divendres, 26 de febrer del 2016


MATTIA I L’AVI 
 
Autor: Roberto Piumini
Editorial:Viena

Hi havia una vegada un avi i el seu nét que es deia Mattia. Un dia l’avi l’hi diu a Mattia si volia fer un vol. El Mattia va dir que sí, però es va trobar que a fora de casa no hi havia ni el passadís de casa, ni l’escala, ni el portal, ni la ciutat. Hi havia un prat amb un riu i a l’altre banda hi havia un cavall molt bonic. Van estar pensant molts noms i al final l’hi van posar un nom que era Berjant. El Mattia es va donar compte que el seu avi semblava més petit.
Van creuar el riu i l’aigua els feia pessigolles. De sobte a les butxaques van trobar un peix que encara els feia més pessigolles. L’avi proposava menjar-lo, peró el Mattia va dir que no.
A continuació creuen una muntanya i al mig es troben un guàrdia que vigila el pas de la muntanya, com que no tenen diners els hi proposava un joc i l’avi i el Mattias el guanyen i passen la muntanya, després van trobar un camp de gira sols i un pont. El Mattia veia que el seu avi s’anava fent cada vegada més petit. L’avi i el Mattia lliguen una poma amb un fil per atrapar el Berjant, l’atrapen i els porta a la platja per buscar un tresor.

Valoració: A mi m'ha agradat perquè trata d'aventures i perquè es troben moltes coses extranyes.

Jo el recomano als que els agraden les aventures

                                                                                                                              Miguel Ruiz