaterra perquè els ajudi. És una narració plena de fantasia i humor, en gran mesura determinat pel llenguatge del gegant, que no sap parlar bé i diu paraulotes.



13 anys

El Hogar de Miss Peregrine para niños peculiares / Ranson Riggs ; traducción de Gemma Gallart.-- Barcelona : Noguer

El hogar de Miss Peregrine para niños peculiares es una enigmática historia sobre niños extraordinarios y monstruos oscuros; una fantasía escalofriante ilustrada con inquietantes fotografías vintage que deleitará a jóvenes y adultos. De niño, Jacob creó un vinculo muy especial con su abuelo, que le contaba extrañas historias y le enseñaba fotografías de niñas levitando y niños invisibles. Ahora, siguiendo la pista de una misteriosa carta, emprende un viaje hacia la isla remota de Gales en la que su abuelo se crió. Allí, encuentra vivos a los niños y niñas de las fotografías aunque los lugareños afi rmen que murieron hace muchos años.


14 anys

El Diari lila de la Carlota / Gemma Lienas.-- Barcelona: Empúries,

El Diari Lila de la Carlota no és una novel·la. Tampoc un diari íntim qualsevol. La Carlota, encuriosida pel joc proposat per l’àvia, observa el món amb les «ulleres liles» i comprova com situacions quotidianes que semblaven inqüestionables són injustes i discriminatòries. ¿Qui s’ha inventat que, en qüestions amoroses, els nois han de prendre la iniciativa? ¿Per què el físic de les noies és més important que el dels nois? I topa, també, amb l’horror de les xifres. El setanta per cent dels pobres de la Terra són dones...


La Música del viento / Jordi Sierra i Fabra.-- Barcelona : Planetalector,

Un periodista encuentra en una alfombra traída de India un mensaje del niño que la ha tejido. Es una petición de socorro, un grito desesperado, y no puede permanecer ajeno a él. Aunque millones de niños son explotados en el mundo, el mensaje tiene un nombre, Iqbal, y una procedencia: la ciudad de Madurai. Un viaje a la tienda donde fue comprada la alfombra enfrentará al protagonista con la realidad de los niños esclavos que son vendidos por sus propios padres. Iqbal murió hace tiempo, pero en su lugar sigue habiendo niños esclavos, igual que él. El protagonista deberá decidir qué puede hacer un occidental ante lo desconocido y en un mundo que permite la esclavitud infantil. Fiel a sus principios, rescatará a nueve niños que representan a Iqbal. El insólito desenlace de la historia, lleno de fuerza y coraje, es un canto a la esperanza ante el gran reto de la sociedad de erradicar definitivamente la explotación infantil.



15 anys

Abans de néixer, després de morir / Jaume Cela i Ollé.-- Barcelona: La Galera

La Mare de la Clara ha mort després d'estar uns dies en coma. Aquesta terrible absència desvetlla tot un seguit d'angoixes i d'incerteses que no tenen sortida. Atrapada en un doll incontrolable de records, la Clara s'obstina en un silenci punyent mentre lluita, per sobreposar-se a la desgràcia i dpnar un cop de mà al seu germà gran. El pare transita com un robot i el germà petit fa preguntes directes que fan tocar de peus a terra.



Adults

Afirma Pereira : Un Testimoni/ Antonio Tabucchi ; Traducció de Xavier Riu.-- 7a ed.-- Barcelona: Edicions 62

Pereira viu ancorat en el passat. El seu caràcter tímid, sentimental, fonamentalment nostàlgic i, sobretot, el record de la seva dona morta l’han anat apartant de la realitat. No serà fins que, a l’agost de 1983, l’amistat amb dos joves de gran vitalitat farà que recobri el sentit del temps i, adonant-se dels canvis que s’estan operant a Europa, prengui consciència del seu lloc en la història.
Novel·la de la soletat, l’amistat i el compromís, Afirma Pereira ha tingut un gran ressò mundial, i la seva versió cinematogràfica ens ha regalat un paper memorable de Marcelo Mastroiani.

Sin noticias de Gurb / Eduardo Mendoza.-- 16a ed.-- Barcelona: Seix Barral

Perdido en la Barcelona preolímpica, el extraterrestre Gurb pone al servicio de su supervivencia la extraña cualidad de adoptar el aspecto que le plazca. Se pierde con la apariencia de Marta Sánchez, mientras su compañero alienígena inicia su búsqueda en la jungla urbana. Por su diario personal vamos conociendo las increíbles peripecias de un extraterrestre en Barcelona. En este relato de carácter paródico y satírico la invención de Eduardo Mendoza convierte la Barcelona cotidiana y absurda enel escenario de una carnavalada. Tras las máscaras pintarrajeadas y grotescas se revela el verdadero rostro del hombre urbano actual y, tras el estilo literario, la acerada conciencia artística del escritor.



