dilluns, 23 de febrer del 2015

Els alumnes de la classe de Montjuïc (4t) ens expliquen quins llibres els han portat els Reis (V)



Jo Elvis Riboldi i el Boris superdotat / Bono Bidari. Editorial La Galera

 L’Elvis es un nen actiu, alegre i divertit i que de gran vol ser fotògraf. Elvis vol passar tot l’estiu jugant amb en Boris el seu millor amic, expert en gairebé tot. Però en Boris ha guanyat una beca a Bretània i l’Elvis està molt trist. Com que vol passar la tristor va a veure què hi ha a la biblioteca sobre el tema. Hi troba un llibre de psicologia i l’agafa. Segueix les instruccions per passar la tristor, però hi ha coses que et maten si segueixes les instruccions (electrocutar-te).I veient que no funciona va a consultar el seu amic que es més gran que ell. L’amic li diu que enviï un “mail”, ell ho fa i en Boris respon amb coses grolleres.

L’Elvis fa una carta falsa per poder entrar en la escola on és en Boris, però l’escola és un rotllo i com que el director de l’escola no vol que se'n vagi perquè s’havia posat en el currículum que era molt bo en tot i en veritat no ho és gens, el director creu que no li agrada l'escola. El director llavors li compra tot: un vídeojoc, menjar xino, pel·lícules i una càmera molt bona i moltes coses més.
No us podeu imaginar el que es fa per un bon amic!
 M’agrada perquè te molts dibuixos i m’he adonat que són els mateixos dibuixos que el quadern d’estiu. Li recomano a la gent que li agradin els dibuixos.

 



Petita enciclopèdia de la muntanya / Cécile Benoist ; [Gustau Raluy i Bruguera, traducció].-- [Barcelona] : Cruïlla

El llibre parla de la muntanya en tots els seus aspectes: la flora, la fauna, la seva formació, els accidents geogràfics, la gent que hi viu.... Està molt bé perquè ens parla de les muntanyes en diferents continents i parts del món i així ens podem fer una idea de com és la muntanya fora de casa nostra.

A mi m’ha agradat molt perquè hi ha uns capítols on parla dels molts animals que habiten a les muntanyes tan de casa nostra com per exemple: les musaranyes, el llop, el linx, i el gran senyor de la muntanya l’ós bru, així com animals no tan coneguts d’altres països com són: la llama, el iac, el camell batricà o el bou mesquer.

Aquest llibre crec que li podria agradar molt a les persones que els agrada la natura, l’aventura i els animals. Pot ajudar-nos a agafar idees per a la pràctica dels esports i altres activitats de la muntanya com el ràpel, escalada, esquí, surf de neu, esquí alpí, trineu...


El zoo d'en Pitus / Sebastià Sorribes. Editorial La Galera

El llibre tracta d’un nen (en Pitus) que es posa malalt i la seva colla d’amics decideixen ajudar-lo per aconseguir diners per curar-lo.

Com? Construint un zoo en un solar del barri, a Barcelona, per recaptar diners. Un dia tota la colla d’amics va visitar un zoo, on varen veure que hi havia molts visitants,  varen imaginar que al seu zoo, amb tants visitats, guanyarien molt diners. Tot perquè en Pitus, per curar la seva malaltia, necessitava fer un viatge molt car a Suècia i els seus pares no tenien prou diners.

La colla del seus amics (el Tanet, el Cigrò,  el Flèming, el Juli, el Maneliuts i la Mariona) aconsegueixen captar a tots els nens del barri, 53 nens i nenes, per construir el zoo. Per fer-ho fan grups: un es dedica a caçar els animals, altres a la propaganda (fan cartells per informar del zoo), altres inventen gàbies i altres netegen el solar.

Hi cacen ocells, 1 conill del bosc, llangardaixos, rates, sargantanes i un esquirol, llagostes, etc…

Us explico una anécdota:
El senyor Pujades, un zoòleg (expert en zoos)  un de la colla, no s’enrecordava del seu nom i li va a dir senyor “baixades”.

A qui el recomano?
Aquest llibre li recomano a tots els meus companys perquè parla de l’amistat.

La meva opinió
Aquest llibre m’ha agradat molt sobretot perquè parla de l’amistat  d’una colla d'amics i també d’animals.