dilluns, 12 de març del 2012

El Saló del Còmic de Barcelona recordarà els 35 anys de 'La guerra de les galàxies'

EL PERIÓDICO / Barcelona

Els 35 anys de l'estrena de La guerra de les galàxies tindran un recordatori especial al Saló Internacional del Còmic de Barcelona, que se celebrarà entre el 3 i el 6 de maig. Dins de la gran exposició Robots en la seva tinta, que mostrarà com el còmic, l'animació i el cine han retratat al llarg de la història aquests androides i robots, tindrà una secció titulada Droides de les galàxies. En l'imaginari col·lectiu la saga cinèfila de George Lucas ha consolidat les relacions entre humans i androides i robots, sobretot de la mà dels entranyables R2D2 i C3PO, que van demostrar que eren més humans que alguns humans de carn i ossos.

zoom
Una imatge de 'La guerra de les galàxies'
Una imatge de 'La guerra de les galàxies'
La mostra comptarà amb la participació de membres del Club de Constructors de R2D2 a Espanya, que amb peces originals està muntant una rèplica del petit i simpàtic robot perquè tingui una presència molt activa durant el saló. A més, s'exposaran pàgines i tires en què apareixen droides de Star Wars i originals de còmic i litografies.


A la cita barcelonina també hi aniran tres actors de la trilogia clàssica: Julian Glover (General Veers,Imperi contraataca, 1980), Paul Blake (Greedo, Star Wars, 1977) i Angus MacInnes (Líder Or, Star Wars, 1977), a qui els aficionats podran conèixer a la zona de firmes o fer-los preguntes en la conferència sobre actors de la saga. Dues conferències més, Els còmics de Star Wars R2D2 Builders Club, completaran el calendari d'activitats, entre les quals hi haurà tallers.