dilluns, 21 de maig del 2012

Novetats 21/05/2012

Aquí us deixem les últimes novetats de la biblioteca. Us adjuntem la imatge dels llibres amb el text de la contraportada o un petit resum. L'edat que apareix és l'edat en que classifiquem el llibre, però es orientativa. Per al final de tot de l'entrada, hem deixat hi hem inclòs llibres de coneixements de diferents edats:

7 anys


El Meu avi / Marta Altés.-- Madrid : McMillan



El meu avi es fa gran... Però ell és així, i per això l'estimo tant. Un llibre ple de tendresa sobre l'amor immens d'un nét pel seu avi.



8 anys

El Més astut / Mario Ramos ; [traducció al català, Susana Tornero].-- Barcelona : Corimbo



Què devia pensar el llop de la Caputxeta Vermella mentre esperava que la petita passés pel bosc? El protagonista d'aquest conte il·lustrat ho té tot lligat, ha planificat una estratègia que el farà anar a dormir amb la panxa plena! És el llop més astut de la contrada. O potser s'ho pensa? A vegades el pla més ben pensat pot espatllar-se per un incident casual i aleshores...les conseqüències ens poden fer tronxar de riure! Pobre llop! s'ha ficat en un bon embolic. Un embolic que té forma de camisa de dormir de color rosa. Aquest conte és una bona lliçó de vida per a tots aquells que vulguin veure, des d'un altre punt de vista, el llop ferotge del conte més tradicional de la literatura oral.


Lobo grande & Lobo pequeño.-- Madrid : Jaguar



Desde hace tiempo lobo grande vivía solo bajo su árbol en lo alto de la colina. Un día apareció lobo pequeño. Ahora, bajo el árbol, eran dos. Para lobo grande, el solitario, no era fácil aceptar a otro lobo, aunque fuera pequeño y también estuviera solo.



Robinsón Cruasán.-- Barcelona : Thule


Un Robinsón espacial sobrevive en su isla planetaria. Nada rompe la rutina de producción de los cocoteros, su alimento básico. Hasta que llega a la playa un cruasán perfectamente retractilado, un manjar de los dioses. Pero Viernes también tiene apetito por la bollería. Se desencadena entonces la más espectacular persecución jamás registrada en aquel sistema bisolar.



Balena / Miquel Rayó ; Il·lustracions: Mireia Coll.-- Bellaterra (Barcelona): Lynx


Les balenes no poden somriure, perquè no tenen llavis per fer-ho. Però les balenes poden explicar històries, com la balena d’aquest conte, que ens parla de la seva vida al mar, dels fars i dels mariners, del seu amic Jonàs i la seva família... Amb aquesta història descobrireu tot un món relacionat amb els animals marins i els seus amics en terra ferma.



9 anys

La Formiga Piga va a la biblioteca / Emili Teixidor ; il·lustracions de Gabriela Rubio.-- Barcelona : Cruïlla




La Formiga Piga va a veure el Mussol Tot Sol, el bibliotecari. Li explica que la Reina ha de reposar després d'una malaltia que ha passat, i que vol uns quants llibres per llegir. El Mussol porta la Piga per les diferents sales de la biblioteca i li parla dels llibres que els lectors llegeixen des de fa molts i molts anys. La Formiga Piga va a la biblioteca i, allà, el Mussol Tot Sol li parla de llibres, dels que els lectors llegeixen des de fa anys i dels que a ell li agraden més.



El Misterio de la flauta mágica / Luisa Villar Liébana ; ilustración de Emilio Urberuaga.-- Madrid : McMillan



En el teatro de Villa Cornelia cunde el pánico: el público sale “desplumado” tras una representación operística. Pero lo más extraño es que nadie se ha dado cuenta. No saben ni cuándo ni cómo pasó. ¿Quizá estaba el público demasiado distraído?



