dilluns, 29 de juny del 2015

Novetats maig-juny


A partir de 6 anys
Mitjà / Susanna Isern ; Manon Gauthier.-- Fraga : La Fragatina,

Hi ha una gran diferència entre el que els germans grans i els germans petits poden fer, però…, què es pot fer quan un és el germà mitjà? Susanna Isern i Manon Gauthier ens ho expliquen en una narració senzilla i evocadora en què la solució als problemes que se li plantegen a una família d'óssos resideix en algú que no destaca i que, alhora, és únic i irrepetible.



La Balena / text de Benji Davies ; [traducció de Nadia Revenga Garcia].-- Algemesí : Andana,

La història d'un nen solitari i d'una amistat que canvia per sempre la seva vida. En Noè i el seu pare viuen en una casa a la vora del mar. El pare és pescador i per això Noè, durant el dia, només té la companyia dels seus sis gats. Un matí, desprès d'una tempesta, en Noè troba una petita balena encallada a la platja i l'amaga fins que el seu pare ho descobreix. Per explicar als més petits.
A partir de 7 anys


El Mensajero del rey / Jutta Bauer ; traducció L. Rodríguez López.-- Barcelona : Lóguez
Un àlbum il·lustrat per explicar als petits o per llegir junts a classe.. A la manera d'un conte popular. Un missatge secret del rei ha de ser portat al reialme veí. El missatger no pot evitar sentir-se solidari amb els diversos personatges necessitats amb els que es va trobant. S'equivoca de camí, i després de donar moltes voltes es troba que ha arribat al castell del seu rei, del mateix lloc d'on havia sortit.


El Robot trapella de la Brunilda / Valerie Thomas i Korky Paul ; [traducció: Lluïsa Moreno Llort].-- Bacrelona : Blume
La bruixa Brunilda té una gran alegría quan converteix el seu robot de cartó en un de debò. Bip-bip, bip-bip! Però quan el robot entremaliat li pispa la vareta, les coses comencen a anar a mal borràs. El Bru, el gat inseparable de la Brunilda, serà l'encarregat de posar ordre en aquell desgavell!
La Historia de por qué los perros tienen el hocico húmedo / Kenneth Steven ; Oyvind Torseter ; traducido del noruego por Enrique Bernárdez.-- Albolote : Barbara Fiore, Amb molt d'humor se'ns explica com Noè va utilitzar el seu gos per tapar un forat del seu vaixell. Les divertides il·lustracions completen el text.
A partir de 9 anys
Si vols veure una balena / escrit per Julie Fogliano ; il·lustrat per Erin E. Stead ; [traducció de Nàdia Revenga Garcia].-- València : Andana
De les creadores de "Y de pronto primavera" aquesta història tendra entorn al desig de veure una balena. Qualsevol cosa que es vulgui veure implica saber mirar. Si es vol veure una balena s'han de mantenir els ulls ben oberts, observar l'Oceà i sobre tot saber ESPERAR.




Ahab y la ballena blanca / Manuel Marsol.-- Zaragoza : Edelvives,
Un àlbum preciós on la imatge s'encarrega de narrar-ho tot. Ahab ha perseguit moltes balenes però mai cap tan gran com balena blanca Moby Dick, la més blanca de tots els mars. L'incansable capità viatjarà fins a la fi del món per trobar-la. La qüestió es: Cal anar tan lluny per trobar allò que un busca i vol amb tant d'afany?

A partir de 10 anys

Hilda y el perro negro / Luke Pearson ; [traducción de Anton Anton].-- Granada : Barbara Fiore,

En una nova aventura, Hilda coneix els "nisses", un grup d' éssers marginals i inadaptats que viu a la ciutat de Trolberg. Llocs emocionants, espectres, perills i aventura en un còmic visualment exhuberant i amb un aire de Miyazaki.




Hilda y la cabalgata del pájaro / Luke Pearson ; [traducción de Anton Anton].-- Granada : Barbara Fiore

La Hilda ara viurà a la ciutat. La seva mare no li vol deixar anar sola al carrer, es pot perdre. Venen uns companys a buscar-la, queda amb la mare per trobar-se, a la nit, a la Cavalcada. El grup fa malifetes, la Hilda segueix comportant-se com ella pensa. Quan els nens fan mal a un ocell se l'emporta per curar-lo. Finalment la mare i la Hilda es trobaran a la Cavalcada amb l'ajut del gran ocell. Mare i Hilda veuen un futur ple d'aventures. Il·lustracions a color. A les guardes, el món de la Hilda.




