dilluns, 9 de febrer del 2015

Els alumnes de la classe de Montjuïc (4t) ens expliquen quins llibres els han portat els Reis (IV)

  [Quina força! : física divertida per gent curiosa] / [Tom Adams ; Thomas Flintham].-- Barcelona : Cruïlla,

Aquest llibre t'ensenya coses de la física com l'àtom, el so, el moviment, l'electricitat. També explica la historia de personatges famosos/importants en el món de la física com per exemple Isaac Newton, Robert Boyle i molts més. També t'ensenyen com fer diferents experiments, per exemple el de la gravetat, com son els coixinets d'un motor, com fer surar el metall, com fer que les monedes saltin i molts més...

Aquest llibre m'ha agradat molt perquè és molt divertit i a la vegada és molt interessant.

Aquest llibre crec que li podria agradar als nens que els agraden les mates.



Un Món de molècules : química divertida per a gent curiosa / text original: Tom Adams ; il·lustracions de Thomas Flinthan ; traducció de Raquel Valle Bosch.-- Barcelona : Cruïlla
Aquest llibre ens parla d'àtoms, molècules, protons, neutrons, de la taula periòdica i d'alguns elements que la formen.
Dels estats de la matèria: sòlid, el líquid i el gas. De com estan les molècules en el sòlid, el líquid i el gas si les escalfes.
També parla de diferents reaccions químiques: del clor que és un líquid verdós i letal, si en menges una mica et mors, però si el barreges amb sodi i hi afegeixes una mica d’aigua i t’esperes n’obtindràs sal!
Explica característiques de l'aigua. Quan l’aigua és liquida les molècules s’enganxen les unes amb les altres però com es belluguen tant, trenquen i refan els enllaços contínuament, però quant l’aigua es refreda i es converteix en gel, les molècules es belluguen en menys energia, per això quan dues molècules s’enllacen no tenen prou força per tornar-se a separar.
Parla de l’aire, aquest té molts gasos i un d'ells és l'oxigen que és el gas que necessitem per respirar. El següent capítol parla de dos tipus de substàncies perilloses : les bases, que tenen ‘’OH negatiu’’ i els àcids que tenen ‘’H positiu’’ si els ajuntes no explota, si no que fa aigua. No ho proveu!!!
En el següent parla del cos humà, està fet d’uns 60 elements diferents, organitzats en compostos diversos que reaccionen entre si.
L’últim capítol explica la radioactivitat, que és la radiació que emeten alguns nuclis inestables d’alguns àtoms.
Al final de cada capítol s'expliquen experiments i en algunes pàgines hi han desplegables, pestanyes, llibres petits…
A mi m'ha agradat molt aquest llibre per la manera com t'explica ciència amb el desplegables i com estan fets els dibuixos. Jo crec que li pot agradar a la gent que els agradi la ciència i fer experiments.


Començar / [text:] Paula Carballeira ; il·lustracions de Sonja Danowski ; [traducció: Joan Barahona].-- Barcelona : Hipòtesi ; Pontevedra : Kalandraka

Parla d'un nen que pateix una guerra i ell i tota la seva família estan morts de por. Els pares fan tot el possible perquè els nens no tinguin tanta por i els diuen que és una sort estar vius i junts. Els pares procuren veure-ho tot en positiu:
–No tenim casa però podem dormir al cotxe – algun dia començarà una nova etapa a la seva vida???
És un llibre curt però amb molt sentiment. Té unes il·lustracions precioses que semblen reals.