10 anys

Les Notes secretes de la Wanda : [no apte per a mestretites ni burillers!] / Dagmar Geisler ; [traducció: Elena Martí i Segarra, Coral Romà i Garcia].-- Barcelona : Cruïlla




La Wanda no s’ho pot creure. Precisament en Fabian Schilling, el mestretites més repel·lent de la classe, se’n va a viure al costat de casa seva. I amb tota la família, que segur que és tan espantosa com ell. Ja és prou dur suportar-lo a l’escola des que va arribar, fa més de quatre setmanes... Però tenir-lo com a veí ja és massa! La Wanda ho té ben clar: els Schilling han de desaparèixer, i de seguida! Amagar-los un peix mort a casa és el primer punt de la llista de la Wanda.


Les Sorpreses de la Wanda : amor? Ni parlar-ne! / Dagmar Geisler ; [traducció: Elena Martí i Segarra, Coral Romà i Garcia].-- Barcelona : Cruïlla


La Wanda i la seva millor amiga, la Katti, estan d'acord: els adults estan ben tocats del bolet! El pare de la Wanda i lInge, la seva xicota, esperen una criatura, i només pensen en bolquers amb dibuixos d'ossets. I la mare de la Wanda també està bojament enamorada, i cada dos per tres es posa vermella com un tomàquet. És penós! Però el pitjor de tot és que a en Fabian, l'amic de la Wanda, passa el dia amb el ximple d'en Bernie, el company de classe que té més mania a les nenes. És refastigós! Cal un pla secret per arreglar tot aquest desgavell. Que tremolin!


La Wanda i els antinenes / Dagmar Geisler ; [traducció Elena Martí i Segarra i Coral Romà i Garcia].-- Barcelona : Cruïlla


La Wanda està molt contenta perquè aniran de colònies a un castell! Però les coses no surten com ella sŽespera, perquè la Leonie, lŽamiga insuportable de la Katti, hi anirà els mateixos dies amb la seva escola! A més, la colla dels antinoies no les deixen


Las Aventuras de Miguel el Travieso / Astrid Lindgren ; ilustrados por Björn Berg ; [traducción de: Marina Escamilla]




En Lönneberga vivía un chico que se llamaba Miguel de Lönneberga. Era un muchacho travieso y testarudo, no tan bueno como tú. Aunque tenía aspecto de bueno, eso sí, cuando no gritaba. Tenía grandes ojos azules, cara redonda y sonrosada y el pelo claro y lanoso. Todo él, en conjunto, en cierto modo parecía bueno, y hasta se podía creer que Miguel era un verdadero angelito. Pero no cabía hacerse ilusiones


Arriba el cielo, abajo el suelo / Andrés Barba ; ilustraciones de Saavedra.-- Madrid : Siruela




En el universo de Arriba el cielo, abajo el suelo, todos los pueblos están cayendo siempre en el vacío y sus habitantes, que no tienen pies, viven volando tranquilamente como si fuese lo más natural del mundo. Hasta que un día un niño llamado Lavarito llega con una importante y terrible noticia: dentro de tres días se estrellarán contra el suelo. En una lucha contra el tiempo, Lavarito y sus nuevos amigos Esquimela, una niña de rizos verdes, el profesor y gran inventor Francioni y el escultor Nicodemo Meco tratarán de evitar la gran colisión.



11 anys

Cornèlius i el rebost d'impossibles /.-- Barcelona : La Galera


Tort és un poble de muntanya amb una característica molt concreta: no hi ha res recte! Un bon dia, en Tobies, un nen, i en Cornelius, que té aparença de mag, arriben al poble. Ràpidament connecten amb la Mar, una nena del poble i el seu avi. Els nouvinguts inaguren un establiment fantàstic : un rebost d' imposibles, on la gent del poble troba tot allò que necessita. Però la situació s' espatlla , perquè no tothom entén ni troba bé la iniciativa.


