divendres, 19 de febrer del 2016


TÍTOL: NELSON MANDELA
AUTOR: NELSON, KADIR
EDITORIAL: JUVENTUT
RESUM:
A en Nelson de petit li deien Rolihlahla. Era el nen més inteligent de tots els nens. En Nelson tenia 9 anys quan el seu pare va morir.Per continuar els estudis va haver d'anar-se´n molt lluny i la seva mare es va depedir. En Nelson escoltava al cap com explicava la història de com li robaven la terra. El jove Nelson va crèixer i va asistir a les millors escoles de la ciutat de Johannesbug.
Els blancs van fer unes normes, que eren separar els negres i els blancs. En Nelson va organitzar reunions per combatre l´apartheid. La gent estimava a en Nelson. En Nelson va protestar i protestar, el van portar a la presó quinze dies amb uns centenars d´homes.
En Nelson tenia una nóvia que es deia Winnie.Es van casar i van portar fills al món.
El govern volia empresonar a en Nelson i ell es va escapar. En Nelson es va escapolir per anar a veure altres nacions. En Nelson va rebre molt suport. En Nelson els va dir que ajudaria a que els blancs no es fiquessin amb ells, però en un viatge a la ciutat va ser capturat, arrestat i empresonat.
La gent cridava: Allibereu en Mandela! Allibereu en Mandela!
Quan en Nelson estava a la presó. A l´hora de treballar en Nelson picava pedra i llegia. Ensenyava als companys de la presó a llegir. Els seus fills creixien. Alguns familiars morien. En Nelson els i va dir <>.
Al final els blancs van deixar anar als negres a les platges els parcs i els teatres.
Opinió: està molt ben explicat i t'ensenya com aconseguir la pau i la germanor entre blancs i negres.
JOAN RUIZ