dimarts, 20 de novembre del 2012

Novetats setembre-octubre-novembre


3 anys

Saps o no saps què diuen els animals? / Marjolein Thiebout, Loes Botman.-- Barcelona : ING edicions

El lleó rugeix,els galls canten, que fa l’abella quan diu zum,zum?
Aquest bonic conte esta inspirat per jugar amb els mes petits a reproduir els sons dels animals.
En aquest llibre ens trobem amb la combinació d’animals,sons , jocs, endevinalles i rimes poètiques Si a tot això li sumem unes imatges hiperrealismes, obtindrem un àlbum de cartonet ,ideal per l’edat preescolar.
Aprenen vocabulari , es familiaritzen amb els animals , els seus sons,algunes de les seves característiques i descobreixen la musicalitat de les paraules.



5 anys

Pintant la casa / Enric Lluch ; dibuixos: Fran Parreño.-- Barcelona : Animallibres

Un pot de pintura mal tancat, un nen que ensopega... I ja hi som! Sort que en Carles sap com arreglar-ho!



Més! / Emily Gravett ; adaptació de Núria Font i Ferré.-- Barcelona : Cruïlla

Com cada vespre, la mare d´en Cuallarga li llegeix la veritable història del drac de Sant Jordi.



Com estàs? / Anthony Browne ; [traducció, Helena García].-- Barcelona : Hipòtesi ; Pontevedra : Kalandraka

Estàs content?
Ets sents segur?
Potser una mica trist?

Un llibre on cada il·lustració ens defineix una emoció



6 anys

Onze embarbussaments / Estel Baldó, Rosa Gil, Maria Soliva ; il·lustracions de Marta Cabrol.-- Barcelona : Barcanova

Dins la col·Lecció de "El Bosc de Colors" de Barcanova, un petit recull d'embarbussaments pels petits de casa.



¿Qué hace falta? / Gianni Rodari ; [ilustraciones:] Silvia Bonanni.-- Sevilla : Kalandraka

Para hacer una mesa hace falta madera,
para hacer madera hace falta el árbol,
para hacer el árbol…



Hi ha cases / [text]: Gemma Capdevila Vinaja ; [il·lustracions]: María José Olavarría Madariaga.-- Barcelona : Sleepyslaps

Què veus quan mires una casa? Nomès una casa? Qui sap si agusant els sentits no descobriries que hi ha cases...



El Petit Olaf té una idea / [guió i dibuixos:] Pep Brocal.-- Barcelona : Bang

Un matí, el petit Olaf surt a passejar, i com sempre, una idea li ve al cap! Aquest cop, decideix volar pels aires amb el seu amic el talp. Jyunts descobreixen un bosc completament cremat. El petit Olaf decideix arreglar-ho immediatament i...



Coco el cocodrilo / [guión y dibuixos:] Ankh.-- Barcelona : Bang,

Coco es un cocodrilo todo terreno. Con él todo es posible, desde cruzar ríos hasta surfear en el arco iris. Pero, además de sus increíbles poderes, detrás de su amabilidad se esconde un verdadero amigo, alguien con quien se puede contar.




7 anys

La Castanyera / Elena Ferro ; il·lustració: Subi.-- Barcelona : Baula

Descobreix com va ser que la castanyera va esdevenir el personatge més popular de Tots els Sants i de la tardor.



8 anys

Mare, així que puguis torna / Joan Armangué ; il·lustracions de Mercè Galí.-- Barcelona : Cruïlla

El protagonista d'aquesta història és un nen que escriu a la mare i li demana que així que pugui torni, ja que des que ella no hi és, a casa passen coses molt estranyes. Per exemple, un cop, quan el pare l'ajuda a canviar-se per anar a dormir, apareix una bruixa horrible que el dutxa amb un xampú que pica com mil dimonis, O, un altre dia que li ha caigut tot de farina a sobre, el pare el confon amb pasta per fer pizza i comença a aplanar-lo i estirar-lo i fins i tot està a punt de ficar-lo al forn! Però..., i si la mare torna amb una sorpresa?



El Papagayo de Monsieur Hulot / por David Merveille a partir del personaje de Jacques Tati.-- Sevilla : Kalandraka

El papagayo de Monsieur Hulot” es el primero de una serie de títulos con los que David Merveille le rinde homenaje al personaje creado e interpretado por Jacques Tati. Se trata de un libro sin texto, como mudas son las películas de este prestigioso cineasta francés, influenciadas por el inolvidable legado cinematográfico de Charles Chaplin o Buster Keaton. Un álbum dinámico, de páginas desplegables, que acentúan el carácter humorístico y poético de la historia, repleta de gags que el lector descubre a medida que avanza en su paseo visual por esta obra ambientada en París, en la que “cada escena es el teatro para una sorpresa”, según el propio Merveille.



Les Mil i una nits / Lluís Farré i Mercè Canals.-- Barcelona : Combel

Un llibre pop-up sobre la llegenda de Xahrazad, una noia que amb el seu encant i la bellesa de les seves paraules va aconseguir sobreviure al casament amb el sultà, que per venjança matava les seves esposes després de la primera nit. Un títol per retrobar la màgia de l'Orient!



Nueva York en pijamarama. Imágenes que se animan como por arte de magia. / Michaël Leblond i Frédérique Bertrand.-- Pontevedra : Kalandraka

Un libro dinámico e interactivo, basado en la técnica del ombro-cinéma, para hacer un viaje a vista de pájaro sobre la ciudad de los rascacielos. Contiene una lámina de acetato que, al superponerse sobre las páginas, crea un sorprendente efecto óptico de movimiento.



Una mica de mal humor

Quan en Pit i en Pat es coneixen, de seguida es fan inseparables. Riuen, juguen... s'entenen molt bé i creuen que si estan junts sempre seran feliços. Però, amb el temps, comencen a no estar d'acord, a donar la culpa a l'altre, i sovint s'enfaden. A poc a poc, s'instal·la una cosa que tots coneixem: el mal humor, que creix, creix... i de sobte, els separa.
Després de El cassó d'en Gerard, un delicat àlbum sobre la diferència, Isabelle Carrier continua la seva exploració dels sentiments amb aquesta història de les relacions, plena d'humor, il·lustrada en la mateixa línia que El cassó o Darrere el mur. Els dibuixos i la simplicitat del text són tot un encert i en Pit i en Pat sabran trobar una solució amb molta saviesa.