La Pastisseria Bliss / Kathryn Littlewood ; traducció d'Olivia Llopart.-- Barcelona : Ediciones B

Tots els habitants de Font Calamitats adoren la pastisseria Bliss, i ho fan per una senzilla raó: les receptes de tots els seus productes són màgiques i provenen d’un poderós llibre que ha estat a la família durant anys. De fet, el primer Bliss que va utilitzar el llibre és responsable d’haver fet un pastís de xocolata sense farina que va posar fi a l’edat mitjana. Però, sobretot, la màgia de la pastisseria és la responsable que a Font Calamitats tothom sigui feliç. 
Quan els pares han d’anar a un poble veí, els germans Bliss s’han de fer càrrec de la pastisseria durant una setmana. I aleshores, un desastre succeeix a un altre, i la màgia queda fora de control. A Font Calamitats s’estén el caos! Per sort, apareix la misteriosa tieta Lily, i amb la seva ajuda aconsegueixen que tot torni a la normalitat abans que tornin els pares.





Segrest al Carib / Lauren St John ; traducció Xavier Pàmies, il·lustracions David Dean.-- Barcelona : Bambú



Imagineu-vos que guanyeu un creuer al Carib amb estada en una illa de tres-centes seixanta-cinc platges, una per a cada dia de l'any. Senyores i senyors, nens i nenes, la sorra és tan blanca que enlluerna. És com ser al paradís. Imagineu-vos estirats en una hamaca, prenent aigua de coco amb una palla mentre els dofins juguen en un mar de color turquesa, tan a prop que quasi els podeu tocar allargant la mà. Doncs el somni s'ha realitzat, i la Laura acaba de guanyar un viatge increïble al Carib, però el que la jove detectiu es pensava que serien les vacances ideals podria costar-li la vida. A milers de quilòmetres de casa, la Laura s'embranca en una trepidant aventura en què no hi falten taurons afamats, temibles pirates i un volcà a punt de fer erupció...


12 anys

El Cuentanubes / Beatriz Osés ; ilustraciones de Ester García.-- Madrid : San Pablo


Víctor es un joven de catorce años con una afición poco corriente: contar nubes. Cada tarde, después de clase, acude a una vieja estación con un cuaderno y un lápiz y cuenta nubes hasta el anochecer. Marta, su vecina, intrigada por su extraño comportamiento, decide seguirle. Pronto descubrirá que Víctor no cuenta nubes por placer, sino para salvar la vida del personaje de un videojuego. Marta se ofrece a ayudar a su vecino en su extraña misión y los dos se embarcarán en una misteriosa aventura, sin saber que eso cambiará sus vidas y las de sus seres queridos. Una historia en la que el presente y el pasado se entrecruzan y en la que la ficción afectará a la realidad de los protagonistas de forma decisiva.


13 anys

El Diario de Miguel / José Luis Ferris.-- Madrid : Oxford



El diario de Miguel es el testimonio de la vida de un niño que, como tantos otros, cuenta aquello que para él, y solo para él, pudo ser importante. A poco de iniciar la lectura de sus páginas, vamos descubriendo que su historia, más allá de ser única, esconde muchas referencias a personajes y momentos que nos resultan conocidos, familiares, en tanto en cuanto nos recuerdan a seres, lugares y episodios asociados a la vida del poeta Miguel Hernández.


Memorias de Idhún III : Panteón/ Laura Gallego García.-- Barcelona: SM



Los ecos de la guerra parecen apaciguarse aunque tal vez solo sea la calma antes de la tormenta. Los Oráculos hablan de nuevo, y sus voces anuncian la próxima llegada de algo que puede cambiar para siempre el destino de dos mundos. Algo que esta vez quizá ni siquiera los héroes de la profecía estén preparados para afrontar...


El Cavaller fantasma / Cornelia Funke ; traducció de Ramon Monton ; [dibuixos de Friedrich Hechelmann].




Jon Whitcroft passa una temporada difícil. La seva mare i el seu nou marit l’envien a un internat, a Salisbury. Allà l’esperen una pluja constant, murs foscos, passadissos estrets, rostres desconeguts i una habitació que ha de compartir amb dos escolars més. Jon no sospita que ben aviat tindrà preo­cupacions més grans perquè, durant la sisena nit, apareixen sota la seva finestra tres fantasmes que se’l queden mirant amb una actitud amenaçadora. Per sort, a Salisbury hi ha algú que hi entén molt, de fantasmes… Esperits a l’aguait, valents cavallers medievals, el despertar de l’amor. Una història d’amistat en un internat. Un conte emocionant.


