dijous, 12 de març del 2015

Mor Terry Pratchett





L'escriptor Terry Pratchett ha mort avui a l'edat de 66 anys després d'una llarga lluita contra l'Alzheimer.

Creador de la saga Mundodisco -llàstima que no estigui publicada en català-, les seves obres el van fer mereixedor del títol de Sir de l'Imperi Britànic. La seva mescla de fantasia i humor va ser traslladada als videojocs i al cinema.

Les raons per escollir un llibre a la biblioteca són molt variades. Recordo fa un temps que en una biblioteca pública vaig agafar un llibre de la saga Mundodisco -n'havia sentit a parlar, però no havia llegit mai res- i llegir a la biografia de l'autor a la contracoberta: “Terry Pratchett nació en 1948 y todavía no ha muerto” seguit d'una sèrie de línies que conformaven la presentació d'autor en la contracoberta d'un llibre més divertida que servidor hagi llegit (per exemple també es presentava com l'autor que ostentava el mèrit de ser el més robat a les llibreries britàniques). Llavors vaig decidir-me a agafar aquell llibre... i no em va decepcionar gens. Des de llavors, de tant en tant, necessito llegir un llibres seu (a més de Mundodisco, té altres sagues).

A la biblioteca, de Terry Pratchett tenim els llibres de la saga “El Éxodo de los Gnomos”, i de fet fa un temps els hi vam dedicar una entrada: