dimarts, 3 de març del 2015

Novetats mes de febrer

A partir de 5 anys

Gran construccions amb moviment / Anne-Sophie Bauman; Didier Balicevic.-- Barcelona : Cruïlla,
Obres de construcció i d'enginyeria, una per cada doble pàgina, amb solapes i finestres fins arribar a desplaçar alguns elements, junt a temes complexos, fan que cada imatge sigui delicada de manipular. Construir: un bloc de pisos, un avió, una autopista, un vaixell, els túnels del metro, ponts, muntar grues, una muntanya russa, un circ.


6 anys

Quin caos d'habitació! / Xavier Salomó.-- [Barcelona] : Cruïlla,
En Pau té una habitació que només ell s'hi pot entendre. Cada dia està pitjor i el seu pare ja no sap com dir-li que l'ordeni. Tot es converteix en un ensurt que acaba bé. Divertit i amb una sol·lució alternativa. Sovint més val prendre's les coses amb sentit de l'humor!

Max el Valent / Ed Vere.-- Barcelona : Joventut,
En Max és un gap petit però sense por. És un gat valent i que caça ratolins. Ara només li cal esbrinar quin aspecte tenen els ratolins! Un llibre també per explicar als més petits.

8 anys

No he fet els deures perquè... / Davide Cali ; Benjamin Chaud ; [traductora: Nàdia Revenga García].-- Algemesí : Andana
Excuses per a no fer els deures. Amb humor i des de la pillastreria un manual de justificacions desmesurades per no haver de fer la feina. Divertit i imaginatiu. Pot interessar als nois més creatius i trapelles.


9 anys

Bru Artiac : operació Gertrudis / text d'Enric Gomà ; il·lustracions d'Artur Laperla.-- Barcelona : Cruïlla
L’àvia Gertrudis ha desaparegut. Això és dramàtic. No només perquè la mare l’estima força, sinó perquè els pares han decidit cancel·lar tots els plans d’estiu, agafar la furgoneta i anar al darrere de les poques pistes que ha deixat. El principal perjudicat d’aquest canvi de plans és el Bru, el meu amo, que en comptes d’anar a banyar-se i a tocar la guitarra amb els seus amics al Càmping d’Altafulla, li toca recórrer les contrades catalanes ficat a la furgoneta familiar, i enredar-se en sardanes i plats de crema catalana. En resum: unes vacances lamentables en família.

L'Ada Goth i el ratolí fantasma / Chris Riddell ; traducció de Montse Molist.-- Barcelona : Cruïlla
L’Ada Goth viu a la Mansió Esgarrifòtila amb el seu pare, Lord Goth, un munt de criats i, com a mínim, mitja dotzena de fantasmes. Tot i això, l’Ada no té amics amb qui explorar la seva enorme i esgarrifosa mansió. Però tot canvia el dia que l’Ada coneix el fantasma del ratolí Ismael. Junts començaran a investigar tots els fenòmens estranys que passen a la mansió Esgarrifòtila, i descobriran molt i molt més del que mai s’haguessin imaginat…

A partir de 10 anys

La Wanda es fa famosa! / Dagmar Geisler ; [traducció: Elena Martí i Segarra, Coral Romà i Garcia].-- Barcelona : Cruïlla,
Una altra aventura de la col·lecció de llibres de la Wanda. Ben il·lustrat, ens parla d'unes relacions familiars modernes. Crític amb els anuncis i els càstings, però, aquesta vegada, contra tot pronòstic a la Wanda li toca fer-se famosa. El director d'un casting on es presenta per influència d'una amiga seva, la tria, precisament, per la seva naturalitat, i frescor.

Matti y Sami y los tres errores más grandes del Universo / Salah Naoura ; traducido del alemán por Eduardo Martínez.-- Salamanca : Lóguez
Una novel·la curta i de ritme ràpid amb molts esdeveniments que ens sorprenen. Amb sentit de l'humor i personatges ben descrits. Diàlegs que conviden a reflexionar sobre les mentides i les seves conseqüències, els somnis, els desigs , i una societat que deixa poc espai per les il·lusions.