14 anys

La Gran O / Santi Baró.-- Barcelona : Cruïlla



Després d’haver fet una xerrada en una escola, l’escriptora Laura Bac rep un e-mail d’una de les alumnes, que es declara una gran admiradora seva. La noia es mostra misteriosa, i diu que se sent rebutjada per tothom. La Laura intenta ajudar-la, i així comença una relació entre totes dues a través del correu electrònic que tindrà un final sorprenent. 



Collita negra / Susana Vallejo Chavarino ; [traducció: Elisenda Vergés].-- Barcelona : Edebé



Al palau episcopal, s’havia forjat el seu destí, malgrat que el Jove Enrique, fill segon del comte de Rascón y Cornejo, estava lluny d’imaginar-s’ho. Encara que fos de família noble, en el segle XIV no passava de ser el segon sense títol, així que rebre de mans de l’arquebisbe una missió secreta li obria les portes del reconeixement social. Aparentment, només havia d’investigar les misterioses desaparicions que estaven passant a Toledo, la ciutat dels sabers prohibits, on jueus, àrabs i cristians convivien. Allà coneixerà també l’enigmàtica Veridiana, per qui immediatament sent una atracció més enllà de la raó i que serà la clau per entendre on han anat a parar els desapareguts i resoldre l’enigma. Tanmateix, l’Enrique no sap fins a quin punt totes les seves creences es veuran sacsejades, en viure... Una aventura més enllà d’aquest món!


L'Inici de la fi / Susana Vallejo Chavarino ; [traducció: Elisenda Vergés].-- Barcelona : Edebé


La Raquel comença un nou curs a la facultat. Des de les primeres classes, s’uneix al seu grup d’amigues un nou estudiant que es diu David. I amb ell, les percepcions de la Raquel comencen a desenvolupar-se misteriosament, fins a deixar-la al límit de la bogeria…, o de la mort. Primer de tot van ser els malsons; després, les misterioses criatures que entreveia als passadissos de la universitat, al bar, als carrers… Res no feia pensar que seria l’últim curs per a la noia, que tot canviaria per sempre, que el seu món i tot el que coneixia i donava per fet estaven a punt de dissoldre’s com el cacau en un got de llet, per viure… UNA AVENTURA MÉS ENLLÀ D’AQUEST MÓN!


Brisingr / Christopher Paolini ; traducción de Jorge Rizzo y Carol Isern.-- Barcelona: Roca


Eragon y su dragona, Saphira, han conseguido escapar con vida después de la colosal batalla contra los guerreros imperiales. Una vida que Eragon sabe sujeta a la fuerza de las promesas sin cumplir. La primera es la que Eragon le hizo a su primo Roran: rescatar a su amada, Katrina, de las garras del rey Galbatorix. Sin embargo, éste no es más que el primero de sus compromisos. Eragon también le debe la lealtad a los vardenos, quienes necesitan desesperadamente su talento y su fuerza, y lo mismo les sucede a elfos y enanos. Cuando los problemas empiezan a aflorar y el peligro ataca desde todos los flancos, Eragon se ve obligado a elegir. Una elección que podría llevarlo a recorrer el Imperio entero, e incluso más allá de sus fronteras; una elección que podría acabar con un sacrificio inimaginable.
Eragon es la única esperanza de salvar Alagaësia de la tiranía. ¿Podrá el hijo de un granjero unir a las fuerzas rebeldes y vencer al Rey?