A partir de 13 anys

Goblins / Philip Reeve ; traducción de Jaime Valero Martínez.-- Madrid : Anaya,

Goblins segueix l'estructura del conte meravellós (objecte màgic, princesa i tron a conquerir, batalla final) transformant-la en una narració plena d'humor, introduint noves propostes (la princesa es una adulta, el tron cal destruir-lo perquè el poder corromp, els herois són dos: un monstruós goblin i un noi maldestre de poble). Descriu un paisatge màgic que té tanta importància com els personatges.



Desde los ojos de Lucas / Juan Carlos Quezadas ; Arianna Vairo il.-- Barcelona : A buen paso,

Un llibre que ens parla de futbol des de les vivències i els records d'un noi que ha perdut la visió. La fabulació del futbol des d'un vaixell a alta mar. El que la paraula fa pel futbol. Estil poètic, frases breus i amb al·lusions subtils, simbòlic. El futbol com nodriment dels homes sols i solitaris.



Adults

També això passarà / Milena Busquets ; traducció de Lurdes Serramià.-- Barcelona : Ara, 
Blanca, una dona d’uns quaranta anys, acaba de perdre la mare, una coneguda escriptora i editora barcelonina de personalitat desbordant. Amb un punt de bogeria, impulsiva com sempre, la Blanca decideix emprendre un viatge terapèutic a la casa familiar de Cadaqués acompanyada dels seus dos fills, els dos exmarits, l’amant actual i dues amigues tant o més peculiars que ella. Un viatge que l’ha de dur a retrobar l’essència de la complexa relació que tenia amb la seva mare, tot buscant les paraules adients per parlar de l’absència i de l’enyorança, però també del plaer i de l’alegria de viure. Una novel·la plena de sensualitat, humor i desimboltura.



Els Plats s'assemblen a les olles: escrits d'àvies i avis educadors / M. Jesús Comellas... [et al.] ; [directora: Rosa Guitart Aced].-- Barcelona : Graó,

És un llibre entranyable en què els autors, àvies i avis educadors, alguns encara en actiu, relaten quina és la seva vivència en el seu nou paper familiar.




Hi havia una vegada una noia que va seduir el marit de la seva germana, i ell es va penjar d'un arbre : històries d'amor / Liudmila Petruixévskaia ; pròleg de Xènia Dyakonova ; traducció de Miquel Cabal Guarro.-- Barcelona : Periscopi,

Intents d’establir relacions, tant depravades com sublims, al llarg de diferents etapes de la vida, tot narrat amb cruesa, miratge romàntic, sarcasme i una tendresa sorprenent.
Històries enginyoses i dolces, burlesques i corprenedores; aquestes faules realistes sobre dones que cerquen l’amor



De los ordenadores a los dispositivos móviles : propuestas de creación musical y audiovisual / Andrea Giráldez (coord.).-- Barcelona : Graó

Partint de l’àrea de música i des d’una perspectiva interdisciplinària, aquest llibre ofereix idees per experimentar amb allò que és sonor i també per pensar en la seva aplicació en creacions mixtes, audiovisuals i multimèdia. Aquesta possible interconnexió, que possibilita el treball interdisciplinari, es fa evident a través de propostes elaborades per especialistes de música, tots ells docents en actiu i en contacte permanent amb l’alumnat. Des del seu propi àmbit, cadascuna d’aquestes propostes ens convida a integrar temes i continguts d’altres àrees trencant les fronteres entre les aules i els espais adjudicats a les diverses matèries.



101 activitats de competència audiovisual. / Ramon Breu Pañella.-- Barcelona : Graó

El cinema i el món audiovisual tenen la gran virtut que són molt motivadors a les aules. Molt. I de vegades aconsegueixen que l’escola sigui un lloc més actiu, agradable i divertit.
El llibre presenta múltiples idees actives al voltant del cinema i la cultura audiovisual, per poder triar-ne d’acord amb realitats educatives diverses.
No tenim cap dubte que els nostres escolars tenen el dret a una educació audiovisual crítica, pròpia del seu temps; un temps presidit pel llenguatge de les imatges, el llenguatge més influent, més universal, més poderós i, alhora, més suggeridor, més expressiu i més apassionant del nostre món.