Chupetes de luna / José Urriola, guión ; Javier Velasco, ilustraciones.-- Barcelona : Thule

Los padres de Marcela están preocupados porque la niña se niega a dejar el chupete. Es el día en que los astronautas que viajarán por primera vez a la Luna a bordo del Apollo 11, y creen que si colocan el chupete sobre el televisor en el momento del despegue del cohete podrán convencer a Marcela de que su chupete se ha ido a la Luna con los astronautas. Problema resuelto para siempre, piensan ellos. Pero las cosas, a veces, dan unas vueltas insólitas



En Cosmorratolí i la bombeta : sembla que vol ploure / [guió i dibuixos: Fermín Solís].-- Barcelona : Bang

En Cosmorratolí, la Bombeta i la Caca viatgen per l’espai quan Cosmopollastre es creua en el seu camí. A Cosmopollastre l’acompanya el seu ajudant Llum, i podem dir que són els precursors d’en Cosmorratolí i la Bombeta. Quan en Cosmopollastre conquereix la nau i s’autoproclama cap, descobrim que és un manaire i un dèspota. La primera missió que els ordenarà és trovar la seva medalla de cap, perduda en l’espai.
Els nostres amics intentaran desempallegar-se però no els será gens fácil.



El Llibre de l'ós / Kate Banks. Il·lustracions de Georg Hallensleben.-- Barcelona : Juventut

És hora d'anar a dormir... i un nen mira el seu llibre favorit mentre la seva mare l'hi llegeix. A mesura que passa les pàgines, entra en el món d'un ós que es prepara per hibernar. I mentre l'ós dorm el seu son profund, la vida continua al seu voltant. Quan l'ós per fi es desperta, a la primavera, els ulls del nen ja s'han tancat…



La Gran dent del petit castor / Amy MacDonald ; il·lustracions Sarah Fox-Davies ; [traducció: Oriol Roda Noguera].-- Barcelona : ING edicions

El petit castor està molt espantat: una de les dents més grosses està a punt de caure-li.
Un castor sense una dent rosegadora?Quin esglai!O potser no es un castor i es una altra cosa? Voleu saber-ho?



L'Agapita, en Berenguer i en Wenceslau: de què rieu? / Rafel Barceló, Aitana Carrasco.-- [Mataró] : A Buen Paso
El Berenguer i l'Agapita són germans i el Wenceslau és el seu amic extraterrestre, bé, un robot extraterrestre. En realitat el Wenceslau és a la terra per fer un munt de preguntes ja que la seva feina es preparar informes sobre els humans. Però aquesta vegada li han posat difícil: ha d'esbrinar per què riuen els humans. L'Agapita i el Berenguer fan el que poden per explicar-li però el pobre Wenceslau no entén res de res. Els germans provaran llavors de recórrer als seus pares però ja se sap:els adults són tan estranys que no hi ha qui els entengui. Quan s'acabi el dia i el Wenceslau es posi mans a la obra amb el seu informe, descobrirà (és un robot però de tonto no en té ni un pèl) que en realitat no informa de res. Aquest fet li provoca un curtcircuit, i què fa un robot extraterrestre quan pateix un curtcircuit? Doncs que es peta de riure. Després, per acabar la feina el bon Wenceslau es passarà la tarda rient i deixant anar paraules divertides com ara "caca" o "pet".



Rosa caramel / Adela Turin, text ; Nella Bosnia, il·lustracions.-- Pontevedra : Kalandraka ; Hipòtesi

La Guillermina i les altres elefantetes viuen aïllades en un jardí ple d'anemones i peònies; el seu aliment per aconseguir que el seu aspecte físic destaqui per una pell de color rosa caramel, tot reforçat amb sabates, llacets i colls de la mateixa tonalitat. Totes acompleixen les expectatives els seus pares excepte la Guillermina, que pateix les recriminacions dels seus progenitors fins que aquests desisteixen de que arribarà a ser com les altres algun dia. Sota aquesta història fabulada s'amaguen qüestions com ara el culte superficial a la imatge o la crítica a la una societat que classifica i predefineix el futur depenent del gènere. És un cant a la llibertat i a la llibertat, amb unes il·lustracions que potencien el missatge, amb figures realistes i colors ben vius. Un relat que -com "L'Artur i la Clementina"- serveix per donar valor al rol femení, eradicar els estereotips sexistes i la discriminació, canviar mentalitats i construir un món millor.



Edèn i Kao / Sréphane Henrich.-- Cànoves : Proteus

Edèn i Kao narra la història de Lloros, un capità sanguinari que solca els mars sembrant el terror per apoderar-se dels navilis i saquejar-los en companyia de la seva tripulació, uns corsaris sense fe ni llei que es lliuren amb delit. Lloros, com tot astut capità, no fa res sense consultar-ho abans amb els seus assessors, dos lloros ben estranys que no es mouen de les seves espatlles. Kao, el lloro vermell que reposa en l’espatlla esquerra, molt impulsiu i impacient, sempre està preparat per atacar i matar. Edèn, de color verd i situat a l’espatlla dreta, transmet discursos més prudents i racionals al capità



El Petit castor / Amy MacDonald, Sarah Fox-Davies.-- Barcelona : ING edicions

El petit castor viu tot sol a la vora de l’estany. No té família ni amics. És un petit castor molt trist i solitari. Però un dia, mentre està plorant, sent algú que també somica a l’altra banda de l’estany…I aleshores comença l’emotiva recerca d’un amic.



El Bunyip / Jenny Wagner texto ; ilustraciones Ron Brooks; traducción de Carmen Diana Dearden y Verónica Uribe.-- Barcelona : Ekaré

El Bunyip és un ésser de la mitologia dels aborígens australians que viu als barrancs, llacunes i rius. El volum inclou una descripció més completa d'aquesta "criatura" i també la d'altres animals poc coneguts, l'ornitorrinc, el ualabí i l'emú que participen a la història.



Buh : lecciones de vuelo / Andy Runton.-- Barcelona : Thule

Cálida aventura en la que Buh aprende que todos somos diferentes y que es una suerte que así sea.



