dissabte, 4 de maig del 2013

Dia de la mare


Ja que demà és el dia de la mare, volem felicitar a totes les mares de la manera que sabem, recomanant un llibre. Es tracta de Letras en los cordones,un àlbum editat per Kalandraka i escrit per Cristina Falcón i il·lustrat per Marina Marcolin.

L'hem triat perquè després una dolçor tot ell, en conjunt, tant el text com els dibuixos. El llibre parla d'una família monoparental molt humil, formada per 7 germans, la mare i l'àvia. La mare però, durant la setmana ha de treballar fora de casa, i només és a casa el diumenge i els dilluns. El narrador del llibre és el segon germà més gran, de 6 anys, i tot i que el tema principal del llibre és la infància, l'escola i el primer contacte amb els llibres, les lletres i la lectura, deixa anar petites joies escrites plenes d'amor cap a la seva mare.

Pero los domingos, cuando viene mi mamá, juntamos las dos camas para tenerla más cerca y escuchar mejor sus cuentos. Nos gusta que mamá se acueste en el medio para que a todos nos toque un pedacito a su lado y que nadie pelee por la envidia de sus besos”



El protagonista explica també com el dilluns és l'únic dia que la mare els pot portar a l'escola. De casa a l'escola hi ha un camí llarg, i tot i que quan els acompanya la germana gran van segurs a casa, amb la seva mare sap que és impossible que els passi res:

...y aunque Flor es muy valiente, cunado vamos con mi mamá sabemos que no nos puede pasar nada malo. Yo creo que si se nos apareciera el jinete sin cabeza, mi mamá le daría un buen regaño por habérsela dejado perdida, y lo mandaría a buscarla, en vez de estar por ahí asustándolo a uno”

Ens encanta també la manera que té el nen de nombrar a la seva àvia (l'anomena mamama). Un bon homenatge a les àvies, mares també, i a àvies que com la del llibre, són mares dues vegades, ajudant i fent el paper de mares amb els seus néts.


Com us comentem, la figura maternal no és la part principal del llibre, però com que teníem ganes de destacar-lo hem aprofitat aquestes petites píndoles que ofereix per destacar el dia d'avui. De fet, si voleu saber més del llibre podeu consultar el blog de l'editorial: http://www.kalandraka.com/blog/2012/06/14/letras-en-los-cordones-de-cristina-falcon-marina-marcolin/ , i si voleu, el teniu disponible a la biblioteca de l'escola. 100% recomanable, Emociona molt el personatge de Flora, la germana gran, (i la visió que té el seu germà petit sobre ella) és d'aquells personatges i d'aquelles històries que recordés molt i molt de temps.