Les Senyoretes de Lourdes / Pep Coll.-- Barcelona : Proa

Premi Sant Jordi 2007. Novel·la sobre la vida de Bernadette Soubirous, la nena que va veure la primera aparició de la Mare de Déu de Lourdes.



Coneixements

Entre maestros : 11 alumnos y un maestro, unas clases diferentes, una experiencia real[Enregistrament vídeo] / dirección y guión: Pablo Usón ; con la colaboración de Daniel Hernández y Silvia Quer.-- Barcelona : Alea Docs & Films

Un grupo de adolescentes, desmotivados por la educación que han recibido en la escuela, asisten durante doce días a unas clases especiales. Un maestro intenta despertar en ellos la capacidad de conocerse, creando un ambiente que ayude a sus alumnos a descubrir los enormes potenciales que habitan en su interior. Un nuevo método de enseñanza que él llama “educar empoderando”.

Un documental sobre la experiencia real y directa de un profesor de matemáticas y física que persigue que once alumnos recuperen la motivación y la autoestima. Una experiencia basada en el respeto, la confianza y la provocación.



Sobre la confianza / Carlos Pereda.-- Barcelona : Herder

La confianza es un conglomerado de actitudes, deseos, creencias, emociones y expectativas que impregna nuestra vida. Confiamos en las personas, las instituciones, en la naturaleza y en nosotros mismos. Por supuesto, hay diversas formas y tipos de confianzas con varios correlatos (prácticos y teóricos, concretos y abstractos…).Pero si es imprescindible para nuestra vida también es necesaria para el engaño: sin confianza no hay traición. Cuando nos convertimos en víctimas, ponemos en marcha diferentes respuestas para hacer frente a esta ruptura y aparecen malestares porque… ¿Acaso confiar no implica establecer dependencias?El filósofo Carlos Pereda se sumerge en este difícil entramado sabiendo, no obstante, que no hay que apostarle ni a una cultura de la confianza ni a una de la desconfianza, sino a una cultura de la argumentación o, lo que es lo mismo, de la responsabilidad.“La adquisición de la autonomía es un logro complicado pues consiste en descubrir las mejores razones para creer y actuar en cada situación.



Jacint Morera : construir des de la senzillesa / Miquel-Àngel Codes Luna.-- Barcelona : UNnIM ; Madrid: Lunwerg

Jacint Morera és un dels artistes més singulars i desconeguts de l%7art català del segle XX. Després dels seus inicis com a caricaturista en el seu Terrassa natal, va iniciar un llarg procés de recerca i experimentació artística que li va permetre viure diferents etapes marcades per la seva heterogeneïtat i de les quals aquesta obra pretén ser un fidel reflex.



Investigación cualitativa en educación musical / Maravillas Díaz, Andrea Giráldez (coords.) ; José Ramón Alcalá ... [et al.].-- Barcelona : Graó,

La obra expone de un modo accesible y de la mano de destacados investigadores una panorámica actual de las posibilidades epistemológicas, metodológicas y prácticas concernientes al amplio campo de la investigación cualitativa. Esta información, profusamente argumentada con destacadas referencias bibliográficas, obedece al interés por documentar y ofrecer información sólida de modo que el lector interesado pueda profundizar en ella. Esta obra, de carácter eminentemente práctico y didáctico, contribuirá sin duda a llenar el vacío existente en lengua castellana en cuanto a manuales de investigación en el ámbito de la educación musical se refiere.



Bailes del mundo : un propuesta de bailes populares para educación primaria/ José Sánchez Rodríguez, Josefa Martín Frías.-- Barcelona: Paidotribo



Grafies d'una mirada a Sarrià / Mireia Zantop [il·lustracions, text i disseny].-- Barcelona : Ajuntament de Barcelona

"Una mirada a un barri tranquil que ens recorda que era poble en terra de vents, convents, torres i torrents." Res millor que les pròpies paraules de l’autora d’aquest recorregut pel barri de Sarrià, la pintora Mireia Zantop, per endinsar-se en aquest nou volum de la col•lecció "Carnet de Voyage / Quaderns de Viatge".
Una mirada a Sarrià és el novè volum de la col•lecció en la qual diferents il•lustradors dibuixen els barris de la ciutat. Una col•lecció que ja ha recorregut l’Eixample, el Poble-sec, Montjuïc, Sants, Gràcia, Horta, les Corts, el barri Gòtic i el Born.



Gran atles del Cosmos / [textos: Ofelia Ortega Fraile] ; [il·lustracions: Gustavo Regalado].-- Barcelona : Parramón