Buh : un poco tristón / Andy Runton.-- Barcelona : Thule

Novela gráfica que cuenta cómo Buh aprende que en ocasiones hay que sacrificarse por cosas que son muy muy importantes como, por ejemplo, la amistad



Buh : el camino a casa : el verano agridulce / Andy Runton.-- Barcelona : Thule



Antonino : de sueño en sueño / Juan Arjona ; Lluïsot.-- [Barcelona] : A buen paso

Mientras duerme al lado de su amigo Oso, Antonino sueña con salvar niños, aldeanos y los animales del bosque, pero cada vez justo antes del final aparece Oso que toma su lugar. A Antonino no le gusta nada que en sus sueños alguien se lleve su victoria. Decide entonces ir a soñar muy lejos. Desgraciadamente, en su sueño tan lejos de todo y de todos, a Antonino le sería muy útil la ayuda de Oso…



Hombre luna / Tomi Ungerer.-- Barcelona : Libros del zorro rojo

Todas las noches Hombre Luna contempla a los seres humanos desde su sitio espacial y alberga en su interior el deseo de reunirse con ellos. Un día, agarrado de la cola de un cometa, emprende su ansiado viaje a nuestro planeta. Sin embargo, su curiosidad pronto se transforma en padecimiento porque los humanos no lo verán como un amigo, si no como un extraño, como un invasor?Hombre Luna es una de las grandes creaciones de Tomi Ungerer, el celebrado autor de Los tres bandidos, que en 1998 recibiera el Premio Andersen. Publicado por primera vez en 1967, Moon Man ha sido traducido desde entonces a más de quince lenguas y se ha transformado en un clásico contemporáneo de la literatura infantil.



9 anys

Algunos Niños, tres perros y más cosas / text: Juan Farias ; il·lustracions: Maria Guitart.-- Barcelona : Planetalector

Dejarse llevar por la magia de una simple cinta azul, sobrevivir a un sueño casi eterno o guardar un único pero maravilloso recuerdo después de navegar por cien mares son algunas de las fantásticas historias de este libro. Juan Farias, el escritor-marinero, nos regala nueve cuentos que cautivan al lector por su tono poético y llegan directamente al corazón, no sólo de los niños.



Sóc realment diferent? / [text]: Evelien van Dort ; [il·lustracions]: Gerda Westerink ; [traducció de l'anglès: Sergi Noguera].-- Barcelona : ING

La marieta d’una sola taca està molt trista perquè li han dit que és diferent de les altres marietes.- I què si ho ets?- li diu la vela marieta- Si t’hifixes bé, veuràs que totes som diferents i això és el més bonic que ens pot passar. Precisament són aquestes diferències les que ens fan a tots únics i especials.



L'Arbre de la paraula / [Textos: Meritxell Seuba] ; [Il.lustracions: Sara Ruano].-- Barcelona : Intervida : ING,

Hi havia una vegada, en un lloc llunyà,un arbre estrany, plantat al mig d’un prat verd pentinat pel vent. Les seves branques, llargues i recargolades, semblaven arrels que esquerdessin el cel. Durant el dia semblava un arbre qualsevol. Però quan arribava el capvespre, quan el sol es desdibuixava al cel i la lluna començava a perfilar-se, de les seves branques sortia una remor suau…..
Aquesta recopilació de contes africans ,va acompanyada d’un CD amb els contes narrats i acompanyats amb música i és una proposta senzilla per treballar l’educació en valors



El Jardín del abuelo / Lane Smith ; [tradujo, Paulina de Aguinaco Martin].-- [Barcelona] : Océano Travesía,

El abuelo está en su jardín. No, él no siempre fue jardinero. También fue un niño que se crió en una granja, tuvo varicela, dio su primer beso, fue un soldado, y sobre todo fue un artista. Pero ahora ya no recuerda muchas cosas… Por eso pasa las horas en su jardín, podando los setos y arbustos. Y gracias a eso su bisnieto puede revivir el pasado del abuelo al recorrer las caprichosas formas de los árboles. Visitar el jardín del abuelo es habitar y aproximar lugares que cualquiera pensaría inalcanzables. Un libro tan enigmático como bello, que explora las formas de comunicación que vencen al envejecimiento y el olvido.



Els Amics de l'art: i els contes de totes les arts del món / Lolita Bosch ; il·lustracions de Noemí Villamuza.-- Barcelona : Edebé

Els contes de totes les arts del món. A la web d'Edebé en trobareu una mostra: http://www.edebe.com/publicaciones-generales/img/cast/830299.pdf



Els Nens de les arrels / Sybille von Olfers ; versió catalana: Ignasi Rosa Fàbregas.-- Barcelona : ING,

 Quan arriba l’hivern, els nens de les arrels dormen arraulits sota les soques dels arbres. La Mare Terra els acull i els protegeix mentre dormen tot esperant l’ arribada de la primavera. Amb el bon temps ella els prepara per sortir i gaudir de la gran festa de l’ estiu, però quan el vent de la tardor comenci a bufar, els acollirà de nou.



Las Maletas encantadas / Joan Manuel Gisbert ; Mónica Calvo.-- Madrid : Narval

La aparición de una misteriosa maleta abandonada en lo más profundo del bosque despierta la curiosidad y la imaginación de muchos animales, y plantea no pocos enigmas: ¿qué será lo que contiene? ¿Quién la ha llevado hasta allí? ¿Quién podrá quedarse con ella? La llegada de un hombre desconocido dará paso a unas revelaciones inesperadas...



L'Ós blanc : conte inspirat en una llegenda inuit / [text i il·lustracions]: Jackie Morris ; [traducció de l'anglès: Oriol Roda Noguera].-- Barcelona : ING

Narració inspirada en una llegenda inuit: -Fa moltsi molts anys els animals vivien en harmonia amb la
terra. Un petit ós polar es robat de la seva mare. Un caçador i la seva dona troben al petit ós i el cuiden l’embolcallen en pells de foca i li canten cançons del gel dels grans ossos blancs..... Ubicat a les prístines regions polars les increïbles il•lustracions de l’ós blanc de Jakie Morris ens recorden que som cuidadors d’aquestes boniques criatures salvatges i els nostres actes afecten directament el seu futur.



Pájaro supersónico / Juan Kruz Igerabide ; ilustración de Maite Gurruchaga.-- Madrid : MacMillan

En el nido de los pájaros carpinteros ha nacido un pollo con el pico torcido. Es una noticia agridulce para la familia de los pájaros carpinteros porque saben que el polluelo nunca podrá tocar la batería como lo hace su padre, ni podrá ser un carpintero maestro como sus hermanos. El es distinto hasta en su muy peculiar y completamente única manera de volar. Sin embargo, lo que si tiene el joven pájaro es una veta artística innegable que le podrá ganar muchos admiradores



Jack y la Muerte / Tim Bowley ; ilustraciones de Natalie Pudalov.-- Pontevedra : OQO

Jack se encuentra con la Muerte y, al intuir que va a buscar a su madre, que está enferma, trama un plan para librarse de ella.
Con increíble astucia, Jack consigue atrapar al siniestro personaje en un frasco; pero las consecuencias de este encierro son imprevisibles -ya nada se puede morir- y lo que parecía, en principio, un motivo de alegría -la madre se recupera repentinamente de su grave enfermedad- acaba convirtiéndose en un caos.
Jack y la Muerte es una versión del cuento tradicional británico La muerte atrapada en una nuez, creada por el prestigioso narrador Tim Bowley, que ha recorrido Europa y América hechizando al público con sus historias.



