dijous, 3 de maig del 2012

Novetats 03/05/2012

Aquí us deixem les últimes novetats de la biblioteca. Us adjuntem la imatge dels llibres amb el text de la contraportada o un petit resum. L'edat que apareix és l'edat en que classifiquem el llibre, però es orientativa


8 anys:


El Vampir va a l'escola / guió i dibuixos: Joann Sfar ; traducció: Jordi Martín Lloret.-- Madrid ; Barcelona: Alfaguara / Grup Promotor






Sinopsi: El Vampir, fill de l’Holandès Errant i d’una vampiressa, la Pandora, s’avorreix a casa malgrat que li fan companyia els monstres i el seu gos Fantomàquet: vol anar a l’escola. L’inconvenient és que hi ha d’anar de nit i així no aconseguirà tenir mai amics de la seva edat. Enmig de l’avorriment, el Vampir començarà a rebre i escriure un seguit de misteriosos missatges secrets. A través d’ells coneixerà en Miquel, un nen humà que l’embolicarà en una pila d’aventures (sinopsi extreta de: 




9 anys:



En Batu / guió i dibuixos: Tute ; [traducció: Víctor Muñoz i Calafell i Manu Vidal].-- [Barcelona] : Bang, cop. 2010



Batu no para de tener ideas con el fin de vivir grandes aventuras. Su curiosidad le empuja a experimentar de forma muy personal todo tipo de cosas con la ayuda de su perro Tutum. Pero a él, no le hace mucha gracia. 


Un Drac amb massa fums / M. Carme Roca ; il·lustracions: Alma Larroca.-- Madrid : Oxford, 2010



En Fumeres és un drac amb molts fums, que a causa de seu mal carácter, es convertix en un ésser solitari; i estar sol li fa venir molta son. I així, entre dormideta i dormideta, han anat passant els anys! Quan en Fumeres es desperta, res no és ja come ll ho recorda. El segle XXI noi està fet per a un drac. O potser sí?


10 anys:


L'Expedició dels llibres / Vicente Muñoz Puelles ; il·lustracions: Fernando Vicente ; traducció: Anna Tortajada.-- Madrid : Oxford




Uns lladres s’han endut de la biblioteca familiar el primer volum de les Obres completes de Jules Verne, aprofitant que els propietaris de la casa s’han mudat a la gran ciutat.Què poden fer la resta de llibres? S’organitzen en una expedició que surt amb l’objectiu d’ajudar-lo i rescatar-lo.





12 anys

La Casa de muñecas / Ana Alonso ; Javier Pelegrín ; ilustraciones: Jordi Vila Delclòs.-- Madrid : Oxford



    La crisis obliga a una familia a tener que pasar las vacaciones en la casa de la abuela, en el pueblo, algo que a los hijos no les hace ninguna gracia. Pero lo que parecía que iba a ser un verano aburrido se convierte, para los dos hermanos, en una aventura que nunca olvidarán: la abuela baja del desván una antigua casa de muñecas, de cuando ella era niña, que se convertirá en el escenario de un misterio que los pequeños se empeñarán en resolver, y más de un susto les deparará su investigación.


Cavall de guerra / Michael Morpurgo ; traducció de Mercè Santaulària.-- Barcelona : Estrella Polar


Quan esclata la Primera Guerra Mundial, el Joey, un preciós cavall de granja, és venut a l’exèrcit i enviat al front. A través dels ulls de l’animal assistirem a la lluita per la supervivència i reviurem la seva amistat amb el jove Albert. El fort vincle entre tots dos demostrà que el poder de l’amistat és més fort que qualsevol guerra.



No hi ha petons per als fantasmes / M. Carme Roca.-- Madrid : Oxford



En Michael és un jove que viu a Edimburg amb els pares, la tia i la cosina. La mare és vident:  l´àvia mig bruixa i casa seva està habitada per un grapat de fantasmes. D´ascendència danesa, l`avia i la mare són hereves dels poders de les «dones sàvies» i han d´enfrontar-se a la maledicció que s´amaga a la casa d´Edimburg, el poder d´un esperit maligne, el de l´Eidun, una jove danesa que va ser sacrificada per gelosia.




La Sonrisa perdida de Paolo Malatesta / Ana Alcolea.-- 3a ed.-- Madrid : Oxford




Ambientada en Zúrich, esta novela de misterio y amor entre dos adolescentes toma el nombre de una escultura de Rodin, "El beso", reproducido en la puerta del Infierno en uno de los edificios más emblemáticos de la ciudad. Por casualidad, los muchachos encuentran la escultura en el fondo del lago y la guardan. Poco después descubren que la policía busca a una banda de ladrones en la que parece estar involucrada una vecina del muchacho, anciana y encantadora...