15 anys

Tatuaje.-- Barcelona : Viceversa / Ana Alonso y Javier Pelegrín



Algunos tatuajes son algo más que un simple adorno en la piel. Su magia podría unirte para siempre a la persona que deseas…O impedir que la toques y convertirse en tu peor pesadilla.
Álex tiene dieciséis años y está perdidamente enamorado de una misteriosa chica de su clase, Jana. Nunca podría haber imaginado que, tras seguirla después de una fiesta, su vida cambiaría tanto. Jana, huérfana de padres, vive con su hermano, el esquivo David, y se rumorea que ambos sobreviven gracias a un extrañísimo oficio: el de los tatuajes mágicos. Álex no tardará en comprobar su poder, que le llevará a descubrir la existencia de los clanes medu. Estos inquietantes seres han vivido mucho tiempo infiltrados entre los humanos y enfrentándose entre sí, pero ahora saben que deben unirse para derrotar a su más temido adversario: el Último Guardián, destinado a borrar a los clanes de la faz de la tierra.



16 anys


El hijo del virrey / Pedro Zarraluki.-- Madrid : Siruela, 2012



Antón y Darío, dos jóvenes de 15 años, viven inmersos en la actividad comercial del puerto de Cartagena de Indias, uno de los más importantes de la época colonial. Antón es hijo del virrey y un muchacho reflexivo, pacífico, tímido y temeroso de su distante padre; y su amigo Darío, un joven mestizo cartagenero, inquieto, ávido de aventuras y que cree poseer poderes adivinatorios. Juntos se pierden por la ciudad en interminables correrías, cabalgan a través de la selva, van de pesca, observan a las chicas, y se preguntan qué tendrán que hacer para besar a una de ellas. Pero su despreocupada rutina cambiará cuando, en la primavera de 1741, comience el asedio británico que desembocará en la sangrienta batalla de Cartagena de Indias.



Els Jocs de la fam / Suzanne Collins ; traducció d'Armand Carabén.-- Barcelona : Estrella Polar



Un passat de guerres ha deixat els 12 districtes que divideixen el país sota el poder tirànic del "Capitoli". Sense llibertat i en la pobresa, ningú no pot sotir dels límits del seu districte. Només una noia de 16 anys, la Katniss Everdeen, gosa desafiar les normes per buscar menjar i mantenir la seva família.Com exemple d'autoritarisme i prepotència, el "Capitoli" obliga cada distrite a enviar un noi i una noia a un esdeveniment televisiu anual anomenat Els jocs de la Fam...


Els jocs de la fam 3. L'ocell de la revolta  Suzanne Collins Editorial Estrella Polar, 2012

La Katniss ha tornat a desafiar i a vèncer el Capitoli, però tot i haver sortit victoriosa del camp de batalla, al poder no li agrada perdre. El president Snow vol revenja i ha deixat molt clar que tothom corre perill: la família de la Katniss, els seus amics i qualsevol que visqui al Districte 12.


Vindran dies millors / Marc Cantin ; traducció Jordi Vidal.-- Barcelona : Baula


 L'aposta d'en Zack per viure al límit es transforma en risc i addicció. Només la seva xicota pot salvar-lo de l'infern, tret que també hi caigui arrossegada per ell...



Coneixements:


D'on vénen les coses? / [escrit per: Hermione Edwards i Holly Russell] ; [traducció al català: Maria Camps].-- Madrid : Macmillan



Las Aves : introducción a la música de concierto / Selección musical y textos de Ana Gerhard ; ilustraciones de Cecilia Verela.-- Barcelona : Oceano Travesía


"Desde tiempos muy remotos las aves han fascinado a los hombres y alimentado su imaginación. Por sus características singulares, las aves han representado conceptos tan diversos como la libertad, la inocencia o la paz. Una de las particularidades de las aves es que éstas poseen, en vez de cuerdas vocales, un órgano de fonación llamado siringe. Este órgano permite a una extensa variedad de aves cantar. Por eso no es extraño que hayan sido fuente de inspiración de numerosos compositores a lo largo de la historia."


Dones de Sarrià-Sant Gervasi : itineraris històrics / Isabel Segura Soriano.-- Barcelona : Ajuntament de Barcelona, Districte de Sarrià-Sant Gervasi



"El llibre és un recull d’una sèrie de fotografies i històries de dones del districte, dins del projecte "Dones i Moviments Urbans".Intervindran també la Sra. Isabel Segura, historiadora i autora del llibre, i algunes de les seves protagonistes."