El Gran espectáculo de Crispín Capote & Flamarion. Circoxidado.-- Sevilla : kalandraka

La mujer que desafía a la muerte, el malabarista de letras, el equilibrista del tiempo... Personajes únicos e irrepetibles que se asoman a la pista del circo más mágico y poético del mundo.




10 anys

Fades, bruixes i companyia / Joles Sennell ; il·lustracions de Mercè Galí.-- Barcelona : Edicions del Pirata


Un oncle que sembla ben normal,però que no ho és pas gens. Una història de Sant Jordi molt, però que molt diferent. Una fada excèntrica que va perdent la memòria i se les heu amb una bruixa que, al capdavall, no resulta ser tan dolenta, un estiu que es refugia en un supermercat, un fals músic que provoca una guerra per copiar una cançó... En aquestes i en altres històries d’aquest llibre es barregen, comen els millors dels beuratges màgics, fades, bruixes, bruixots i, naturalment, éssers humans.



Històries de Nadal / Astrid Lindgren. Il·lustracions Ilon Wikland, Ingrid Vang Nyman i Harald Wiberg. Traducció Amanda Eda Omnjonell Mansten.-- Barcelona : ING edicions

Històries de Nadal és una recopilació de contes de la voluminosa obra d’Astrid Lindgren, autora del cèlebre personatge Pippi Långstrump. Es tracta de deu contes que parlen sobre nens i nenes que celebren el Nadal.
Aquestes narracions ens transporten en aquests moments de l’any a una vida familiar en què els protagonistes participen de manera activa i divertida en la preparació del Nadal.
Llegint aquestes històries es fàcil viure i compartir la calidesa de les trapelleries plenes d’innocència i d’ humanitat d’aquests infants



La Bruja y el espantapájaros.-- México : Fondo de cultura económica

Es una historia muy sencilla de cómo se puede volar de diferentes formas, de cómo una brizna se teje y se desteje en anhelo, en hierba, en hoja de árbol o incluso en una escoba. Al final es la mirada de los que miran el cielo, explica.
Un grupo de brujas vuela en la noche; entre ellas hay una muy torpe que tiene problemas para manejar la escoba y siempre se queda atrás. Un espantapájaros, que desde su lugar ha seguido de cerca las calamidades de la bruja quiere ayudarla a continuar su camino y toma una decisión: con la paja de su cuerpo fabrica una escoba especial que la bruja logra manejar sin problemas.



La Wanda va al galop / Dagmar Geisler ; [traducció Elena Martí i Segarra i Coral Romà i Garcia].-- Barcelona : Cruïlla

La Wanda treu foc pels queixals: haurà de passar una setmana sencera amb la Katti i en Fabian en un club d’hípica. I ella no suporta els cavalls! Un cop allà, les coses no milloren: la Katti es passa el dia parlant de cavalls, i en Fabian tampoc no li fa cas, perquè només va al darrere d’una de les noies del club. A sobre, la banda dels antinenes es presenta al centre d’hípica amb molt males intencions. Quina setmana més moguda!



Para hacer el retrato de un pájaro / Jacques Prévert ; ilustraciones de Mordicai Gerstein ; [traducción: Pedro Ángel Almeida].-- Pontevedra : Faktoría K de libros

Lo primero que hay que hacer para pintar el retrato de un pájaro es dibujar una jaula bonita y dentro... Algo valioso para el pájaro.



No vull sortir al pati! /Nathalie Kupermam ; il·lustracions d'Anaïs Vaugelade ; traducció de Mariona Barrera. -- Barcelona : Estrella Polar

Un dia l’Olívia passa l’hora del pati en un racó, al costat dels cubells de les escombraries. Però no és la mestra qui l’ha castigada, sinó la Queralt, la seva millor amiga. L’Olívia està morta de por. Si ho explica a la seva mare, voldrà saber què ha passat exactament i això, suposa explicar el secret que la uneix a la Queralt.



11 anys

Salvant obstacles / Pere J. Carbó ; il·lustracions Adrià Fruitós.-- Barcelona : Baula

El Robert està molt preocupat perquè el seu gat Trepa s'ha posat malalt i es podria morir, com li va passar al seu millor amic, el Joaquim, que va morir en un accident de trànsit. El Robert no va tenir forces per anar al seu enterrament, però els seus avis ideen una fórmula perquè pugui comunicar-se amb ell. Després d'un cap de setmana diferent del que és habitual, el noi s'haurà enfrontat ala policia, al mal caràcter del seu pare i a la mort



Morgana la dels ulls verds / text Pasqual Alapont ; dibuixos Montse Español.-- Alzira : Bromera

Ja no sé com explicar-ho a la gent, no sóc la famosa Morgana, la fada de Merlí, sinó Morgana, la dels ulls verds. Acabe d’encetar el tercer trimestre de l’últim curs de Primària i ja és hora de decidir què vull ser de major. La iaia diu que seré ministra, perquè sóc molt espavilada, però això ho diuen totes les iaies. A mi m’agradaria ser periodista esportiva, per a poder entrar debades en tots els partits de bàsquet. Encara no tinc nóvio, però Berenguer insisteix a escriure’m una quarteta d’amor. No sé què passa, però quan ens trobem, als dos ens entra la des­esperació amorosa i ens quedem de pasta de moniato.



Col·lecció Save the History:

Salvar a los clásicos del olvido, con la ayuda de grandes escritores de hoy. Éste es el sentido de «Save the Story», una colección ideada por Alessandro Baricco, al cuidado de la Scuola Holden para futuros escritores, que el propio Baricco fundó y dirige, y publicada por el grupo L’Espresso, en la que se contarán, en volúmenes de unas cien páginas, grandes historias del patrimonio literario universal.Los autores seleccionarán las escenas más emocionantes y significativas de los libros en cuestión y las interpretarán con un lenguaje contemporáneo. Todos ellos contarán con ilustraciones a cargo de diseñadores de gran talento.