Un Món de molècules : química divertida per a gent curiosa / text original: Tom Adams ; il·lustracions de Thomas Flinthan ; traducció de Raquel Valle Bosch.-- Barcelona : Cruïlla,
De què estem fets? Perquè la ceba ens fa plorar? Com funcionen els focs d’artifici? Exemples de la vida quotidiana ens expliquen què són i com funcionen els àtoms, les molècules, les reaccions… Una amena introducció al món de la química, amb desplegables, solapes i rodetes, i també experiments per fer.

La Dictadura i la democràcia / Brigitte Labbé , Pierre-François Dupont-Beurier ; traducció de Gustau Raluy ; il·lustracions de Jacques Azam.-- Barcelona : Cruïlla,
Un llibret més d'aquesta col·lecció tan útil que explica en aquest cas perquè cal la democràcia i perquè ens hem d'organitzar. Aspecte important que assenyala: Cal educar en l'esperit crític i les persones s'han de formar amb criteris. La Democràcia té una protecció: L'esperit crític dels ciutadans.

A partir d'11 anys
50 Oficis esbojarrats / Carles sala i Vila; Pep Brocal il.-- Barcelona : Cruïlla,
Resum: Breus narracions en forma de conte entorn a diferents oficis inventats (veïnòleg, avipescador, balador, clatellotaire, despreocupador, detector d'estels fugaços, petonire, abraçador, encantapaciens, burxanàpies...) a vegades amb humor àcid. Un petit diccionari de fantasia que pot atraure als nois d'aquesta edat. Original, divertit i imaginatiu.

Prohibido leer a Lewis Carrol / Diego Arboleda ; ilustraciones de Raúl Sagospe.-- Madrid : Anaya,
Premio Lazarillo 2012 Premio Nacional de Literatura Infantil y Juvenil 2014.
Narració humorística basada en un fet històric: la visita de Alice Liddell a la Universitat de Columbia per commemorar els 100 anys del naixement de Lewis Carrol. En la narració contracten una institutriu, maldestre, per una nena que es diu Alice amb una condició que no li parli de "Alícia al país de les meravelles". Els embolics i malentesos així com les il·lustracions fan aquesta obra divertida; les al·lusions constants a l'Alícia son una introducció al seu llibre.

[Quina força! : física divertida per gent curiosa] / [Tom Adams ; Thomas Flintham].-- Barcelona : Cruïlla
Una amena introducció al món de la física, amb desplegables, solapes i rodetes.

El Llibre dels grans contraris psicològics / Textos: Oscar Brenifier ; il·lustració de Jacques Després ; [edició i adaptació: Núria Font i Ferré].-- Barcelona : Cruïlla,
A través d'uns textos simples i unes il·lustracions impactants, els més menuts aprendran a reflexionar sobre els principals temes relacionats amb la psicologia, tot comparant parelles de contraris.

A partir de 13 anys

La Doble Vida de Cassiel Roadnight / Jenny Valentine ; traducció d'Elisabet Ràfols.-- Barcelona : Cruïlla,
A un noi fugitiu que viu al carrer se li presenta una oportunitat que no pot deixar escapar: canviar d’identitat. Però tothom té secrets, no només ell, i el que d’entrada semblava una solució per començar una nova vida es converteix en un malson.
Què faries si t’oferissin canviar d’identitat i fugir així de l’infern en què s’ha convertit la teva vida? Assumiries el risc?

A partir de 14 anys

Quantic Love / Sonia Fernández-Vidal.-- Barcelona : La Galera
Al CERN, el centre d'investigació més avançat del món, entre experiments de viatges en el temps i de teletransportació, entre partícules que superen la velocitat de la llum i altres que revelen l'origen de l'Univers, la jove Laila s'enfronta al misteri més gran que existeix: com triar entre dos amors. D'una banda, l'Alessio, un atractiu periodista, i de l'altra, en Brian, un cerebral científic que amaga un gran secret.