El filósofo-perro frente al sabio Platón.-- Madrid : arrata naturae

¡Abran paso, abran paso! ¡Despejen el Ágora, que llega Diógenes, el filósofo-perro! ¡Diógenes os morderá la espinilla y levantará su pata sobre vuestras riquezas! ¡Dejará vuestras ínfulas hechas fosfatina y no os permitirá seguir diciendo tonterías ni creyendo en banalidades! Nadie puede detener a Diógenes, el propio Alejandro Magno tuvo que apartarse ante sus verdades, que resuenan como ladridos. Y ahora llega el turno del gran combate filosófico en el Ágora de Atenas: Diógenes, el filósofo-perro se enfrentará al sabio Platón…



Educar en medios de comunicación : la educación mediática : 10 ideas clave / Alba Ambrós, Ramon Breu.-- Barcelona : Graó



Didáctica de la biología y la geología / Pedro Cañal (coord.) ; Pedro Cañal... [et al.].-- Barcelona : Graó ; Madrid : Gobierno de España, Ministerio de Educación






El eBook y otras pantallas : nuevas formas, posibilidades y espacios para la lectura : 18as Jornadas de Bibliotecas Infantiles, Juveniles y Escolares, 27, 28, 29 de mayo de 2010.-- Salamanca : Fundación Germán Sánchez Ruipérez



Plurilingüismo e interculturalidad en la escuela : reflexiones y propuestas didácticas / J. M. Cots ... [et al.].-- Barcelona : Horsori


Comunicació efectiva a l'aula : Tècniques d'expressió oral per a docents/ Glòria Sanz Pinyol.-- Barcelona: Graó





Gent com tu? : adolescència i diversitat sexual/ Eduard Botanch, Pilar Cabrerizo, Víctor Escarré, et al.-- Barcelona: Viena





Manhattan líquid. Un viatge del crash a Obama. / Llibert Ferri.-- Barcelona : Empúries


Manhattan líquid és una crònica intimista i híbrida, on el paisatge narrat i l’assaig van entreteixint-se amb el reportatge i el relat memorístic. L’escenari urbà es la ciutat de Nova York i el rerafons històric són les setmanes de la tardor del 2008 que van des del crash de Wall Street, l’espasme més agut de la Gran Recessió, fins l’elecció de Barack Obama com a primer president negre dels EUA. Un recorregut per les penombres de la pròpia identitat individual i també per memòria del segle XX, que sovint s’entrecreuen, i una sacsejada històrica que l’autor Llibert Ferri arriba a experimentar i integrar com a viatge exterior i interior alhora



Aquí a casa som... / Isabel Minhós Martins, Madalena Matoso ; [traducció: David Salas Mezquita].-- [S.l.] : Intermón Oxfam



Sota un mateix sostre s'hi arriben a ajuntar un nombre considerable de parts del cos: caps, mans, peus, ossos, dents, pèls o metes.
En aquest llibre, les matemàtiques ajuden a comptar els moments de la família que viu en aquesta casa. Així els coneixem molt millor...



Col·lecció "Exploro la natura"


El Zoo / Text d'Anne-Sophie Baumann ; il·lustracions de Sophie Lebot ; traducció de Gustau Raluy.-- Barcelona : Cruïlla



D'on ve el kiwi austral? Quin animal menja gelat de maduixa per berenar? Per què les girafes tenen un estable especial, al zoo? Per a què fa servir la trompa, l'elefant? Qui s'encarrega de posar el menjar als animals, de netejar-los la gàbia i de fer-los fer exercic? Quins animals han estar reintroduïts a la natura? Quin animal conviu amb les zebres al mateix tancat? on s'amaguen les llaminadures per als zimpanzés? Hi neixen animals , al zoo? Qu`és un "nocturama"? I molts més secrets de la vida en un parc zoològic? Un llibre per descobrir el zoo que es pot llegir com un conte i mirar com un documental.


El Cel i l'espai / text de Natacha Fradin ; il·lustracions de Sophie Lebot ; traducció de Coral Romà i Garcia.-- Barcelona : Cruïlla