La Historia de Don Juan / explicada por Alessandro Baricco ; ilustrada por Alessandro Maria Nacar ; [traducción: Xavier González Rovira].-- Barcelona : Anagrama


La Historia de Cyrano de Bergerac / explicada por Stefano Benni ; ilustrada por Miguel Tanco ; [traducción: Xavier González Rovira].-- Barcelona : Anagrama


La Historia de los novios / explicada por Umberto Eco ; ilustrada por Marco Lorenzetti ; [traducción: Xavier González Rovira].-- Barcelona : Anagrama


La Historia de la nariz / explicada por Andrea Camilleri ; ilustrada por Maja Celija ; [traducción: Xavier González Rovira].-- Barcelona : Anagrama



12 anys

Caballo de batalla / Traducción de Isabel Murillo.-- Barcelona : Noguer

Cuando, al estallar la primera guerra mundial, el padre de Albert vende el caballo del muchacho, Joey, al ejército británico, el chico promete ir al frente y recuperarlo. En medio de la batalla, el ruido ensordecedor de los disparos, los compañeros que perecen en el camino y las penurias de los que sobreviven, Joey se preguntará si esa guerra atroz e inclemente finalizará alguna vez. Y si es así, ¿se reencontrará con Albert?



Migrar / José Manuel Mateo y Javier Martínez Pedro.-- Pontevedra : Kalandraka

El llibre explica el procés de migració que han duen a terme els mexicans cap a Estats Units. I ho fa en forma d'original desplegable, amb il·lustracions molt destacables.



¿Cuánta tierra necesita un hombre? / Lev Tolstói ; ilustraciones de Elena Odriozola ; traducción de Víctor Gallego.-- Madrid : NórdicaLibros

Una parábola modernísima sobre la avaricia humana, esta edición del cuento clásico tiene ilustraciones que capturan su tono oscuro e irónico así como el paisaje ruso provincial. Lev Tolstói contesta la pregunta del título presentando a Pajom, un campesino avaricioso cuyo deseo por la propiedad nunca está satisfecho. Cuando Pajom se entera de una familia supuestamente ingenua con mucha propiedad, está entusiasmado de comprarla de la familia al menor precio posible. Sin embargo, la familia engaña a Pajom, cuya avaricia lo supera, revelando el mensaje moral del cuento.



13 anys

El Tresor de la memòria / Òscar Vendrell.-- Barcelona : Baula, 2011.

Un noi que parla. Una dona que potser l’escolta. Una noia i un noi que es miren de lluny. Una nit d’estiu. Una àvia que marxa d’amagat. Una aixada i un forat a terra. Una tempesta i un home en la foscor. Passat, fulls, paraules. Aquesta novel·la explica una aventura dins del laberint dels records; la resolució d’un misteri antic i gairebé oblidat; l’esforç valent i decidit per lluitar contra un impossible i desenterrar un tresor que mai no havia estat tan valuós: el de la memòria.



En el parque : una historia cómica y cinco terroríficas / [Olalla H. Ranz [guión] ; ...[et al.]].-- Barcelona : Thule,

El parque es un lugar de juego y disfrute, es el bosque de los niños, de las niñas, de los animales de ciudad y hasta la Tierra para los marcianos. El parque es un viaje hacia lo salvaje y, sin embargo, no todo lo que pasa En el parque es conocido. Cinco historias terroríficas y una de risa. No se queden con la intriga: entren y lean.



S'acosta un front fred que deixarà neu a cotes baixes / Dolors Garcia i Cornellà.-- Barcelona : Estrella Polar

Març del 2010, una nevada imprevista paralitza bona part del país. Passen les hores i la neu va caient cada cop amb més força, la comunicació telefònica cada vegada és més complicada i el mas de can Savall es va convertint en el punt de trobada de gent diversa. Poc a poc s'aniran descobrint els secrets que amaga cadascú i els misteris familiars més ben guardats de can Savall.



Las Lágrimas del asesino adaptación libre de la novela de Anne-Laure Bondoux / Thierry Murat ; traducción de Ana M.ª Navarrete Cubelo.-- Zaragoza : Edelvives

Un viaje conmovedor al extremo sur del mundo. Unos personajes que caminan al límite de su humanidad. «Thierry –explica Anne-Laure Bondoux acerca del trabajo de T. Murat con Las lágrimas del asesino– estaba preocupado por mi opinión, mi sentimiento y mi criterio, así que me envió regularmente sus dibujos durante los quince o dieciséis meses que duró esta aventura. Cada vez hacía un nuevo descubrimiento, era un regalo. Me gustaba su paleta de colores, el ritmo que había dado a la historia, la expresividad de las caras y de las siluetas, los grandes dibujos sepia, los paisajes perdidos por donde se desplazaban los cielos cambiantes. También, el trabajo que realizó sobre el texto, robándome algunas palabras para intercalarlas con las suyas. El equilibrio me pareció preciso: oía mi voz, pero se había convertido en la suya, y la historia había crecido, se había enriquecido».

Com un llebrer / Roddy Doyle ; traduducció Ernest Riera.-- Barcelona : Bambú

Scarlett, Mary, Tansey, Emer. Mares i filles, àvies i nétes. Quatre generacions, quatre dones d'una família irlandesa emprenen un viatge inoblidable al passat que els ajudarà a acceptar el present i a encarar el futur. La Mary sap que la flama de la seva àvia ja s'apaga. Per primer cop a la vida té la mort ben a la vora i no sap què fer-ne, de la por de no tornar a veure mai més una de les persones que més s'estima d'aquest món. I quan la tristesa i les preguntes sense resposta ja comencen a pesar-li massa, se li apareix una noia misteriosa i li fa una proposta que li canviarà la vida. Una novel·la divertida i entranyable que no et deixarà indiferent.



14 anys

El Verí de la cobra / Josep Millo.-- Alzira : Bromera

Àngels i el seu fill Raspa viatgen a Egipte per a complir el somni de visitar el país del qual ella és una enamorada. L’estada, però, es convertirà en una perillosa aventura després de visitar la botiga de souvenirs de Naghib, un traficant d’antiguitats. Cap dels dos no sospita que en un departament secret de la capsa que han adquirit hi ha una cobra d’or, una autèntica joia mil·lenària que els ha endossat Naghib davant la imminència d’un escorcoll policial. Els esdeveniments que hi seguiran i l’afany dels farsants per recuperar la cobra ens condueixen a una persecució amb un desenllaç imprevisible.



Julie dels llops / Jean Craighead George ; traducció de Marta Bes. Il·lustracions de Carmen Vera.-- Barcelona : Estrella Polar

Julie es perd en ple desert àrtic, al nord d’Alaska. Lluny de tota civilització, sense aliments i sense brúixola, aquesta noia de tretze anys recupera el seu nom esquimal-Miyax- , la llengua i l’instint de filla de caçador. Sap que l’única possibilitat de salvar-se és fer-se acceptar per Amaroq, el gran llop negre, com un membre més de la bandada. Així comença una extraordinària aventura que ha commogut centenars de milers de lectors d’arreu del món.