Negra nit / Lolita Bosch.-- Barcelona : Estrella Polar
En acabar la guerra civil els republicans van patir molt. Alguns van poder exiliar-se, altres no van tenir tanta sort...però en Manel i en Pere són massa joves per entendre-ho, i la seva amistat passa pel damunt dels ideals polítics de les seves famílies enfrontades. Encara que els seus pares no els deixen, ells es veuen cada dia per anar a banyar-se al riu o a jugar a dames al paller de Can Font. Només hi ha una cosa que els pot separar: un accident. I uns documents secrets que cap dels dos no sap que existeixen i que amaga la família d'en Manel. Perquè en Julià, el pare d'en Pere, els vol recuperar costi el que costi...

A partir de 15 anys

Tota la veritat dins meu / Julie Berry ; traducció de Montse Molist.-- Barcelona : Cruïlla,
La Judith i la seva millor amiga desapareixen del petit poble de Roswell Station. Dos anys després, la Judith torna a casa sola i mutilada. Els qui havien estat els seus amics i la seva família la denigren i l’ignoren. Sense poder parlar, la Judith viu com un fantasma al seu propi poble, i escriu en silenci una llarga carta d’amor al noi que ha estimat des de sempre, l’amor de la seva vida, en Lucas. Però quan Roswell Station és atacat pels enemics, es desenterren grans secrets, i la Judith ha de triar entre continuar vivint en silenci o recuperar la seva veu. El que ha de dir pot canviar la vida de la seva petita comunitat rural per sempre. I la pot convertir en una heroïna.

Lleial / Veronica Roth ; traducció d'Aïda Garcia Pons.-- Barcelona : Fanbooks,
La societat en què va creure la Tris està fracturada per la violència i per les lluites de poder. Així que, quan pot explorar el món més enllà dels límits que coneix, pensa que potser en Tobias i ella podran tenir una nova vida, lliure de mentides i records dolorosos. Però la nova realitat encara és més alarmant que la que ha deixat enrere. Una vegada més, la Tris haurà de lluitar per entendre les complexitats de la naturalesa humana i per enfrontar-se a decisions impossibles sobre el sacrifici, la lleialtat i l’amor.

A partir de 16 anys

Quatre : [La seva història] / Veronica Roth ; traducció d'Aïda Garcia Pons.-- Barcelona : Fanbooks
Pertany a la sèrie de "Divergent". Una societat que viu dividida en grups segons les seves eleccions. Veiem el relat de "Divergent " des del punt de vista d'un dels personatges: Tobias Eaton, Quatre. Un noi nascut als Abnegats que decideix passar als Intrèpids. Veurem les seves pors, els rituals d'iniciació, el manteniment de les seves opinions malgrat les pressions i el seu passat. La societat, a la que pertany ara, va canviant es prepara per la guerra. Aquí ha de trair Quatre a la seva nova facció o a la anterior? Hi ha tres capítols finals deslligats de la narració, però que pertanyen a la història de Divergent.

Adults

La Caçadora de cossos / Najat El Hachmi.-- Barcelona : Columna,
De l'autora de L'últim patriarca.: Si vostè sabés els records que em queden dels homes...me'n queden molts, encara que sempre m'he dit que només eren per passar una bona estona, per divertir-me una mica. Per breus que siguin els meus encontres amb ells, no he trobat mai la manera d'oblidar-los del tot.

Agonia de llum / Mercè Rodoreda ; A cura d'Abraham Mohino i Balet.-- 2a ed.-- Barcelona: Angle,
Mercè Rodoreda elaborà, a l'exili, una poesia forta i pura, secreta i penetrant, d'inigualable bellesa plàstica. «Agonia de llum» és el descobriment, en tota la seva plenitud i abast, d'aquesta faceta desconeguda amb la qual Rodoreda s'erigeix en un referent inesborrable de la lírica universal.
Editada per Abraham Mohino i Balet, a qui es deu el vigorós estudi liminar, l'obra s'enriqueix amb la reproducció de trenta-una pintures de l'autora, suggeridores i inquietants, contemporànies a la gestació dels sonets, amb una semblança signada per Joaquim Molas i amb l'excepcional epistolari que Rodoreda va creuar amb Josep Carner, cartes a una jove poeta que constitueixen un veritable tractat de poesia