dilluns, 18 de juny del 2012

Novetats 18/06


7 anys
¡Eeeeeh! / texto: Hernán Goñi Echeverría ; ilustraciones Marcelo Pérez
¿Cómo es posible que algo absolutamente cotidiano se convierta en extraordinario? No lo sé, pero a veces ¡pasa! Un niño se embarca, junto a su padre, en un fantástico viaje para recuperar el beso que le ha lanzado su madre y que ¡ha salido volando! Eso les llevará a descubrir una cueva llena de millones de besos perdidos que volverán a echar al aire para que encuentren, al fin, sus destinatarios.

8 anys

Un pirata en la bañera / Knister ; [ilustración: Birgit Rieger ; traducción: Rosa Pilar Blanco]

Kika encuentra un truco pirata en su libro secreto de magia y... ¡Un papagayo con sombrero pirata aparece en la bañera, justo al lado de Dani! Al grito: "¡Pedos de bañera y sesos de tiburón!", el papagayo pirata echa a volar por toda la casa y monta un revuelo tremendo. ¡En menudo lío se han metido Kika y Dani!




No m'ho puc creure! / Valérie Zenatti ; traducció d'Aurora Ballester i Gassó ; il·lustracions de Lluïsa Jover.-- Barcelona : Cuïlla

La Carla és una llobatona llesta com poques. A l’escola ho fa tot perfecte, mai no s’equivoca i sempre és la primera. Però quan li demanen que faci una redacció sobre el seu avi, es queda en blanc. De sobte, s’adona que no en sap res, de l’avi. I quan fa preguntes als pares, ells dissimulen i se la treuen del damunt. Per què ningú no en vol parlar? Qui era en realitat l’avi de la Carla?



9 anys
Contes de la crisi : nové premi Pilarín Bayés de contes escrits per nens i nenes / [dibuixos: Pilarín Bayés].-- Barcelona : Mediterrània,

El recull dels contes guanyadors del 9è Premi Pilarín Bayés per saber com afecta, què en pensen i quines solucions aporten a la crisi els nens de primària. Editat per Mediterrània, amb els 15 relats guanyadors del 9è Premi Pilarín Bayés de contes escrits per nens i nenes, que enguany ha estat dedicat als “Valors per superar la crisi”.
Aquest llibre és el resultat de la tria d’entre més de 1.200 contes, amb la implicació de 4.000 alumnes de 6 a 12 anys dels cicles de primària d’escoles de tot Catalunya.



Cosa de bruixes / Gemma Armengol i Morell ; il·lustracions de Teresa Herrero.-- Barcelona : Cruïlla

Les Escanyabledes, un dels set llinatges de la comunitat de les bruixes, han fet sortir una berruga a la punta del nas de totes les nenes. Com a càstig, les Escanyabledes són convertides en nines que les criatures trobaran a les capses de cereals. L’encanteri només es trencarà quan la nena amb qui conviuen els faci un petó d’amor. La bruixa Anastàsia, juntament amb la Pocatraça, una aprenenta, va a parar a casa de la Laia i en Nicolau. I, així que la Laia les troba, comencen els embolics.


El Castell del doctor Franchini / Lluís Oliván ; il·lustracions de Bertomeu Seguí.-- Barcelona : Cruïlla

"Als afores del poble on viu el Guillem hi ha el castell del doctor Franchini, un casalot abandonat on diuen que hi passen coses estranyes. El Guillem i la seva colla d'amics, la Laia, el Manel i el Javier, decideixen entrar-hi un vespre per descobrir l'esperit que s'hi amaga. Però, quan el fantasma se'ls manifesta i els fa fugir corrents del castell, el Guillem s'hi perd i hi queda atrapat."



10 anys

En busca del Tesoro de Kola / Edna López ; [ilustraciones: Agustín Comotto]
En Isla Kola la sequía había ocasionado que el dinero dejase de tener valor.
Todo se medía por el agua y con ella se vendía y se compraba. Allí, el joven huérfano Omar recibe, de manos de un extraño mensajero con forma de oso, una carta casi indescifrable en la que se menciona el famoso Tesoro de Kola.
Y así, aquel día, un oso, un mensajero y un niño comienzan una aventura que los conducirá a través de las cuatro regiones de Isla Kola, sin sospechar que una amenazante sombra los iba siguiendo.