El Prodigi / Gerard Guix.-- Barcelona : Estrella Polar

Es diu Axel perquè als seus pares els agradava Guns'n'roses i aquest era el nom del líder. Es diu Axel, però es podria haver dit Odin, per l'oncle de Suècia que mai ha vist, però que cada any li envia un regal d'aniversari. L'Odin és un personatge misteriós i inversemblant, i curiosament l'Axel el coneix just quan el seu cos adolescent comença a patir uns canvis angoixants que l'omplen de dubtes. I és que l'Àxel encara no sap que li espera un combat molt dur ni que d'aquí uns anys els llibres parlaran d'ell, el Prodigi, perquè està a punt de canviar el curs de la història



Delirium :[un món sense sentiments] / Lauren Oliver ; traducció d'Elena Martí Segarra.-- Barcelona : Cruïlla

La història ens situa en el segle XXII en una societat completament manipulada i indefensa en què l'amor es considera una malaltia social molt perillosa. Per eradicar-la, les autoritats extirpen la part del cervell que controla els sentiments a tota la població. Pocs mesos abans de fer-ne divuit, l'edat en què s'ha de sotmetre a la cura, la Lena, la protagonista de la novel·la, s'enamora d'un membre de la resistència.



El Cas del fals accident : la primera novel·la de Berta Mir / Jordi Sierra i Fabra.-- Barcelona : Estrella Polar

La vida de la Berta fa un gir inesperat. El seu pare, detectiu, pateix un terrible accident de cotxe que acabarà sent un intent d’assassinat. Però, qui el voldria assassinar i per quin motiu? La Berta haurà de resoldre els tres casos que portava el seu pare abans que l’assassí ho torni a intentar. Tres casos rere els quals s’amaga el culpable: una dona que enganya el seu marit?. Un noi el pare del qual el fa seguir per evitar que es drogui?, o una noia desapareguda que en realitat s’ha escapat de casa amb el seu xicot? El cas del fals accident és la primera novel•la de la jove detectiu Berta Mir, una noia que haurà de tractar amb criminals perillosos i compaginar la vida laboral amb els amics, els amors i el seu grup de música.



Las Lágrimas del asesino / Anne-Laure Bondoux ; traducción de Ana Mª Navarrete Curbelo.-- Zaragoza : Edelvives

Paolo es el hijo de una familia cuya solitaria vida transcurre en medio de las asoladas tierras del extremo sur de Chile. De cuando en cuando, aparece por la casa algún astrónomo, biólogo o aventurero. Sin embargo, un día llega un asesino que mata a los padres del niño y se queda a vivir en la casa. Un año después se une Luis, un hombre que también huye, pero por otros motivos. Dos hombres y un niño que sufren muchas carencias y negocian una convivencia. Un futuro incierto espera a cada uno de ellos.



15 anys

Mistik lake / Martha Brooks ; traducció Òscar Vendrell.-- Barcelona : Baula

Tres generacions de dones. Una família trencada.
Un fet que provoca mentides i decisions equivocades.
Quan el passat amaga secrets, el present es veu borrós i el cor es perd en un laberint. Serà l'amor el bàlsam adequat per reorientar les seves vides?



La Meva germana viu sobre la llar de foc / Annabel Pitcher ; traducció de l'anglès Victor Obiols.-- Barcelona : La Galera

En Jamie té deu anys, una germana gran, la Jasmine, una adolescent rebel, un pare que beu massa , una mare que va marxar casa, un gat, en Roger, i una altra germana, la Rose. Però la Rose fa cinc anys que va morir i ara viu en un gerro, sobre la lleixa de la llar de foc. La seva família s'esquerda. Ara en Jamie veu una oportunitat en un concurs per a joves talents: podrà reconstruir el que s'ha trencat?



Parla'ls de batalles, de reis i d'elefants / Mathias Enard ; [traducció: Mercè Ubach].-- Barcelona : Columna

El 13 de maig de 1506 Michelangelo Buonarroti, el gran artista del Renaixement, desembarca a Constantinoble. El soldà Baiazet II li ha encarregat el disseny d’un pont sobre el Corn d’Or, un projecte que ni el genial Leonardo da Vinci, el seu gran competidor, ha estat capaç d’enllestir. A Roma, Miquel Àngel ha deixat inacabada la construcció de la tomba de Juli II, el papa guerrer i mal pagador que li és hostil. A la màgica Constantinoble, Miquel Àngel descobrirà els plaers d’Orient: els perfums, les espècies, les arts, la llum, la música..., i s’endinsarà en aquest món desconegut i embriagador de la mà de Mesihi, el poeta de la cort, que li farà de guia i li explicarà els secrets d’una ciutat tan seductora com perillosa. Com en un viatge sobre una catifa voladora, Mathias Enard condueix el lector cap a l’esplendor de mesquites, basars i danses hipnòtiques i descriu amb una precisió d’orfebre la trobada de l’home del Renaixement amb la bellesa del món otomà.



Quan m'atrapis / Rebecca Stead ; traducció d'Anna Mauri Batlle.-- [Barcelona] : La Magrana, 2010.

Quan fan sisè, la Miranda i el seu millor amic Sal ja saben perfectament com moure's pel seu barri de la ciutat de Nova York. Saben on poden anar sense que els passi res dolent, com a la botiga de queviures, i saben amb qui han d'evitar creuar-se. Com per exemple amb el boig de la cantonada. Però les coses comencen a complicar-se. Un noi pega en Sal pel carrer sense cap raó, i més tard aquest es distancia de la Miranda sense motius aparents. La clau del pis, que la mare de la Miranda guarda amagada per emergències, ha desaparegut. I després arriba una nota misteriosa, escrita amb gargots en un paperet: Vinc a salvar la vida del teu amic i la meva pròpia. Les notes continuen arribant, i la Miranda s'adona a poc a poc que qui sigui que les deixa sap coses que no hauria de saber. Cada missatge l'apropa més a creure que només ella pot evitar una mort tràgica. Fins que la darrera nota li fa pensar que potser és massa tard.



Retrum 2 : la veu negra / Francesc Miralles ; [il·lustracions: Berto Martínez].-- Barcelona : Estrella Polar

Un any després dels tràgics esdeveniments a Highgate, en Christian i l'Alèxia viuen el seu amor de forma provisional, davant l'amenaça de desaparició d'ella, que continua sense desvetllar els seus plans. Mentrestant, els rituals dels pàl·lids són imitats per una altra tribu de joves, amb qui aviat toparan violentament. La facció rival no segueix els objectius originals de Retrum: agermanar-se amb els morts per rebre la seva saviesa i consell.El malson no ha fet més que començar...