13 anys


Operación Beowulf / Eloy M. Cebrián.-- 2a ed.-- Madrid : Oxford




Ambientada en los meses en los que la aviación nazi bombardeó Londres de manera intensa y constante buscando la rendición de Gran Bretaña durante la Segunda Guerra Mundial, una pareja de jóvenes —una muchacha inglesa y un joven austríaco— inicia una investigación en los pasadizos que han aparecido tras el derrumbamiento de un túnel del metro. La búsqueda les conducirá al descubrimiento de unas ruinas prerromanas lo cual desatará una divertida aventura para los dos, con un final inesperado, pero feliz.




L' ocupant / Àngel Burgas.-- Madrid : Oxford


Un noi prova d’escapar de dues companyes que el persegueixen en moto. Es refugia dins una fàbrica abandonada on es troba un sense sostre deforme amb qui estableix una estreta relació. Una aparent novel.la d’institut que esdevé un relat de realisme fantàstic en què els límits de la narració es desdibuixen fins que, finalment, ens adonem que el noi és el mateix vell alcohòlic que habita la fàbrica.

14 anys

Cuentos de fantasmas / Daniel Defoe... [et al.] ; ilustraciones: Beatriz martín Vidal ; selección, traducción, notas y apéndice: Vicente Muñoz Puelles.-- Madrid : Oxford





    A diferencia de los vampiros y los zombis, los fantasmas son más bien tímidos y poco comunicativos. Solo unos pocos se muestran absolutamente hostiles. Se les ha visto traspasando muros sólidos y aunque sus apariciones no suelen sobrepasar unos segundos, tienden a volver casi siempre al mismo sitio y a la misma hora.
    Esta es una antología de los mejores cuentos de fantasmas en una nueva traducción, ilustrados, con notas y apéndice de Vicente Muñoz Puelles.




Cuentos policiacos / Edagar Allan Poe... [et al.] ; selección, traducción, notas y apéndice: Vicente Muñoz Puelles ; ilustraciones: Enrique Flores.-- Madrid : Oxford


    El móvil principal de la literatura policiaca es la solución de un caso. El protagonista, un policía, un detective o un simple aficionado, resuelve su misterio que puede ser un robo o un asesinato, basándose en la observación o en la lógica.
    Esta es una recopilación de los mejores cuentos de la literatura policiaca en una nueva traducción, ilustrados, con notas y apéndice de Vicente Muñoz Puelles.



Cuentos españoles de terror / José de Espronceda...[et al.] ; selección, notas y apéndice Vicente Muñoz Puelles ; ilustraciones Enrique Flores.-- Madrid : Oxford University Press




Obra que recopila una selección de cuentos dentro de la tradición del género, en la que están presentes los autores españoles más representativos. Alarcón, Bécquer, Pardo Bazán, Palacio Valdés o Blasco Ibáñez son algunos de los escritores presentes en esta antología.




Llegat / Christopher Paolini ; traducció de Jordi Vidal i Tubau, Pau Bombardó i Carles Andreu Saburit.-- Barcelona : Roca


No fa gaire temps Eragon —Botxí de l'Ombra, Genet de Drac— no era més que un pobre noi pagès, i el seu drac, Saphira, només una pedra blava al bosc. Ara el destí de tota una civilització depèn d'ells. Llargs mesos d'entrenament i combat han propiciat victòries i esperança, però també han ocasionat pèrdues irreparables. I encara tenen al davant la veritable batalla: s'han d'enfrontar amb Galbatorix. Quan ho facin, hauran de ser prou forts per derrotar-lo. I si ells no poden, no ho podrà fer ningú. No hi haurà una segona oportunitat. El genet i el seu drac han arribat més lluny del que ningú hauria pogut somiar. Però podran enderrocar el malvat rei i restablir la justícia a Alagaësia? I si ho aconsegueixen, a quin preu?



15 anys


Jake Djones i els guardians de la història : comença la tempesta / Damian 
Dibben ; traducció de Josep Sampere. -- Barcelona : Cruïlla




Una tarda, en sortir d'escola, en Jake troba uns personatges una mica estrafolaris que se l'enduen cap a una plaça de Londres on hi ha un monument que té una porta secreta. S'hi fiquen, i resulta que allò és la seu central dels Guardians de la Història, una mena d'agents secrets culturals que viatgen en el temps per evitar desastres al llarg de la història.