Mi vecino de abajo / Daniel Nesquens ; illustraciones de Fran Collado

¿Cómo piensas que es Islandia? ¿Y los islandeses?
Yo conocí una vez a un islandés; era raro y misterioso. Para que te hagas una idea, te diré dos cosas: tendía las hojas de lechuga y nunca encendía la luz del pasillo.
S. Peltoonen, se llamaba. A lo mejor algún día descubro qué significaba aquella “s”.


Aquí en podeu veure el "booktrailer":

http://www.youtube.com/watch?v=jjEccTXlLhg


13 anys

L'Aniversari / Miquel Martí i Pol ; Carme Solé Vendrell
Aquell matí, en llevar-se, el Sr. M. recordà que feia exactament deu anys que s'havia casat. Deu anys! El Sr. M. tenia molt bona memòria, però en matèria d'aniversaris sovint s'enduia sorpreses



Serena / Dolors Garcia i Cornellà ; il·lustracions de Jordi Vila i Delclòs.-- Barcelona : Cruïlla

Història situada a la Barcelona del 1428. Un terratrèmol sacseja la ciutat. Els pirates tenen segrestat l'Anselm Estrany i cal pagar el rescat. La seva filla Serena no vol abandonar les germanes a l'hospici i es proposa tirar endavant la família. Però poc es pensa que dels feixos de paper usat que compra per fer soles en sortirà alguna cosa més que sandàlies. Una novel·la d'intriga a la Barcelona del segle XV que en alguns aspectes es es pot reconèixer



16 anys

Palabras envenenadas / Maite Carranza.-- Barcelona : Edebé, 2010
¿Qué pasó con Bárbara Molina? Nunca se encontró su cuerpo ni se consiguieron pruebas para detener a ningún culpable. Una llamada a un móvil pone patas arriba el destino de muchas personas: el de un policía a punto de jubilarse, el de una madre que ha perdido la esperanza de encontrar a su hija desaparecida, el de una chica que traicionó a su mejor amiga.
Palabras envenenadas es una crónica de un día trepidante, vivido a contrarreloj y protagonizado por tres personas cercanas a Bárbara Molina, desaparecida misteriosa y violentamente cuando tenía quince años. Un enigma que, después de cuatro años sin resolverse, va a verse sacudido por nuevas claves. A veces, la verdad permanece oculta en la oscuridad y sólo se ilumina al abrir una ventana.
Una historia de mentiras, secretos, engaños y falsas apariencias que pone el dedo en la llaga sobre mitos incuestionables. Un relato escalofriante que disecciona la hipocresía de la sociedad española moderna. Una denuncia valiente de los abusos sexuales infantiles, sus devastadoras consecuencia y su invisibilidad en este mundo bienpensante nuestro.



El Noi que va trobar la felicitat / Edward Van de Vendel ; traducció d'Auke Oosterhoff.-- Barcelona : Cruïlla

L’Hamayun només té onze anys quan ha de fugir de l’Afganistan amb la seva família per culpa dels talibans. Després d’un viatge molt perillós, arriben a Holanda, on comencen una nova vida. L’Hamayun i els seus germans aprenen neerlandès, van a l’escola i s’integren al nou país, però la família viu amenaçada per la possibilitat que les autoritats holandeses no els concedeixin l’estatus de refugiats ni el permís de residència.


Coneixements

Geografía mágica / Ana Cristina Herreros ; ilustraciones de Carlos Arrojo
Para dar respuesta a ciertas preguntas sobre el suelo que pisaban, sobre su geografía, la gente inventó relatos que se iban contando de abuelos a padres, de padres a hijos. En una montaña veían la silueta de una mujer muerta e imaginaban una historia de amor y muerte. Encontraban una fuente que manaba agua caliente e imaginaban que el agua llegaba de las calderas del infierno. Contemplaban un valle anegado por un lago e imaginaban una ciudad sumergida bajo las aguas para castigar la avaricia de sus vecinos. En las leyendas de esta geografía mágica aparecen gigantes, diablos, santos, encantadas, hechiceros. La magia está siempre presente. Y también el amor, que es otra forma de decir «magia».



Diccionari d'educació / [direcció: Rosa Colomer i Artigas].-- Barcelona : Generalitat de Catalunya, Departament d'Ensenyament : TERMCAT, Centre de Terminologia
Aquest diccionari aplega i defineix prop de dos mil termes del món de l’educació i de les seves facetes: pedagogia general, pedagogia social, recerca educativa, organització i gestió educatives, orientació psicopedagògica, didàctica, educació especial i tecnologia de l’educació. Cada article conté, a més de la denominació catalana, els equivalents en castellà, francès i anglès, la definició i, sovint, una o més notes explicatives