Ullals / Salvador Macip i Sebastià Roig.-- Barcelona : La Galera

El Vicent és un adolescent de classe alta molt acostumat a fer el que vol. El seu pare sent que ha perdut tot control sobre ell i pren una mesura radical: enviar-lo a uns campaments exclusius, famosos entre l'elit pel seu èxit en reeducació de joves conflictius. En Vicent comprova ben aviat els seus mètodes, quan el fan passar hores tancat en un quartet on a penes hi cap i no pot ni moure's. Poc a poc s'anirà d'anar adaptant a un món malsà de disciplina cruel i extrema. Però en Vicent veurà que tot això no és, ni de bon tros, el pitjor que li pot passar. Aviat sabrà d'unes misterioses criatures, salvatges i assassines, que assetgen les instal·lacions. I que els seus companys de campament són poc més que carn de canó


16 anys

El Noi que va trobar la felicitat / Edward Van de Vendel ; traducció d'Auke Oosterhoff.-- Barcelona : Cruïlla

L’Hamayun només té onze anys quan ha de fugir de l’Afganistan amb la seva família per culpa dels talibans. Després d’un viatge molt perillós, arriben a Holanda, on comencen una nova vida. L’Hamayun i els seus germans aprenen neerlandès, van a l’escola i s’integren al nou país, però la família viu amenaçada per la possibilitat que les autoritats holandeses no els concedeixin l’estatus de refugiats ni el permís de residència



En llamas Los juegos del hambre II / Suzanne Collins ; traducción de Pilar Ramírez Tello.-- [Barcelona] : Molino

Katniss Everdeen ha sobrevivido a Los juegos del hambre. Pero el Capitolio quiere venganza. Contra todo pronóstico, Katniss Everdeen y Peeta Mellark siguen vivos. Aunque Katniss debería sentirse aliviada, se rumorea que existe una rebelión contra el Capitolio, una rebelión que puede que Katniss y Peeta hayan ayudado a inspirar. La nación les observa y hay mucho en juego. Un movimiento en falso y las consecuencias serán inimaginables.



Arrugas / Paco Roca.-- 9a ed.-- Bilbao : Astiberri

Emilio, un antiguo ejecutivo bancario, es internado en una residencia de ancianos por su familia tras sufrir una nueva crisis de Alzheimer. Allí, aprende a convivir con sus nuevos compañeros - cada uno con un cuadro "clínico" y un carácter bien distintos - y los cuidadores que les atienden. Emilio se adentra en una rutina diaria de cadencia morosa con horarios prefijados (la toma de los medicamentos, la siesta, las comidas, la gimnasia, la vuelta a la cama...) y en su pulso con la enfermedad para intentar mantener la memoria y evitar ser trasladado a la última planta, la de los impedidos, cuenta con la ayuda de Ernesto, su compañero de habitación...



Adults

Jo confesso / Jaume Cabré.-- Barcelona : Proa, 2011

Una meravellosa obra que reflexiona sobre la història del pensament europeu, sobre la bellesa, la bondat i la maldat de forma extraordinàriament creativa i innovadora.



Coneixements

Temps de castanyes / Estel Baldó, Rosa Gil, Maria Soliva ; il·lustracions de Roger Simó.-- Barcelona : Barcanova



A la selva / Albert Asensio.-- Barcelona : Joventut

Els esquirols viuen al bosc, els ximpanzés viuen a la selva, les balenes al mar, les girafes a la sabana... Saps quins altres animals viuen a cada lloc?
En aquesta col·lecció descobriràs els animals en el seu entorn natural i familiar. A partir de 3 anys



Pensando en el futuro de la educación : una nueva escuela para el S.XXII / Beatriz Jaurata (coord.) ; ...[et al.].-- Barcelona : Graó

Los temas más importantes de la educación actual pensados en un contexto diferente, desconocido, como es el siglo XXII, y ello de la mano de un grupo excepcional de autores cuyo objetivo pretende hacernos reflexionar y animarnos a analizar los problemas y los aciertos de la educación de ahora y de antaño. Durante los próximos años, nuestras sociedades, culturas y procesos de educación cambiarán tanto que aparecerán dilemas y preocupaciones ahora prácticamente inimaginables. En un momento en el que lo contingente incluso parece minar la educación a medio y largo plazo, este libro nos obliga en tanto que lectores y educadores a un ejercicio de reflexión importante pero del todo necesario para empezar a trabajar en la educación y en la escuela del futuro.



La Competencia cultural y artística : 7 ideas clave / Pep Alsina, Andrea Giráldez (coords.) ; Javier Abad...[et al.].-- Barcelona : Graó

Partiendo de la experiencia de sus autores, este libro ofrece un punto de vista y una manera de entender la competencia cultural y artística basada en las investigaciones, estudios y propuestas que se han venido realizando hasta el momento



Giant pop-out pets : a pop-out surprise book / [book design by Wendy Lui].-- San Francisco : Chronicle Books



Giant pop-out ocean : a pop-out surprise book.-- San Francisco : Chronicle Books



Històries increïbles 2: cinc aventures autèntiques d'atletes, nedadors, alpinistes, exploradors i astronautes intrèpids / projecte de la Plaga: Montse Ganges, Imma Pla.-- Barcelona : Combel

Una col·lecció de no-ficció que narra en cada llibre cinc històries èpiques protagonitzades per persones que van perseguir un somni i que van emprendre una aventura en entorns extrems, com ara l'alta muntanya, el mar, els pols, les terres inexplorades o l’aire. Per reviure l'emoció de les grans gestes!



Descubro la ciencia con experimentos y manualidades / Rebecca Gilpin, Leonie Pratt ; diseño e ilustraciones: Josephine Thompson.-- Londres : Usborne


Un libro con multitud de actividades divertidas explicadas paso a paso y basadas en principios científicos simples.




Me pregunto... / Jostein Gaarder ; ilustraciones de Akin Düzakin ; traducción del noruego de Kirsti Baggethun y Asunción Lorenzo.-- Madrid : Siruela

Jostein Gaarder expone, en este magnífico libro ilustrado por Akin Düzakin, las grandes preguntas que todos alguna vez nos hemos hecho. Los temas filosóficos se entrelazan en esta historia ilustrada que nos habla de la amistad, el ser, el amor, lo desconocido, el miedo y la valentía que hace falta para vivir nuestra propia vida y saber qué y quiénes somos en realidad



La Competència d'autonomia i iniciativa personal : proposta de desplegament curricular a primària i secundària.-- Barcelona: Graó

El terme "competència" s'ha introduït amb força a les escoles i als instituts. Les competències, de formes i característiques diverses, formen part del nostre currículum. Unes de les competències que cal desplegar són les transversals, aquelles que estan relacionades amb el desenvolupament integral de l'alumnat, i que no pertanyen a cap àrea o matèria de coneixement escolar. Aquest llibre fa una proposta de desplegament de la competència transversal d'autonomia i iniciativa personal amb exemples de programacions per als centres educatius de primària i secundària obligatòria. Parteix de les prescripcions que es donen sobre competències a l'ordenació curricular de casa nostra per fer la proposta de desplegament acompanyada de reflexions sobre la pròpia competència i els components curriculars necessaris per treballar-la, i això ho fa amb la convicció que no hi ha treball competencial sense reflexió, accions intencionades i explícites, i programació acurada del que es vol fer.



1#1; activitats per comprendre i combatre la desigualtat social / Ricard Alonso, Ariadna Ros.-- Barcelona : Grao : Fundació Escolta Josep Carol : Escoltes Catalans, 2009

Des que el món és món i les persones, persones, hi ha exemples de societats on la desigualtat (i no la diferència o diversitat) no ha existit, o s'ha combatut de manera eficaç”

Amb aquest premissa el llibre analitza àmpliament el concepte de desigualtat, fent especial referència a aquella que té l'origen en la distribució desigual dels recursos. Ho fa trencant amb tòpics i aportant una sèrie d'exemples que ajuden a comprendre les peculiaritats de la desigualtat social en el món actual. El llibre ofereix a més una sèrie d'activitats per a realitzar amb infants i joves que tracten la temàtica sense complexos i amb una metodologia que potencia no només el coneixement i al comprensió, sinó també el compromís, l'acció i la implicació com a actituds vitals davant les injustícies socials.




Fem memòria, construïm el futur: eines educatives per a la comprensió del temps històric i la recuperació de la memòria històrica / Gemma Tribó (coord.); José Fernández, Laia Martínez, Elionor Sellés.-- Barcelona : Graó : Fundació Escolta Josep Carol : Escoltes Catalans

La memòria històrica és el dret dels ciutadans a conèixer la pròpia història i de manera específica la contemporània, així les persones aprenen a pensar sobre el passat i adquirim consciència del temps històric. Identifiquem memòria històrica amb memòria democràtica o recuperació dels processos de lluita a favor dels valors de la democràcia i de la pau. El llibre proposa activitats (des dels 6 als 18 anys) orientades a descobrir que tots formem part del temps històric i que el nostre temps personal s'insereix en el temps collectiu, del qual es nodreix la memòria històrica



Educar niños y adolescentes en la era digital : el reto de la educación en el siglo XXI / Nora Rodríguez.-- Barcelona : Paidós

Dar un giro en la forma de educar a los niños en el siglo XXI es una deuda social de la que todos somos morosos. Evidentemente no se trata de un atraso por desinterés. Somos deudores por haber tomado como real la idea de una infancia “experimentada”, y “adulta” creada por el marketing y transmitida por los medios comunicación, que ha acabado por convertir a los más pequeños en grandes desconocidos, incluso dentro de sus propias familias.
Por otra parte, la globalización y la era digital que han traído consigo la socialización de los niños a través de Internet, nos muestran que urge cambiar la forma de educar a los niños. No sólo porque han nacido en un ambiente de interconectividad, y están acostumbrados desde edades tempranas a recibir información visual y a la gratificación inmediata, o porque aprenden a edades cada vez más tempranas a moverse con naturalidad entre lo real y lo virtual, sino porque desde el mundo de la tecnología tienen un papel protagonista, por ejemplo en sus juegos virtuales, así como en todo lo que está pensado para ellos, que a menudo no tienen ni en sus hogares ni en la escuela.
Muchas veces los niños dominan mucho más que sus padres la relación con “el mundo virtual” que tantas horas les ocupa. Ello produce a menudo un distanciamiento entre hijos y padres, y éstos precisan nuevas claves para educarles; unas claves que les permitan conciliar esta nueva realidad con lo que la autora denomina “el aprendizaje activo y prosocial” que debe presidir la educación de los niños.


Una història singular : memòries des de 1876 a 1904 de Pau Fornt Valls el "Drapaire de Barcelona" / [recuperades pels seus nets: Mari Fornt Balsach ... [et al.]].--

Estem davant d'una història curta. Molt curta. S'hi explica com un noi de poble amb una formació elemental -tot just sabia llegir, escriure i comptar- comença a treballar als onze anys i, quan encara no en té quaranta, esdevé un dels homes més coneguts i rics de Barcelona de principis de segle XX.


Ciencia / Tradujo Juan Tovar Cross.-- Barcelona : Oceano Travesia

Momentos cruciales
Conviértete en testigo de los grandes momentos de la ciencia.
Conócelos al detalle gracias a las increíbles páginas desplegables de este libro.
Descubre su impacto mediante gráficos, fotografías e ilustraciones detalladas.
Una exploración visual completa y fascinante de algunos de los acontecimientos científicos que cambiaron nuestro mundo para siempre.



10 idees clau: la competència lectora segons PISA : reflexions i orientacions didàctiques / Felipe Zayas.-- Barcelona : Graó

El seu objectiu és assenyalar les destreses i les estratègies necessàries que han de tenir els joves en acabar l'educació obligatòria. Coneixements indispensables per planificar les ajudes que l'alumnat necessita, elaborar estratègies i propostes didàctiques i orientar la formació del professorat.



La Salud física y emocional del profesorado : reflexiones y recursos / Rubén Belandia, ...[et al.].-- Barcelona : Graó

Afonía, dolores musculares, síndrome /burnout, /depresión, estrés... Son dolencias y malestares muy comunes en la profesión docente. Pero ¿por qué? ¿A qué se debe que sea el segundo colectivo profesional más estresado según las encuestas? ¿Se pueden evitar estos riesgos laborales? ¿Cómo? En este volumen se reflexiona sobre las causas del malestar y de las enfermedades que achacan a los profesionales de la enseñanza, a la vez que se muestran estudios sobre la relación existente entre la salud laboral y las condiciones de las escuelas y las aulas. También encontraremos maneras de prevenir los riesgos laborales, actividades y, finalmente, recursos para encarar saludablemente la profesión docente



Perill, nens : apunts d'educació 1994-2007 / Francesco Tonucci ; [traducció al català de Susanna Esquerdo].-- Barcelona : Graó

Aquest llibre recull una selecció de textos publicats per Francesco Tonucci en revistes italianes i espanyoles amb el propòsit principal de mantenir un diàleg amb els lectors sobre diferents aspectes de la relació entre adults i infants, ja sigui a la família, a l'escola o a la ciutat. Aspectes que, dissortadament, i tal com apunta el mateix autor, continuen sent encara avui de plena actualitat.



Col·lecció Bernat Metge del diari ARA